Βραβείο στο φεστιβάλ Χαλκίδας για τους «317» του Κομμένου

on .

kommeno

• Μία σημαντική διάκριση, το 2ο βραβείο καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους, έλαβε το ντοκιμαντέρ «317» στο 14ο φεστιβάλ ελληνικού ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας, το οποίο έλαβε χώρο την προηγούμενη εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι το ντοκιμαντέρ ασχολείται με τη σφαγή του Κομμένου από τους ναζί την περίοδο της κατοχής.
Με ανάρτησή του ο σκηνοθέτης της ταινίας Εμμανουήλ Μαύρος ευχαριστεί, μεταξύ άλλων, τον Αρτινό φιλόλογο και συγγραφέα τον Δημήτρη Βλαχοπάνο, που ως επιστημονικός συνεργάτης και καθοδηγητής βοήθησε όλη την ομάδα παρουσιάσει ένα άρτιο ιστορικό ντοκουμέντο.
Με τη σειρά του ο Όμιλος Μελέτης Ολοκαυτώματος Κομμένου αναφέρει σε ανάρτησή του: «Νιώθουμε ιδιαίτερα ευτυχείς για την εξαιρετική αυτή διάκριση της ταινίας 317. Ευτυχείς που ο σκηνοθέτης Εμμανουήλ Μαύρος ανήκει στα ιδρυτικά μέλη του Ομίλου μας. Ευτυχείς που ο Δημήτρης Βλαχοπάνος ανήκει, επίσης, στα ιδρυτικά μέλη του Ομίλου μας. Ευτυχείς που αναδεικνύεται η σφαγή του Κομμένου ως ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε ο τακτικός γερμανικός στρατός σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ευτυχείς που τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στο Κομμένο με τη συμμετοχή και τις μαρτυρίες πολλών επιζώντων της καταστροφής. Ευτυχείς που κρατάμε αναμμένη τη φλόγα της μνήμης και ζωντανή την τραγική σελίδα του Κομμένου».