«Βυζαντινή Εβδομάδα» με πολλές εκδηλώσεις στην Άρτα

on .

BYZANTINH EBDOMADA ARTA

• Μια σειρά εκδηλώσεων που αναδεικνύουν τα βυζαντινά μνημεία, τους ιερούς ναούς και τα παραδοσιακά έθιμα της Άρτας, περιλαμβάνει φέτος η «Βυζαντινή Εβδομάδα» την οποία διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και τη Μητρόπολη Άρτας.

Έτσι, από αύριο, Παρασκευή μέχρι και την Τρίτη 7 Μαϊου οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της  Άρτας και της γύρω περιοχής, θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στον πλούτο της Βυζαντινής κληρονομιάς και των τοπικών εθίμων μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.

Συγκεκριμένα, στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Παρηγορήτισσας, στην Αγία Θεοδώρα, στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, στον Άγιο Βασίλειο, στις γραφικές γειτονιές της πόλης, θα ζωντανέψουν έθιμα, προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν την αρχιτεκτονική και την ιστορία αυτών των μνημείων.

Και Μουσικά Σύνολα του Δήμου Ιωαννιτών

Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν η Μαθητική Νεανική Ορχήστρα Ντο Ρε Μι του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων και η Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών, ύστερα από σχετική πρόσκληση του Δήμου Αρταίων. 

Η Μαθητική Νεανική Ορχήστρα Ντο Ρε Μι, σε διεύθυνση Γεράσιμου Λώλη, θα εμφανιστεί στον Ιερό Ναό Παναγίας Παρηγορήτισσας, την Μ. Δευτέρα και ώρα 12 το μεσημέρι. 

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών, σε μουσική διεύθυνση Αλεξάνδρας Μπεζεβέγκη, θα εμφανιστεί τη Μ. Τρίτη και ώρα 9 μ.μ., στην Ημέρα Φιλαρμονικών, στον πεζόδρομο Σκουφά. Μαζί της θα εμφανιστούν η Φιλαρμονική του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης «Ο Σκουφάς» και η Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας.