120.000 επισκέπτες και μία μεγάλη συναυλία για τα δύο χρόνια Μουσείου Αργυροτεχνίας

on .

MOYSEIO ARGYROTEXNIAS 19 9 18

• Δύο χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει αυτές τις μέρες το Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς το οποίο έχει δεχθεί μέχρι σήμερα σχεδόν 120.000 επισκέπτες, ενώ έχει φιλοξενήσει πληθώρα πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων.
Δικαιούται λοιπόν να γιορτάσει την επιτυχημένη πρώτη διετία του και θα το κάνει με μία μεγάλη συναυλία που θα δώσει την ερχόμενη Κυριακή, ώρα 21.00, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας», του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών ο Αμερικανός ροκ σταρ Κιπ Γουίνγκερ, πλατινένιος καλλιτέχνης και υποψήφιος για βραβείο Grammy. Ο διάσημος καλλιτέχνης θα παρουσιάσει ένα ακουστικό show βασισμένο στα πιο πρόσφατα σόλο άλμπουμ του, αλλά και σε παλαιότερες επιτυχίες του κυρίως με το συγκρότημα των Winger. Στη συναυλία θα εμφανιστούν και ο Γιώργος Γάκης με τους Troublemakers, ενώ ειδική εμφάνιση θα πραγματοποιήσει και το electric string κουαρτέτο Fortissimo. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Οι δηλώσεις
Σε δηλώσεις της χθες η τοπική Διαχειρίστρια του Μουσείου Αγνή Δρίμτζια σημείωσε «αποφασίσαμε να γιορτάσουμε τα γενέθλια του Μουσείου με μία μεγάλη συναυλία, προσφορά του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, καλώντας έναν καλλιτέχνη παγκόσμιας εμβέλειας». Κάλεσε δε όλους τους Γιαννιώτες να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση και να δώσουν τις ευχές τους για μακροημέρευση του Μουσείου. Η κ. Δρίμτζια ερωτηθείσα για την πύλη του Κάστρου που οδηγεί απευθείας στο Μουσείο, η οποία μέχρι τώρα παρέμενε κλειστή, ανέφερε πως «είμαστε κοντά στο να έχουμε αυτή τη διευκόλυνση της πρόσβασης στο Μουσείο σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων».
Από την πλευρά του ο γνωστός Γιαννιώτης ρόκερ Γιώργος Γάκης ο οποίος θα πλαισιώσει με το συγκρότημά του τον Κιπ Γουίνγκερ στη συναυλία της Κυριακής, αναφέρθηκε στην πορεία του μεγάλου Αμερικανού καλλιτέχνη και υποσχέθηκε πως «θα κάνουμε μία πολύ ωραία συναυλία, ιδιαίτερη και γι’ αυτό ευελπιστούμε ότι θα έρθει κόσμος να μας ακούσει και από άλλα μέρη της Ελλάδας».
Κ. ΑΓΟΡΗΣ