Φαβορί για υποβιβασμό… ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός 1-1

on .

1

Με το ενάμισι πόδι στην Super League 2 βρίσκεται πλέον ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα της Ηπείρου δεν κατάφερε να κερδίσει ακόμα μια φορά και μετά την ισοπαλία (1-1) με τον Παναιτωλικό το απόγευμα του Σαββάτου στο «Ζωσιμάδες» για την 2η αγωνιστική των Play Out βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στον καταστροφικό υποβιβασμό.

Για ακόμα ένα παιχνίδι οι Ηπειρώτες έπαιξαν καλύτερα στο πρώτο μέρος, προηγήθηκαν με γκολ του αρχηγού Κόντε (25’), όμως ο φόβος και το άγχος τους κυρίευσαν στην επανάληψη και χωρίς βοήθεια από τον πάγκο ο Παναιτωλικός ισοφάρισε με γκολ του Ντίαζ (70’).

Τ ο ίδιο έργο με το ίδιο κακοπαιγμένο φινάλε παίχτες το απόγευμα του Σαββάτου στο «Ζωσιμάδες». Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε τον Παναιτωλικό και μετά την ισοπαλία 1-1 με τους Αγρινιώτες και συνολικά μετά τη 2η αγωνιστική των Play Out της Super League βρέθηκε ακόμα πιο κοντά στον υποβιβασμό καθώς μεγάλωσε η διαφορά από τη 12η θέση που χαρίζει την παραμονή. Λαϊκά δικαστήρια και οργή των φιλάθλων μετά το τέλος του αγώνα. 

Πώς έπαιξαν

Ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε στη διάθεση του τους Νάγκι, Κόντε και Σόρια που επέστρεψαν από τραυματισμούς και τιμωρία αντίστοιχα και παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Νάγκι, δεξί μπακ ο Σόρια, αριστερό ο Κιάκος και στόπερ στο κέντρο της άμυνας έπαιξαν οι Εραμούσπε και Παντελάκης. Στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκε ο Καραχάλιος  έχοντας μπροστά του τους Τζίνο και Ριένστρα. Δεξιά στην επίθεση έπαιξε ο Ροσέρο, αριστερά ο Παμλίδης και στην κορυφή της επίθεσης βρίσκονταν ο Κόντε.

Από την άλλη ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε τον Παναιτωλικό με διάταξη 3-5-2 και τριάδα στόπερ. Στην εστία ήταν ο Τσάβες και την τριάδα στα στόπερ αποτελούσαν οι Ταμπίτζε, Μλάντεν και Οικονόμου. Τη δεξιά πτέρυγα κάλυπτε ο Μαυρίας και την αριστερή ο Τορεχόν. Στο κέντρο έπαιξαν οι Χατζηθεοδωρίδης και ο Χουάνπι μαζί με τον Τσιγγάρα και επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Καρέλης και Ντίαζ.

Ακυρωθέν γκολ ο Παναιτωλικός

Η κρισιμότητα του σαββατιάτικου αγώνα, αλλά και η διακοπή που υπήρχε στα Play Out λόγω των αγώνων της Εθνικής Ελλάδας έφερε αρκετό κόσμο στο «Ζωσιμάδες». Περίπου 4.500-5.000 θεατές είδαν από κοντά τον αγώνα με τον Παναιτωλικό. Ανάμεσα τους και προσφυγόπουλα από δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της περιοχής, αλλά και αρκετά παιδιά από τις ακαδημίες της περιοχής, τα οποία είδαν τον αγώνα από το κάτω μέρος της θύρας 6.

Οι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα στο πέταλο της θύρας 10 έστειλαν το δικό τους μήνυμα στη διοίκηση Χριστοβασίλη. «Παίκτες μάγκες σώστε την χρονιά και εσύ Χριστοβασίλη πούλα και άντε γεια!!!» ανέφερε το πανό του Σ.Φ. ΠΑΣ Γιάννινα και ήταν ένας προάγγελος των όσων ακολούθησαν μετά το τέλος του αγώνα. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο ΠΑΣ Γιάννινα θέλησε να βάλει δύσκολα στον Παναιτωλικό από την αρχή. Με την ορμή του κόσμου και τη δύναμη της έδρας οι Γιαννιώτες απείλησαν πρώτοι στο 3΄ όταν ο Ροσέρο έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Κόντε πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. 

Ο Παναιτωλικός έφτασε για πρώτη φορά στην εστία του Νάγκι στο 5’ και έβαλε γκολ, το οποίο ακυρώθηκε όμως με χρήση των γραμμών VAR. Συγκεκριμένα, στο 5’ οι παίκτες της ομάδας του Αγρινίου έκλεψαν, ο Χουάνπι πάσαρε στον Μαυρία και αυτός έβγαλε παράλληλα στον Καρέλη. Ο αρχηγός του Παναιτωλικού πρόλαβε τον Σόρια και με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Αρχικά το γκολ κατακυρώθηκε από τον διαιτητή Κουμπαράκη, όμως με τη χρήση των γραμμών από τον VAR Βεργέτη τελικά ακυρώθηκε καθώς ο Καρέλης ήταν εκτεθειμένος τη στιγμή της πάσας από τον Μαυρία. 

