«Υποβάθμιση και εκφυλισμός» της Περιφερειακής Επιτροπής

on .

PERIFEREIA

• Για «υποβάθμιση και εκφυλισμό» της συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής κάνει λόγο η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής και Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη.

«Παρά την προσπάθειά μας από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση, να αλλάξει ο χώρος συνεδρίασης ώστε να μπορεί να καλύπτεται δημοσιογραφικά και να υπάρχει χώρος παρακολούθησης από όποιον πολίτη επιθυμεί να παρακολουθήσει την εκ του νόμου ανοιχτή διαδικασία, η πλειοψηφία δια του κ. Περιφερειάρχη αρνήθηκε να αλλάξει ο χώρος συνεδρίασης, με την ανοχή των επικεφαλής των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, όπως δημόσια καταγγείλαμε. Οι μικρές αλλαγές χωροταξίας αντικειμένων του ίδιου χώρου προκειμένου να δείχνει πιο μεγάλος, δεν άλλαξαν τίποτα ουσιαστικό», αναφέρει η ΛΑΣΥ και προσθέτει: «Το κύριο πρόβλημα ως προς την διαδικασία της συνεδρίασης, που σχετίζεται με την ακαταλληλότητα του χώρου, αφορά την έλλειψη μικροφώνων οπότε και την απουσία δυνατότητας καταγραφής πρακτικών για ό,τι σημαντικό και ασήμαντο έχει λεχθεί εισηγητικά και στο πλαίσιο του αντιπολιτευτικού ελέγχου. Η μη καταγραφή πρακτικών οδηγεί σε αδυναμία αναδρομικού ελέγχου των τοποθετήσεων των μελών της επιτροπή και αποκρύπτει την συζήτηση που διενεργείται». 

Ζητάει λοιπόν να μεταφερθεί η συνεδρίαση στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου και να καταγράφονται τα πρακτικά την στιγμή των τοποθετήσεων, να τηρείται αυστηρά η στοιχειώδης διαδικασία των ερωτήσεων, των τοποθετήσεων και της ψηφοφορίας για κάθε θέμα και να παρευρίσκονται οι διευθυντές των υπηρεσιών που εισφέρουν τα θέματα στην συνεδρίαση, για να απαντάνε σε ερωτήματα.