Με Μακρόν, Κάρολο και ίσως Πούτιν η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα

on .

tanks

• Για την επέτειο συμπλήρωσης 200 χρόνων, αποφασίστηκε να γίνει στις 25 Μαρτίου η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, τηρουμένων φυσικά όλων των μέτρων προστασίας για την πανδημία.
Οπως αναφέρουν πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου» έχουν προσκληθεί να τιμήσουν την επέτειο, ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρίγκιπας Κάρολος. Κατά τις ίδιες πηγές, η επιλογή της πρόσκλησης των ηγετών της Γαλλίας, της Ρωσίας και της Αγγλίας έγινε με αιχμή τη συμβολή των τριών δυνάμεων στη νικηφόρα έκβαση του ελληνικού αγώνα με τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, η οποία σήμανε το τέλος και του οθωμανικού επεκτατισμού προς τη Δύση.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε προσκαλέσει από τον Οκτώβριο τους Πούτιν, Μακρόν και πρίγκιπα Κάρολο στην Αθήνα τον Μάρτιο του 2021 και κατά τις ίδιες πηγές σημειώνεται ότι οι αφίξεις των ηγετών θα εξαρτηθούν φυσικά από την επιδημιολογική κατάσταση που θα επικρατεί σε ένα μήνα.
Στην περίπτωση που οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν και στην παρέλαση παραστεί και ο Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με πληροφορίες θα παραδώσει στο Μουσείο της Θεσσαλονίκης και το ιστορικό αρχείο των Εβραίων.