Αδελφοποιήθηκαν οι Δήμοι Πωγωνίου και Αγίας Νάπας

on .

POGONI AGIA NAPA

• Συγκίνηση, δέος και  αναγνώριση της βαριάς ευθύνης ήταν μερικά από τα δεκάδες συναισθήματα που βίωσαν τα μέλη της αποστολής του Δήμου Πωγωνίου που παρευρέθηκαν στην Τελετή ολοκλήρωσης της Αδελφοποίησης με το Δήμο Αγίας Νάπας. 

Στο Λιμανάκι Αγίας Νάπας δημιουργήθηκε ένα ξεχωριστό σκηνικό και μπροστά στα μάτια εκατοντάδων επισκεπτών διαδραματίστηκε η Μάχη της Αγίας Νάπας με τον Δελβινακιώτη Οπλαρχηγό Χατζημιχάλη Νταλιάνη και τα γενναία του παλληκάρια να στρέφουν σε φυγή την τουρκική φρουρά Αμμοχώστου.

«Η τελετή Αδελφοποίησης επισφραγίζει μια στενή σχέση συνεργασίας και φιλίας με τον εθνικό μας Ήρωα Χατζημιχάλη Νταλιάνη να ενώνει τους δύο Δήμους» τόνισε ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κωνσταντίνος Καψάλης. 

Όπως ανέφερε, μέσα από την τελετή διαμορφώνεται ένα κοινό πλαίσιο δράσεων και ανταλλαγής εμπειριών σε διάφορους τομείς διοίκησης, αθλητισμού, τέχνης και πολιτισμού, προσκαλώντας τους παρευρισκομένους να επισκεφθούν τα χωριά του Δήμου Πωγωνίου.

Γενέτειρες ηρώων και εθνομαρτύρων χαρακτήρισε τα χωριά της Κύπρου ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττου τονίζοντας ότι σήμερα τιμώνται εθνικά και θρησκευτικά ορόσημα ενώ αναφέρθηκε στην ιστορική σημασία της Αδελφοποίησης. Τέλος, ακολούθησε η υπογραφή του Πρωτοκόλλου ολοκλήρωσης της διαδικασίας Αδελφοποίησης των Δήμων Πωγωνίου και Αγίας Νάπας καθώς και ανταλλαγή δώρων.