Ρεπορτάζ από αγώνες της Α' Ερασιτεχνικής

on .

ANATOLH

Ανατολή-Κόνιτσα 4-1

• Για την 28η αγωνιστική της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, η Ανατολή επικράτησε με 4-1 της Πίνδου Κόνιτσας και παρέμεινε στους -4 από την πρωτοπόρο Ελεούσα, μια αγωνιστική πριν το μεταξύ τους ντέρμπι στο «Θεόδωρος Λώλης».

Σε ένα μέτριο ποιοτικά πρώτο ημίχρονο οι τελικές προσπάθειες που σημειώθηκαν ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Στο 3’ ο Ορφανός έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ, ενώ στο 10’ σε εκτέλεση κόρνερ του Χαλούλου για την Πίνδο, ο Μουρεχίδης πήρε την κεφαλιά η μπάλα έφυγε άουτ. Η Ανατολή προσπαθούσε μάταια να βρει ανοιχτούς διαδρόμους να απειλήσει την εστία του Εξάρχου.

Η επόμενη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 35’ όταν ο Διαμαντόπουλος εκτέλεσε από δεξιά το κόρνερ, ο Κοσυφαρίνης έκανε την προβολή αλλά ο Μουρεχίδης έδιωξε τη μπάλα προτού περάσει τη γραμμή του τέρματος και γλίτωσε την Πίνδο από βέβαιη παραβίαση.

Στην τελευταία αξιόλογη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, ο Γιαννιώτης έκανε το διαγώνιο σουτ από δεξιά αλλά η μπαλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το απέναντι κάθετο δοκάρι του Εξάρχου.

Με το καλημέρα της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Συγκεκριμένα στο 46’ ο Τασιούλας τροφοδότησε καθετα τον Μίνη και εκεινος με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Εξάρχου και σημείωσε το 1-0 στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, καθώς αντικατέστησε στην ανάπαυλα του Ορφανού.

Στο 55’ ο Πατσούρας έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.Στην επόμενη φάση χάθηκε μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους όταν ο Γιαννιώτης έκανε το σουτ εντός περιοχής αλλά ο Έξαρχος έδιωξε σωτήρια τη μπάλα.Τα αριθμητικά δεδομένα μεταβλήθηκαν στο παιχνίδι στο 62’, καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Ηλίας για σκληρό μαρκάρισμα στον Διαμαντόπουλο και άφησε την Πίνδο με δέκα παίκτες. Στο 63’ ο Τασιούλας δέχτηκε τη μπάλα μετά από μια εκτέλεση φάουλ που εκτελέστηκε πλασαριστά, έκανε το σουτ αλλά μπλόκαρε ο Έξαρχος. Στο 69’ ο Μίνης βρήκε χώρο και έκανε το σουτ εκτός περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Η Ανατολή αγκάλιασε τη νίκη στο 72’ καθώς πήρε προβάδισμα με αέρα δυο τερμάτων στο σκορ. Ο Μίνης έβγαλε μπαλιά στον Τασιούλα και εκείνος πλάσαρε ιδανικά τον Έξαρχο και έκανε το 2-0. Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά σε τρίτο γκολ με τον Γιαννιώτη στο επόμενο λεπτό.

Το 3-0 ήρθε τελικά στο 79’ όταν ο Διαμαντόπουλος εκτέλεσε πλασαριστά το φάουλ για τον Μίνη και εκείνος με σουτ σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς. Στο 81’ η Ανατολή έμεινε και εκείνη με δέκα παίκτες λογω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Γιαννιώτη.

Η Κόνιτσα μείωσε σε 3-1 στο 83’ με σουτ του Μουρεχίδη. Ο Τασιούλας έκανε το σουτ στο 85’ αλλά έδιωξε ο Έξαρχος.

Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Τασιούλας στην εκπνοή.

Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Διαμαντόπουλος-Ραβάνογλου)

Ανατολή (Αλέκος Τάτσης): Διαμάντης (80’ Χάιδος), Σαούγκος, Διαμαντόπουλος, Σιαπλαούρας (75’ Ηλίας), Πάνος, Σχισμένος, Κοσυφαρίνης (46’ Ακουλλι),Τασιούλας, Γιαννιώτης,Ορφανός (46’ Μίνης), Κιούρκας (75’ Γκόγκος).

Πίνδος Κόνιτσας (Χρήστος Βαζάτης): Έξαρχος Σ, Ηλίας Μ, Ντεντόπουλος, Έξαρχος Θ, Μήτσος, Πατσούρας, Λάμπρου, Χαλούλος (55’ Μπενέκος Αχ), Ντεντόπουλος Αρ (55’ Κυρτζόγλου), Κίτσος, Μουρεχίδης.