Προβάδισμα με όγδοο γκολ Κόντε

Η ακύρωση του γκολ του Παναιτωλικού έδωσε ψυχολογική ώθηση στον ΠΑΣ και στο 7’ οι Γιαννιώτες απείλησαν ξανά μετά από σέντρα του Σόρια από δεξιά, όμως η κεφαλιά του Τζίνο δεν βρήκε στόχο. Στο 18’ ο Ντίαζ έκανε το σουτ για τον Παναιτωλικό, αλλά ο Νάγκι μπλόκαρε τη μπάλα. 

Στο 22΄ ο Παμλίδης άνοιξε ωραία στον Κόντε, ο Ισπανός αρχηγός ντρίπλαρε και βρέθηκε απέναντι στον Τσάβες, όμως ο πορτιέρο του Παναιτωλικού έπεσε σωτήρια και μπλόκαρε στα πόδια του. Ο ΠΑΣ άνοιξε τελικά το σκορ στο 25’ με σκόρερ τον φυσικό του αρχηγό και ηγέτη της ομάδας. Ο Τζίνο έκλεψε τη μπάλα από τον Χατζηθεοδωρίδη με τάκλιν στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Ροσέρο άνοιξε δεξιά στον Σόρια που έβγαλε παράλληλα τη σέντρα και ο Κόντε με πλασέ με το δεξί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ήταν το όγδοο γκολ του Ισπανού αρχηγού στο πρωτάθλημα και το πανηγύρισε με τους συμπαίκτες του και το αφιέρωσε στον κόσμο στην κερκίδα.  

Έριξε στροφές ο ΠΑΣ, τα ηνία ο Παναιτωλικός

Μετά το προβάδισμα που πήρε στο σκορ ο ΠΑΣ προσπάθησε να κάνει διαχείριση του αγώνα επιζητώντας μια επαγγελματική νίκη, με λανθασμένο όμως τρόπο. Στο 41' ο Καρέλης έκανε το σουτ αλλά ο Νάγκι ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε τη μπάλα, ενώ στο 43' μετά από διαδοχικές ντρίπλες του Χουάνπι, ο παίκτης του Παναιτωλικού έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ο ΠΑΣ πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 1-0 και με το μομέντουμ του αγώνα υπέρ του και έπρεπε να αποφύγει τα λάθη προηγούμενων εντός έδρας αγώνων, αλλά δεν το έκανε…

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Γιάννης Πετράκης, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο του ΠΑΣ στην επιστροφή του για ακόμα μια φορά ως αντίπαλος, προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα. Έριξε στον αγώνα τον Πέρες στη θέση του Μλάντεν και άλλαξε το σύστημα του Παναιτωλικού. 

Ο ΠΑΣ από την πλευρά του απείλησε στο 63’ μετά από μπαλιά του Κιάκου, καθώς ο Τσάβες έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και προσπάθησε να την κλέψει ο Ροσέρο όμως με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού. 

Ήρθε το… μοιραίο γκολ με Ντίαζ

Στο 65' ο Μαυρίας έκανε το σουτ μετά από εκτέλεση κόρνερ και αρχική απομάκρυνση των αμυντικών του ΠΑΣ, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Νάγκι.

Ο Πετράκης ρίσκαρε ακόμα περισσότερο στη συνέχεια και έκανε τον Παναιτωλικό ακόμα πιο επιθετικό βάζοντας στον αγώνα του Ντουάρτε και Λομόνακο αντί των Χατζηθεοδωρίδη και Τσιγγάρα. 

Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός γύρισε το σύστημα σε 4-4-2 με τον Λομόνακο παρτενέρ του Καρέλη στην επίθεση, κίνηση που άργησε πολύ να απαντηθεί από τον Γρηγορίου.

Ο 50χρονος τεχνικός και οι συνεργάτες του το συζητούσαν και το ανέλυσαν για πολύ ώρα ποια αλλαγή θα κάνουν. Αρχικά ετοίμασαν τον Λιάσο, μετά τον Σομποτσίνσκι, αλλά τελικά καθυστέρησαν χαρακτηριστικά και το γκολ της ισοφάρισης τους πρόλαβε και τους… έπιασε στον ύπνο.

