Στον απόηχο της δήλωσης αποχώρησης η προετοιμασία του ΠΑΣ ενόψει ΟΦΗ

on .

PAS PROPONHSH 3 4 24

• Στον απόηχο της δήλωσης των αδερφών Χριστοβασίλη για την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν από τον ΠΑΣ Γιάννινα και να παραχωρήσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών τους, κινούνται άπαντες, τόσο εντός όσο και εκτός της γιαννιώτικης ομάδας. Ήδη έχουν αρχίσει να βγαίνουν στην επιφάνεια ονόματα υποψήφιων αγοραστών, χωρίς πάντως να υπάρχει κάτι χειροπιαστό.

Ανεπηρέαστο από τις διοικητικές εξελίξεις και την επιθυμία αποχώρησης των Χριστοβασίληδων προσπαθεί να μείνει το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΣ Γιάννινα, κάτι που σίγουρα δεν είναι εύκολο. Μπορεί μετά την ισοπαλία με τον Παναιτωλικό στο «Ζωσιμάδες» τα πράγματα να δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο για τους Ηπειρώτες, ωστόσο άπαντες είναι υποχρεωμένοι να παλέψουν μέχρι τέλους τις λίγες ελπίδες παραμονής που υπάρχουν. 

Πλέον, με 19 μόλις βαθμούς ο ΠΑΣ Γιάννινα ελπίζει σε ένα «θαύμα», προκειμένου να αποφύγει τον υποβιβασμό. Μπορεί η διαφορά που χωρίζει τον ΠΑΣ από τις θέσεις της παραμονής να είναι 5 και 6 βαθμοί πλέον από Παναιτωλικό και Βόλο, ωστόσο η ομάδα της Ηπείρου είναι υποχρεωμένη να κυνηγήσει όσες ελπίδες της απομένουν. Γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να παίξει μόνο για τη νίκη κόντρα στον αδιάφορο και ουσιαστικά σωσμένο ΟΦΗ το Σάββατο στο «Θ. Βαρδινογιάννης» του Ηρακλείου. 

Η προετοιμασία του ΠΑΣ, ενόψει του σαββατιάτικου (06/04, 20:00) αγώνα με τον ΟΦΗ στην Κρήτη ξεκίνησε τη Δευτέρα και συνεχίστηκε χτες. Ο Μιχάλης Γρηγορίου και οι συνεργάτες του έκαναν ανάλυση μέσω βίντεο στους ποδοσφαιριστές για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του Ηρακλείου επί ημερών Τραϊανού Δέλλα. Στη συνέχεια η ομάδα βγήκε στο γήπεδο και έγιναν πολλές ασκήσεις τακτικής και επιθετικής μετάβασης.

Τα ευχάριστα νέα για τον Γρηγορίου αφορούν τους Κόντε και Κιάκο. Αμφότεροι ακολούθησαν το κανονικό πρόγραμμα με την υπόλοιπη ομάδα και είναι διαθέσιμοι ενόψει ΟΦΗ, καθώς ξεπέρασαν τα μικροπροβλήματα που απέκτησαν από το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Για τον Κιάκο υπήρξαν φόβοι για τράβηγμα, ωστόσο η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε βγήκε «καθαρή» και ο ομογενής παίκτης ξεκουράστηκε τη Δευτέρα και χτες μπήκε σε πλήρεις ρυθμούς. Η επόμενη προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα είναι προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα στις 18:00 στο ΠΕΑΚΙ και θα είναι η προτελευταία πριν τον αγώνα με τους Κρητικούς.

Πανό εναντίον του Χριστοβασίλη

Εν τω μεταξύ χτες, σε πολλά σημεία της πόλης αναρτήθηκαν οπαδικά πανό εναντίον του Παναγιώτη Χριστοβασίλη, ως μια απάντηση των οπαδών στην πρόθεση των αδερφών Χριστοβασίλη να αποχωρήσουν από τα διοικητικά της γιαννιώτικης ομάδας. Στην περίφραξη του ΠΕΑΚΙ, στην πεζογέφυρα ακριβώς έξω από τα ΤΕΙ, στην πλατεία Μαβίλη στον Μώλο, έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου, αλλά και σε πολλούς κυκλικούς κόμβους της πόλης αναρτήθηκαν πανό με το ίδιο ακριβώς μήνυμα εναντίον της διοίκησης Χριστοβασίλη, καλώντας τον να φύγει από την πόλη και την ομάδα.  

Ονοματολογία πιθανών αγοραστών

Τα πάντα είναι ρευστά πλέον στα διοικητικά του ΠΑΣ Γιάννινα και ήδη έχουν ακουστεί αρκετά ονόματα ως πιθανοί αγοραστές των μετοχών της ομάδας. Πρώτο στην επικαιρότητα είναι το όνομα ενός πετυχημένου Γιαννιώτη επιχειρηματία, του Νίκου Σιόντη, γιου του αρχηγού του «Άγιαξ της Ηπείρου», Γιώργου Σιόντη. 

Ο Νίκος Σιόντης είναι ιδιοκτήτης του Hall Of Brands και του Maison και είναι ήδη συνεργάτης της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στον τομέα της ένδυσης. Ο ίδιος μέχρι στιγμής διαψεύδει τα σενάρια που τον θέλουν να ενδιαφέρεται να αγοράσει την ομάδα, κάτι που ανέφερε και ο Παναγιώτης Χριστοβασίλης στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου.

Χτες βγήκε στη δημοσιότητα και ένα ακόμα όνομα. Πρόκειται για τον Άλεξ Χαντινταγκί, επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού. Ο Ιρανοκαναδός επενδυτής, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της Καβάλας, μίλησε χτες σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης για το προχωρημένο ενδιαφέρον του για τον Ατρόμητο, ενώ σημείωσε με νόημα ότι παρακολουθεί και τις εξελίξεις στον ΠΑΣ Γιάννινα.