Στα Γιάννινα το καλοκαίρι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

on .

BARTHOLOMAIOS

• Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν το ερχόμενο καλοκαίρι, τα επίσημα θυρανοίξια του Ναού του Αγίου Παϊσίου στην Κιάφα. Το γεγονός έκανε γνωστό, με δηλώσεις του, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ο οποίος ευχήθηκε να μην αποτραπεί πάλι το γεγονός της επίσκεψής του λόγω της πανδημίας, ευχόμενος παράλληλα να είμαστε πια ελεύθεροι το καλοκαίρι.
Υπενθυμίζεται ότι η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου είχε προγραμματιστεί για τον Ιούλιο του 2020 όπου ήταν να γίνουν τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού, όμως οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν με την πανδημία του κορωνοϊού δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί η επίσκεψή του. Μάλιστα, στις αρχές του 2020 το Δημοτικό Συμβούλιο είχε λάβει την απόφαση να ανακηρύξει τον Οικουμενικό Πατριάρχη σε επίτιμο δημότη Ιωαννίνων αλλά και να του απονείμει το χρυσό μετάλλιο της πόλης.

Συγκέντρωση χρημάτων
Όπως γνωστοποίησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, παρουσία του Πατριάρχη θα γίνει και η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς που έχει ξεκινήσει η Μητρόπολη Ιωαννίνων με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την ανέγερση του νέου γηροκομείου και των νέων δομών, μία διαδικασία που προχωρά.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μάξιμος ανέφερε πώς είναι ένα έργο με τρεις δομές ωφέλιμες για την πόλη, καθώς υπάρχουν πάρα πολλά αιτήματα ανθρώπων που ήθελαν μία θέση στο γηροκομείο αλλά δεν υπάρχουν για να εξυπηρετηθούν, ενώ υπάρχει και το θέμα της άνοιας με τους ανθρώπους που το αντιμετωπίζουν σπίτι τους να βιώνουν μία σκλαβιά.