Ανάγκη βελτίωσης του δρόμου προς Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι!

on .

HLIOXORI PINAKIDA

• Προβλήματα έχει σε ορισμένα σημεία του το επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Ζαγορίου, όπως εξάλλου συμβαίνει με όλες τις ορεινές επαρχιακές οδούς στον Νομό Ιωαννίνων που κρύβουν αρκετές «παγίδες» για τους οδηγούς.

Το θέμα επισημαίνει με επιστολή του προς τον «Π.Λ.» ο κ. Ιωάννης Κουνάβος, κάτοικος Βρυσοχωρίου, εστιάζοντας στην οδική πρόσβαση του χωριού του και του Ηλιοχωρίου που είναι στενή. Ο κ. Κουνάβος κάνει έκκληση στην Περιφέρεια Ηπείρου και στον Δήμο Ζαγορίου να μεριμνήσουν για την αποκατάσταση των προβλημάτων στους συγκεκριμένους δρόμους.

Η επιστολή

Ο κ. Ι. Κουνάβος στην επιστολή του προς τον «Π.Λ.» αναφέρει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά για τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο του Δήμου Ζαγορίου, στην περιοχή Ηλιοχωρίου – Βρυσοχωρίου:

«Στην επαρχιακή οδό του Δήμου Ζαγορίου προς Ηλιοχώρι και Βρυσοχώρι υπάρχει σε ορισμένα σημεία σοβαρό πρόβλημα και συγκεκριμένα:

1) Περίπου δύο χιλιόμετρα πριν από το Δ.Δ. Ηλιοχωρίου υπάρχει πολύ στενή και επικίνδυνη γέφυρα και γι’ αυτό το λόγο έχει κατασκευασθεί περίπου 20 μέτρα πιο κάτω στο ρέμα πρόχειρο γεφύρωμα, το οποίο όμως δεν εξυπηρετεί την εύκολη διέλευση των οχημάτων λόγω στενότητος και ιδίως κατά τους χειμερινούς μήνες, λόγω χιονοπτώσεων.

2) Περίπου ενάμισι χιλιόμετρο πριν από το Δ.Δ. Ηλιοχωρίου και μέχρι το χωριό το οδόστρωμα είναι πολύ στενό με αποτέλεσμα η διέλευση των οχημάτων και από τις δύο κατευθύνσεις συγχρόνως να είναι δύσκολη και πολλές φορές αδύνατη. 

Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων θα πρέπει η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ζαγορίου  να αναθέσουν σε ειδικό τεχνικό την εξέταση των ανωτέρω προβλημάτων και επειδή στο Δ.Δ. Ηλιοχωρίου υπάρχει μόνιμα φορτωτής της Περιφέρειας, μπορεί το μηχάνημα αυτό να διατεθεί και να εργασθεί για την επίλυσή τους. 

Εξάλλου, στα Δ.Δ. για τα οποία υπάρχει ο φορτωτής οι κάτοικοι δραστηριοποιούνται αποκλειστικά σε εργασίες σε δάση και οι χιονοπτώσεις είναι πολύ μεγάλες. Η εντολή διάθεσης του φορτωτή δίνεται από την Περιφέρεια. Οπότε, μπορεί να δοθεί εξουσιοδότηση στους Προέδρους των Κοινοτήτων να τον χρησιμοποιούν για τους δασικούς δρόμους και για τον καθαρισμό τους χειμώνες εσωτερικών οδών στα χωριά από χιόνια για να μην μένουν κλειστές για μεγάλο διάστημα. 

Θεωρείται βέβαιο πως η Περιφερειακή Αρχή και ο καθ’ όλα επιτυχημένος Δήμαρχος Ζαγορίου θα επιλύσουν τα ανωτέρω προβλήματα».