Πέραμα-Χουλιαράδες 4-1 

• Το ένστικτο της επιβίωσης και το κίνητρο της παραμονής μέτρησε στη σαββατιάτικη αναμέτρηση στο «Γεώργιος Πρίσκας», με την Προοδευτική Περάματος να επικρατεί με 4-1 των Χουλιαράδων. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γιώργος Μπισέλας, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, απίστευτο γκολ του Αλέξη Μπάφα με απευθείας κόρνερ.

Μόλις στο 4’ ο Δημάκος έκανε την κάθετη στον Ράπτη που βγήκε τετ α τετ, όμως έπεσε στα πόδια του ο Μποζιάρης και έσωσε το Πέραμα. 

Η Προοδευτική ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη επιθετική της ενέργεια. Στο 8’ ο Μπισέλας μπήκε από δεξιά στην περιοχή και έκανε το παράλληλο γύρισμα, ο Μπελέρης στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα και έβαλε αυτογκόλ για την ομάδα του. 

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα και έχασαν καλή ευκαιρία στο 12’ με διαγώνιο σουτ του Βάσση από πλάγια αριστερά, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 22’ ο Χούσο  έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

Στο 26’ ο Μήλος από δεξιά έκανε το γέμισμα, ο Μπισέλας στόπαρε εξαιρετικά και σούταρε, όμως η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Βάσιου. Στο 34’ μετά από βαθιά μπαλιά του Βούλγαρη ο Ράπτης προσπάθησε να πλασάρει πάνω από τον Μποζιάρη, όμως η μπάλα πήρε ύψος και έφυγε άουτ. 

Πριν το τέλος του ημιχρόνου η Προοδευτική πέτυχε και δεύτερο γκολ. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ και ο Αλέξης Μπάφας με μια αριστοτεχνική εκτέλεση πέρασε τη μπάλα από όλους, ξεγέλασε και τον Βάσιο και την έστειλε στην απέναντι γωνία για το 2-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Ένα γκολ με ασυνήθιστο τρόπο για τον 32χρονο έμπειρο χαφ που το πανηγύρισε δεόντως.

Με φόρα από το προβάδισμα δύο τερμάτων μπήκε και στην επανάληψη το Πέραμα και μετά από αντεπίθεση στο 52’ ο Μπισέλας νίκησε στο σπριντ τους αμυντικούς των Χουλιαράδων και με σουτ νίκησε τον Βάσιο στην κλειστή του γωνία για το 3-0. 

Στο 70’ ο Τζιάλλας έβγαλε τον Πύρτσιο τετ α τετ, όμως αυτός έκανε στραβοκλωτσιά πάνω στον βηματισμό και αστόχησε. 

Στο 82’ το Πέραμα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του όταν ο Μπισέλας κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά στη μεσαία γραμμή και με τάκλιν κέρδισε τη μπάλα. Ο επιθετικός της Προοδευτικής συνδυάστηκε με τον Ντόντη και με πλασέ με το δεξί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 4-0. 

Το μόνο που κατάφεραν οι Χουλιαράδες ήταν να πετύχουν το λεγόμενο γκολ της τιμής. Στο 85’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Τσιγαρά από τον Ντόβα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πύρτσιος, ο οποίος νίκησε τον Μποζιάρη και διαμόρφωσε το τελικό 4-1. 

Διαιτησία: Βλάχος (Γκέλης – Σιαμέτης)

Προοδευτική Περάματος (Μιχάλης Κατσίκος): Μποζιάρης, Μήλος, Κωλέτσης, Κωστούλας (69’ Ρίζος Α.), Ντεμίρης, Ντόβας, Ντόντης, Μπάφας, Λώλος (61’ Θεοχαρίδης), Μπισέλας, Χούσο.

Χουλιαράδες (Αντώνης Δημητρίου): Βάσιος, Ζιώγας (46’ Τσιγαράς), Γεωργόπουλος (59’ Γεωργίου), Μπελέρης (46’ Κουτσάφτης), Βούλγαρης (69’ Τζιάλλας), Ζώνιος, Στάμος, Παπανικολάου, Ράπτης, Βάσσης (59’ Πύρτσιος), Δημάκος.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ

Λογγάδες-Κεφαλόβρυσο 1-1

• Για την 28η αγωνιστική της Α’ Ερασιτεχνικής, ο Τιτάν Λογγάδων αναδείχτηκε ισόπαλος με σκορ 1-1 με την Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου και πλέον ετοιμάζεται να παίξει το τελευταίο του χαρτί για την παραμονή στο γειτονικό ντέρμπι με το Δροσοχώρι το επόμενο Σάββατο.

