Θέαμα και δυνατές μάχες στην 2η Ανάβαση Ιωαννίνων

on .

ANABASH LIGGIADES ELETA

Θέαμα και συγκινήσεις προσέφερε η 2η Ανάβαση Ιωαννίνων, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στη διαδρομή των Λιγκιάδων από το Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ιωαννίνων ΕΛ.ΕΤ.Α.

Πλήθος φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρέθηκε στις πλαγιές του Μιτσικελίου, απολαμβάνοντας δυνατές μάχες σε όλες τις κατηγορίες, αλλά και τη μαγευτική θέα. Μετά τα δοκιμαστικά του Σαββάτου της 2ης Ανάβασης Ιωαννίνων, που φέτος προσμετρά στο Κύπελλο Βορείου Ελλάδος και ήταν ο πρώτος του αγώνας, το πρωί της Κυριακής εκκίνησαν 22 αυτοκίνητα, με 19 εξ αυτών να καταφέρνουν να τερματίσουν.

Ταχύτερος του αγώνα ήταν ο Βαγγέλης Τσιούρης που οδήγησε στα όρια το Renault Clio 2, τερματίζοντας με συνολικό χρόνο 04:23.34. Στην άτυπη γενική κατάταξη δεύτερος ήταν ο Αντώνης Αντωνίου και τρίτος ο Βασίλης Κανδηλιώτης, οριακά μπροστά από τον Χρήστο Αυγερόπουλο.

Ειδικότερα, στην Κατηγορία 4 στο βάθρο των νικητών ανέβηκαν δύο οδηγοί της ΕΛΕΤΑ, με τον Γιώργο Μπαζιαλέκο και τον Κωνσταντίνο Τασούλα, ενώ ακολούθησαν οι Άγγελος Μπατσίλας και Γιώργος Μπάης.

Στην Κατηγορία 3 κυριάρχησε ο Χρήστος Αυγερόπουλος, δεύτερος ήταν ο Μιχαήλ - Χρήστος Παρασκευάς και τρίτος ο Σωτήρης Λαμπόγλου. Στην Κατηγορία 2 απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Βαγγέλης Τσιούρης. Δεύτερος κατετάγη ο Γιώργος Παρασκευαΐδης και τρίτος ο Αλέξανδρος Γκουρογιάννης της ΕΛΕΤΑ.

Όμορφη μάχη είχαν τρεις οδηγοί της ΕΛΕΤΑ στην Κατηγορία 1, με τον Αντώνη Αντωνίου να καταλαμβάνει την 1η θέση με χρόνο 04:25.79. Στη 2η και στην 3η θέση βρέθηκαν οι δύο γιατροί της ΕΛΕΤΑ, ο Βασίλης Κανδηλιώτης και ο Ποσειδώνας Γορίτσας. Πρώτος στην κατηγορία Formula Saloon ήταν ο Νικόλαος Στραβοκώστας, ενώ μοναδικό θέαμα χάρισαν στους θεατές οι Γρηγόρης Εμμανουήλ και Σπύρος Μανής.

Τις απονομές των κυπέλλων στους νικητές των κατηγοριών έκαναν οι αντιπεριφερειάρχες Χάρης Λαζάνης και Κατερίνα Αρλέτου, οι αντιδήμαρχοι Ιωαννίνων Χρ. Τάτσης και Αρ. Κασσής και ο πρόεδρος της Κοινότητας Λιγκιάδων Κ. Φούκας, ενώ  υπήρξαν και απονομές πλακετών σε συνδιοργανωτές, χορηγούς και σε όσους συνέβαλαν για την επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα.