Παραστάσεων συνέχεια για το «Μάθημα Ιστορίας»

on .

Dipethi 73 1

• Συνεχίζεται με επιτυχία η περιοδεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων με την καλοκαιρινή του παράσταση, το «Μάθημα Ιστορίας» του πολυβραβευμένου συγγραφέα Σάκη Σερέφα υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Δημήτρη Πετρόπουλου.

Το «Μάθημα Ιστορίας» εμπνέεται από την Μικρασιατική καταστροφή και ψηλαφίζει τις έννοιες της ιστορικής μνήμης, του πολέμου και της προσφυγιάς. Με αφορμή, λοιπόν, ένα ιδιότυπο μάθημα ιστορίας, το θεατρικό έργο του Σ. Σερέφα μεταφέρει στο παρόν το ιστορικό γεγονός της Μικρασιατικής καταστροφής με όσες κωμικές αλλά και δραματικές στιγμές μπορεί να επιφέρει η σύγκρουση της ιστορίας με το σήμερα.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί σήμερα, Τρίτη στην Κοσμηρά, αύριο, Τετάρτη στις Συκεές Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή, 26 Αυγούστου στην Κόνιτσα, την Κυριακή, 28 Αυγούστου στους Φιλιάτες και την Τετάρτη, 31 Αυγούστου στην Άρτα.

Οι συντελεστές

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πετρόπουλος. Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρίνα Κωνσταντινίδου. Μουσική: Γιάννης Μαθές. Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης. Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Κεβρεκίδου. Ηχητική κάλυψη: Δημήτρης Καραγιώργος. Χειρισμός φωτισμού: Δημήτρης Νικολάου. Τεχνικοί: Θανάσης Ζιάβρος, Λευτέρης Καραμανωλάκης. Πρωταγωνιστούν οι: Αφροδίτη Αθανασιάδου, Χρήστος Χρήστου. Ζωντανή μουσική επί σκηνής: Γιάννης Μαθές.