Mία μεγάλη γιορτή στο Ζαγόρι για την ένταξη στην UNESCO!

on .

ZAGORI UNESCO

• Ένα νέο και ελπιδοφόρο κεφάλαιο ανοίγει για την περιοχή του Ζαγορίου με την εγγραφή του στον Κατάλογο με τα Τοπία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Μία εγγραφή που αποτέλεσε το επιστέγασμα μακράς και επίπονης προσπάθειας από πλευράς τόσο της Πολιτείας και συγκεκριμένα του υπουργείου Πολιτισμού όσο και των τοπικών φορέων, της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ζαγορίου. 

Η επίσημη τελετή για την ένταξη της περιοχής στη λίστα του διεθνούς Οργανισμού θα λάβει χώρα το ερχόμενο Σάββατο και ώρα 6.30 μ.μ. στην κεντρική Πλατεία της Βίτσας, στην οποία θα τοποθετηθεί το σήμα της UNESCO.  

Σημαντική στιγμή

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική στιγμή στην οποία αναμένεται να δώσουν το «παρών» ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ανώτατα στελέχη της UNESCO και μία σειρά από κυβερνητικούς παράγοντες και βουλευτές, καθώς κα εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος, ενώ θα μιλήσουν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο Κώστας Τασούλας, η Λίνα Μενδώνη, o Kυριάκος Μητσοτάκης και ο εκπρόσωπος της UNESCO. Εξάλλου, κλιμάκιο του Οργανισμού θα επισκεφθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο και μία σειρά από χωριά του Ζαγορίου όπως το Τσεπέλοβο, το Καπέσοβο και το Πάπιγκο.