Έως το τέλος του έτους το ΠΔ για την Παμβώτιδα

on .

LIMNH GIANNENA KALAMIA

• Μέχρι το τέλος του έτους θα είναι έτοιμο το Προεδρικό Διάταγμα της Λίμνης Παμβώτιδας, σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος Θ. Σκυλακάκη σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Ιωαννίνων της «Νέας Αριστεράς» Μ. Τζούφη, με την ίδια να ανταπαντά «ελπίζω η υπόσχεσή σας να μην καταλήξει εκεί που κατέληξαν και των προκατόχων σας»! 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της βουλευτού, ο Σκυλακάκης αρνήθηκε να δεσμευτεί για τη διατήρηση των ορίων της λίμνης, όπως επίσης αν υπάρχει ιεράρχηση των προτεινόμενων μέτρων προστασίας, αν υπάρχει κοστολόγηση, διαθέσιμα κονδύλια και χρονοδιάγραμμα.

Η βουλευτής Ιωαννίνων άσκησε σκληρή κριτική τονίζοντας ότι «οι κυβερνήσεις της ΝΔ άφησαν στο συρτάρι το Προεδρικό Διάταγμα που προετοιμάστηκε το 2019, όπως και τις περιβαλλοντικές μελέτες που το συνοδεύουν. Παράλληλα, κατήργησε τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, ακυρώνοντας την επίπονη προσπάθεια που είχε γίνει για την προστασία του λιμναίου οικοσυστήματος».

Στο πλαίσιο αυτό, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδιαφορία και πολλαπλές υποσχέσεις που κατέληξαν στο κενό. Πιο συγκεκριμένα, υπενθύμισε πως ο πρ. υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Αμυράς δεσμευόταν πως το ΠΔ θα είχε εκδοθεί έως τις αρχές του 2023. Υπογράμμισε επίσης πως η βουλευτής Μαρία Κεφάλα άνοιξε τη συζήτηση για αλλαγή των ορίων της λίμνης σε βάρος του οικοσυστήματος…