ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Αποφάσεις σαν την αποβολή του Εραμούσπε δυσφημίζουν το ποδόσφαιρο

on .

PAS GIANNINA LOGO

• Η ταύτιση απόψεων της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας με τον διαιτητή του αγώνα με τον ΟΦΗ Πουλικίδη και τον VAR Tζήλο για την ανύπαρκτη αποβολή του Εραμούσπε, έφερε την αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα που με χτεσινή της ανακοίνωση υπογράμμισε πως τέτοιες αποφάσεις δυσφημίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αδιανόητη στάση τήρησε η ΚΕΔ που συμφώνησε με τον VAR της αναμέτρησης Θανάση Τζήλο από τη Λάρισα για την πρωτοβουλία που πήρε να καλέσει τον διαιτητή του αγώνα Πουλικίδη να δει ξανά την επίμαχη φάση και τελικά να αλλάξει το χρώμα της κάρτας και να αποβάλλει τον Αργεντινό στόπερ. Μάλιστα, στη δεδομένη χρονική στιγμή ο ΟΦΗ ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0 και θεωρείται αβέβαιο ποια θα ήταν η έκβαση του αγώνα σε περίπτωση που ο ΠΑΣ συνέχιζε με δέκα ποδοσφαιριστές. Το σημείο εκείνο ήταν κομβικό και η γιαννιώτικη ομάδα κατέρρευσε, ο ΟΦΗ κυριάρχησε και ο ΠΑΣ γνώρισε τη βαριά ήττα με σκορ 4-0. Σύμφωνα με την επίσημη ανάλυση της φάσης από την ΚΕΔ, ο Εραμούσπε αποστέρησε με αντικανονικό τρόπο προφανή ευκαιρία επίτευξης τέρματος. Γι’ αυτό τον λόγο έπρεπε να αλλάξει το χρώμα της κάρτας. Όλο αυτό βέβαια ήρθε σε αντίθεση με την άποψη του καθηγητή διαιτησίας Παναγιώτη Βαρούχα, ο οποίος στην Αθλητική Κυριακή της ΕΡΤ χαρακτήρισε την απόφαση της αποβολής του Εραμούσπε λανθασμένη και αδιανόητη.

«Να μας σέβονται…»

Η γιαννιώτικη ΠΑΕ με χτεσινή της ανακοίνωση έκανε λόγο πως τέτοιες αποφάσεις δυσφημίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο που χάνει την αξιοπιστία του, υπενθυμίζοντας ότι ο ΠΑΣ διαχρονικά με την στάση του έχει προσπαθήσει να μείνει μακριά από την τοξικότητα και να συμβάλει στο υγιές ποδόσφαιρο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα μιλάει όταν θα αδικείται.

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο δυσφημίζεται και χάνει την αξιοπιστία του στο φίλαθλο κοινό. Ειδικά ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει νιώσει στο πετσί του την αδικία με τις αποφάσεις «τέτοιων» διαιτητών που έχουν κρίνει κατηγορίες», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της γιαννιώτικης ομάδας και συμπλήρωσε πως «ο ΠΑΣ Γιάννινα πρεσβεύει έναν ολόκληρο Νομό και θα πρέπει να τον σέβονται όπως όλα αυτά τα χρόνια σεβόμαστε και εμείς τα «διαιτητικά λάθη».

Ξεκίνησε η προετοιμασία για Αστέρα

«Τα κεφάλια μέσα» από χθες στον ΠΑΣ Γιάννινα μετά το ρεπό που πήραν οι ποδοσφαιριστές από τον Μιχάλη Γρηγορίου και πλέον ξεκίνησε η προετοιμασία το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης που θα γίνει το Σάββατο στις 7.30 μ.μ. στο «Ζωσιμάδες» για την 4η αγωνιστική των play out. Aπό το παιχνίδι με τους Αρκάδες θα απουσιάσει ο Εραμούσπε που αποβλήθηκε στο ματς με τον ΟΦΗ. Το χτεσινό πρόγραμμα της προπόνησης επικεντρώθηκε στην ταχυδύναμη αλλά και στην τακτική, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Κλαούντιου Μπάλαν. Η επόμενη προπόνηση είναι προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί στο ΠΕΑΚΙ.

Περιβαλλοντική δράση από τις υποδομές

Η έναρξη της αντιπυρικής περιόδου δεν αργεί και ο ΠΑΣ Γιάννινα βαθιά ευαισθητοποιημένος και έχοντας σαν στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της βιωσιμότητας προέβη σε μια αξιέπαινη ενέργεια. 

Μετά από πρωτοβουλία του συλλόγου, μέλη των τμημάτων υποδομής και συγκεκριμένα των ομάδων της Κ15 και της Κ17 του συλλόγου, βρέθηκαν στο δάσος στον Φρόντζο όπου με ιδιαίτερη χαρά ανέλαβαν να καθαρίσουν τον χώρο από σκουπίδια και άλλα υλικά που μπορούν να δημιουργήσουν κίνδυνο μετάδοσης πυρκαγιάς.