Στο πρώτο μέρος, οι Λογγάδες παρά το ότι καίγονταν για βαθμούς δεν έκαναν καλή εμφάνιση και οι λίγες φάσεις που σημειώθηκαν σε ένα μέτριο πρώτο μέρος ανήκαν στο Κεφαλόβρυσο. Στο 7’ ο Πότσης εκτέλεσε το φάουλ, ο Ντόντης πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ χωρίς αποτέλεσμα ήταν η εκτέλεση φάουλ του Πότση. Στο 37’ μετά από ωραία μπαλιά του Γκούμα, ο Μάντζος βγήκε απέναντι από τον Καρδάνη αλλά αστόχησε. 

Στο 57’ μετά από εκτέλεση φάουλ για τον Τιτάνα, ο Μπονόβας αστόχησε με κεφαλιά και στο 59’ μετά από εκτέλεση κόρνερ για το Κεφαλόβρυσο ο Τάχιας αστόχησε από κοντά. Στο 69’ μεγάλη φάση για τον Τιτάνα όταν ο Παζαρτζής πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μετά από στατική φάση αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 82’ ήρθε το 0-1 για το Κεφαλόβρυσο όταν μετά από εκτέλεση φάουλ ο Λάμπρος από κοντά νίκησε τον Καρδάνη. Άμεση ήταν η απάντηση των Λογγάδων και στο 86’ ο Παζαρτζής ισοφάρισε με σουτ σε 1-1.

Ένταση επικράτησε μετά το τέλος του αγώνα όταν διαπληκτίστηκαν οι Λάμπρος και Γκουρμπάτσης και μπήκαν στη μέση να τους χωρίσουν, ενώ κατέβηκαν προς τα αποδυτήρια άτομα που ήταν στην κερκίδα χωρίς να δοθεί συνέχεια.

Διαιτησία: Χριστοφορίδης (Μωυσιάδης-Τζίμα)

Λογγάδες (Βαζάκας): Καρδάνης, Σιδηρόπουλος, Σαλπιγκτίδης (83’ Κολιός),  Λώλης, Μπονόβας, Παναγιώτου, Λαλάκος (66’ Ρούστα), Πασχάλης, Παζαρτζής, Γκόλιας, Χαριζάι (66’ Γκουρμπάτσης).

Κεφαλόβρυσο (Πότσης): Γεωλδάσης, Δρόλιας, Γκούμας, Μητρογιάννης, Καμονάς (90’ Μακολλάρι), Λάμπρος, Ντόντης (83’ Γότσης), Μάντζος (89’ Κούτρας), Πότσης, Οικονόμου.

 Τα αποτελέσματα 

Σταυράκι - Μέτσοβο 4-1

Πέραμα - Χουλιαράδες 4-1

Λογγάδες - Κεφαλόβρυσο 1-1

Βουνοπλαγιά - Νεοκαισάρεια 0-3

Νεοχωρόπουλο - Θύελλα Ελεούσας 0-4

Καστρίτσα - Δροσοχώρι 5-0

Ανατολή - Κόνιτσα 4-1

Νησί - Κουτσελιό 4-1

Βαθμολογία 

1.ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 78 82-10

2.Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 74 82-13

3.ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 74 87-14

4.Π.Α.Ο.ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 47 49-26

5.Α.Ε.ΑΝΑΓΕΝΝ.ΚΕΦΑΛΟΒΡ. 41 40-43

6.Π.Α.Σ.ΜΕΤΣΟΒΟΥ 40 49-58

7.ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 38 41-36

8.Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 36 50-60

9.Α.Ε.ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 33 33-43

10.Α.Ο.ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 28 36-52

11.Α.Σ.ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 30 32-40

12.ΠΡΟΟΔ.ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 26 37-53

13.ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 24 33-55

14.ΠΑΝΤΕΛ.ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ 24 25-49

15.Α.Σ.ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ 22 30-67

16.Π.Α.Σ.ΑΛΜΥΡΟΣ 7 14-101

Επόμενη (13, 14/4/2024)

Σταυράκι - Πέραμα

Μέτσοβο - Καστρίτσα

Χουλιαράδες - Νησί

Δροσοχώρι - Λογγάδες

Κουτσελιό - Νεοχωρόπουλο

Θύελλα Ελεούσα - Ανατολή

Κόνιτσα - Νεοκαισάρεια

Κεφαλόβρυσο - Βουνοπλαγιά