Η καθηγήτρια Μαρία Αργυροπούλου μέλος της Εθνικής Ιατρικής Ακαδημίας Γαλλίας

on .

ARGYROPOYLOY MARIA

• Μια ακόμη σημαντική αναγνώριση, εκτός ελληνικών συνόρων, προσθέτει στο πλούσιο βιογραφικό της η διακεκριμένη καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μαρία Αργυροπούλου, καθώς εκλέχθηκε μέλος του Τομέα Ιατρικής και Ιατρικών Ειδικοτήτων της Εθνικής Ιατρικής Ακαδημίας της Γαλλίας!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εθνική Ιατρική Ακαδημία της Γαλλίας, αποτελεί το αρχαιότερο και σημαντικότερο ακαδημαϊκό ίδρυμα στη χώρα και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας. Διαχειρίζεται, μέσω των τεσσάρων επιστημονικών τομέων, θέματα Παθολογίας, Χειρουργικής, Βιολογίας - Φαρμακολογίας και Δημόσιας Υγείας. Τα μέλη της δραστηριοποιούνται μέσα από πολλαπλές επιτροπές και ομάδες εργασίας σε θέματα αιχμής, τα οποία απασχολούν την επιστημονική κοινότητα.

Η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Καθηγήτρια Άννα Μπατιστάτου εκφράζει τα θερμά συγχαρητήριά της στην κ. Αργυροπούλου, εύχεται καλή και δημιουργική θητεία και τονίζει ότι η εκλογή αυτή διευρύνει τις ελληνογαλλικές διεπιστημονικές συνεργασίες, ενισχύοντας περαιτέρω την διεθνή διάσταση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Με πλούσιο βιογραφικό 

Η κ. Μαρία Αργυροπούλου είναι απόφοιτος και διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2007 είναι πρωτοβάθμια Καθηγήτρια και από το 2012 Διευθύντρια του Εργαστηρίου Κλινικής Ακτινολογίας και Απεικόνισης. 

Εργάσθηκε για μια δεκαετία στα Νοσοκομεία των Παρισίων Armand-Trousseau, Necker-Enfants Malades και Pitié Salpêtrière και ειδικεύθηκε στην Παιδιατρική Ακτινολογία και Νευροακτινολογία. Επιπλέον εργάσθηκε στο Institut National de la santé et de la recherche médicale (INSERM) και στο National Institute of Health (NIH).

Δραστηριοποιήθηκε σε θέσεις ευθύνης σημαντικών ευρωπαϊκών εταιριών όπως η Ευρωπαϊκή Εταιρία Ακτινολογίας, η Ευρωπαϊκή Εταιρία Παιδιατρικής Ακτινολογίας και η Ευρωπαϊκή Εταιρία Νευροακτινολογίας. Είναι επίτιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Παιδιατρικής Ακτινολογίας, της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Νευροακτινολογίας και έλαβε το χρυσό μετάλλιο της Γαλλικής Εταιρίας Ακτινολογίας. To 2018 έλαβε το βραβείο διδασκαλίας από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Ακτινολογίας. Από το 2024 είναι Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Παιδιατρικής Ακτινολογίας (ESPR).