Αυλαία με 11 ταινίες για το φετινό Zagoriwood!

on .

ZAGORIWOOD 28 7 19

• Έπεσε η αυλαία του Zagoriwood 2019 που και φέτος αποδείχθηκε ως διοργάνωση ιδιαίτερα καρποφόρο καλλιτεχνικά. Δύο εβδομάδες επεισοδιακών και χαρούμενων κινηματογραφικών μαραθωνίων στα Ηπειρώτικα βουνά κατέληξαν στην πλατεία των Κάτω Πεδινών του Ζαγορίου με την προβολή των 11 ταινιών που παρήγαγαν τα πέντε διαφορετικά εργαστήρια της διοργάνωσης. Σημειώνεται πως φέτος, και για πρώτη φορά, πραγματοποιήθηκαν το αγγλόφωνο εργαστήριο του Story Lab με την καθοδήγηση του Eric Knudsen αλλά και το εργαστήριο StopMotion Animation από την Ίριδα Ζιόνγκα.
Επίσης, με μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκαν τόσο το αφιέρωμα «Ο Άνθρωπος στο Φυσικό Περιβάλλον - Όταν ο Κόσμος αλλάζει» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους, όσο και το κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο «Ο Άνθρωπος Πάντοτε» που συμμετείχε στις δράσεις της πανευρωπαϊκής εκστρατείας επικοινωνίας «Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2019 (Europe in my Region)», η οποία στοχεύει να ενθαρρύνει τους πολίτες να δουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους.
Οι διοργανωτές του Zagoriwood σε ανακοίνωσή τους ευχαριστούν «όλους όσοι συμμετείχαν με οποιοδήποτε τρόπο στην υπέροχη αυτή γιορτή: μαθητές, δασκάλους, επισκέπτες, τα Κάτω Πεδινά και τους ανθρώπους τους, το σκύλο Νταβέλη, τις αλεπούδες και τα γεράκια» και καταλήγουν ως εξής: «Ο Ιούλιος του 2020 μας κλείνει κιόλας πονηρά το μάτι. Να είμαστε όλοι καλά»!