Στο 67' ο νεοεισελθόντας Λομόνακο έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο ΠΑΣ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το δεύτερο γκολ. Ο Ροσέρο έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού από δεξιά και γύρισε στον Τζίνο που έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Ο τρίτος αμυντικός δεν μπήκε, ο Παναιτωλικός είχε τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή και το… μοιραίο που περιμένει ο ΠΑΣ πάντα όταν προηγείται δεν άργησε να έρθει. Στο 70’ ο Ντουάρτε άνοιξε στον Μαυρία που νίκησε κατά κράτος πάνω στην τελική γραμμή τον Κιάκο και έκανε την παράλληλη σέντρα. Η άμυνα του ΠΑΣ δεν κατάφερε να διώξει ο Καρέλης προσπάθησε ανεπιτυχώς να κάνει ψαλιδάκι και ο Σέρχιο Ντίας με κεφαλιά ψαράκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Νάγκι και ισοφάρισε σε 1-1.

Άρον άρον αλλαγές και άγχος

Αμέσως μετά το γκολ της ισοφάρισης ο Μιχάλης Γρηγορίου έκανε εσπευσμένα τις αλλαγές και έριξε στον αγώνα τους Λεό και Τζίμα αντί των Ροσέρο και Ριένστρα. Ο 50χρονος κόουτς γύρισε το σύστημα του ΠΑΣ σε 4-4-2. Ο Τζίμας έπαιξε δεξί εξτρέμ, αριστερό ο Παμλίδης και στην κορυφή της επίθεσης ήταν οι Λεό και Κόντε.

Στο 78' ο αριστερός μπακ του ΠΑΣ Γιάννης Κιάκος αποχώρησε με από τον αγώνα με πρόβλημα και μπήκε στην θέση του ο Τσαούσης.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα ο Παναιτωλικός έδωσε χώρο στον ΠΑΣ Γιάννινα και προσπάθησε με αντεπιθέσεις να «κλέψει» τον αγώνα. Από την πλευρά τους οι Γιαννιώτες δεν κατάφεραν να ανησυχήσουν την εστία του Τσάβες. Στο 82’ ο Σόρια μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα προς τον Κόντε, όμως οι αμυντικοί του Παναιτωλικού απομάκρυναν την μπάλα σε κόρνερ. 

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν με passing game να «παγώσουν» τον ρυθμό του αγώνα πηγαίνοντας προς την λήξη. Στο 85’ ο Χουάνπι εκτέλεσε το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Νάγκι, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Οικονόμου έκανε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο Γρηγορίου έριξε την τελευταία του… ζαριά στο 87’ με τον Ροζάλες να παίρνει την θέση του Τζίνο, ελπίζοντας ότι ο Αργεντινός άσος θα… βγάλει λαγό από το καπέλο του…

Στο 88’ ο Τζίμας βρέθηκε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα των αμυντικών του Παναιτωλικού όμως ο Κουμπαράκης -ορθά- έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Παρόλ’ αυτά σύσσωμος ο πάγκος του ΠΑΣ Γιάννινα διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή του αγώνα με τον γενικό αρχηγό Μπάμπη Καρβέλη να αντικρίζει την κίτρινη κάρτα.

Το τελευταίο δίλεπτο του αγώνα ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς! Αρχικά στο 94' ο Τζίμας ξεμαρκαρίστηκε μέσα στην περιοχή του Παναιτωλικού έκανε το πλασέ όμως ο Οικονόμου έδιωξε σωτήρια πάνω στη γραμμή απογοητεύοντας τους Γιαννιώτες φιλάθλους που ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν. 

Στο 95’ λίγο έλειψε να έρθουν τα πάνω-κάτω όταν σε αντεπίθεση για τον Παναιτωλικό, ο Λιάβας πάσαρε στον Ντουάρτε που βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Νάγκι με τον γκολκίπερ των Γιαννιωτών να αποκρούει εντυπωσιακά. Στην εξέλιξη της φάσης οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ με τον Λομόνακο, αλλά ο βοηθός το ακύρωσε για οφσάιντ. Επικράτησε «παγωμάρα» στο γήπεδο, όμως μετά από έλεγχο και του VAR το γκολ ακυρώθηκε με τον Κουμπαράκη να σφυρίζει την λήξη του αγώνα και να ξεκινά το… τρίτο άκρως επεισοδιακό «τρίτο ημίχρονο» και τις εν χορώ αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του προέδρου του ΠΑΣ Παναγιώτη Χριστοβασίλη…

Διαιτησία: Κουμπαράκης (Απτόσογλου – Πάτρας)

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Σόρια, Κιάκος (78’ Τσαούσης), Εραμούσπε, Παντελάκης, Καραχάλιος, Τζίνο (87’ Ροζάλες), Ριένστρα (71’ Τζίμας), Παμλίδης, Ροσέρο (71’ Λεό), Κόντε.

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Τορεχόν, Μαυρίας, Ταμπίτζε, Οικονόμου, Μλάντεν (55’ Πέρες), Τσιγγάρας (66’ Λομόνακο), Χατζηθεοδωρίδης (66’ Ντουάρτε), Χουάνπι (87’ Λιάβας), Ντίαζ (87’ Μπακάκης), Καρέλης.