Το Μουσικό Σχολείο Άρτας σε συναυλία στην Ε.Η.Μ.

on .

MOYSIKO SXOLEIO

• Στη συναυλία με τίτλο «Ανατολή Μεγαλοστράτα» που παρουσίασε πρόσφατα το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας» στο υπαίθριο Θέατρο της Ε.Η.Μ. συμμετείχε το αντίστοιχο Σχολείο της Άρτας, το οποίο άνοιξε τη συναυλία και παρουσίασε για πρώτη φορά μέρος του μουσικού έργου «Μικρά Ασία» των Απόστολου Καλδάρα και Πυθαγόρα, που εκδόθηκε σε δίσκο το 1972 με τις φωνές των Γιώργου Νταλάρα και Χαρούλας Αλεξίου.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας» παρουσίασε μια σειρά από παραδοσιακά τραγούδια από την περιοχή της Μικράς Ασίας. 

Στο τέλος τα παιδιά από τα τρία Μουσικά Σχολεία της Ηπείρου (και εκείνοΥ της Ηγουμενίτσας που επίσης συμμετείχε στην εκδήλωση) ανέβηκαν στη σκηνή και ερμήνευσαν το τραγούδι «Στο ‘πα και στο ξαναλέω» μέσα σε ένα πολύ συγκινητικό κλίμα στο κατάμεστο θέατρο. 

«Η σύμπραξη και η συνάντηση των μουσικών σχολείων, μάς δείχνει κάθε φορά ότι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχουν τα συγκεκριμένα σχολεία μπορούν να λειτουργήσουν ως μια καλή βάση για τη δημιουργία ενός δικτύου μεταξύ των αντίστοιχων σχολικών κοινοτήτων και αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη διάχυση του έργου τους στις κατά τόπους κοινωνίες», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.