Προετοιμάζονται τα Γιάννενα για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας

on .

OLYMPIAKH FLOGA 1

• Το Παρίσι είναι η διοργανώτρια των Ολυμπιακών Αγώνων φέτος το καλοκαίρι και τα Γιάννενα θα αποτελέσουν έναν από τους ελληνικούς σταθμούς στους οποίους η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει μέχρι να φτάσει στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Το ταξίδι της ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη από την Αρχαία Ολυμπία με την Τελετή Αφής και με πρώτο λαμπαδηδρόμο τον Γιαννιώτη Χρυσό Ολυμπιονίκη του Τόκιο στην κωπηλασία Στέφανο Ντούσκο.

Οι προετοιμασίες από τον Δήμο Ιωαννιτών για να υποδεχθεί το σύμβολο του Ολυμπισμού την Τρίτη 23 Απριλίου  είναι εντατικές, ενώ την Τετάρτη 24 Απριλίου η Φλόγα θα μεταβεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπου έχει προγραμματιστεί ειδική εκδήλωση υποδοχής για να αναχωρήσει για τον επόμενό της σταθμό που είναι η Ηγουμενίτσα.

Στην πλατεία Μαβίλη

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η Φλόγα θα φτάσει στα Γιάννενα το απόγευμα της Τρίτης και ο πρώτος λαμπαδηδρόμος Παντελής Κίτσιος θα ξεκινήσει στις 6.50 μ.μ.  από την Λεωφόρο Δωδώνης 115, ενώ η τελευταία, αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Αννέτα Κυρίδου θα καταλήξει στην πλατεία Μαβίλη στις 7.13 μ.μ. 

Στη διαδρομή ως εκεί θα τη μεταφέρουν κατά σειρά οι Παντελής Κίτσιος, Παναγιώτα Μανοπούλου, Χρήστος Τσιούρης, Δημήτρης Χρόνης, Νέστορας Κολιός  και Αννέτα Κυρίδου.

Στην ειδική εκδήλωση που θα γίνει στην πλατεία Μαβίλη θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας  Jean-Luc Lavaud ως εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024» και ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας Θανάσης Βασιλειάδης ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Κατά τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις οδούς που θα περάσει η Φλόγα και συγκεκριμένα τη Λ. Δώδώνης και την οδό Αβέρωφ μέχρι και την Πλατεία Μαβίλη, το απόγευμα της Τρίτης, καθώς και τις οδούς Δ. Φιλοσόφου και Γλυκιδών το πρωί της Τετάρτης.

Στο Πανεπιστήμιο…

Η Ολυμπιακή Φλόγα αφού διανυκτερεύσει την Τρίτη, θα αφιχθεί στις 9.45 το πρωί της Τετάρτης στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων, με πρώτη λαμπαδηδρόμο τη φοιτήτρια Ιατρικής Έλενα Παπασταματοπούλου, μέλος της Εθνικής ομάδας para TAEKWONDO, η οποία και θα λάβει μέρος στους Παραολυμπιακούς αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι.

Η Έλενα Παπασταματοπούλου θα παραλάβει την Ολυμπιακή Δάδα και θα διανύσει τη διαδρομή εντός της Πανεπιστημιούπολης έως το Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας», όπου και θα τελεστεί η αφή του βωμού.

Θα ακολουθήσει η έπαρση των σημαιών των Ολυμπιακών Αγώνων, της Γαλλίας και της Ελλάδας και η ανάκρουση των αντίστοιχων Ύμνων από μουσικό σχήμα και χορωδία φοιτητών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Την τελετή θα χαιρετίσουν η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννα Μπατιστάτου, ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας Jean-Luc Lavaud ως εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024» και ο Πρόεδρος Ολυμπιακής Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας Θανάσης Βασιλειάδης ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η τελετή θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα από φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, την επιμέλεια του οποίου έχει ο Αντώνιος Βερβέρης, μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος. Να σημειωθεί ότι η Ολυμπιακή Φλόγα θα αναχωρήσει από τον χώρο του Πανεπιστημίου με τον δεύτερο λαμπαδηδρόμο, φοιτητή Άρη Ζάραγκα, χρυσό πανελληνιονίκη στο άθλημα του judo.