Απεργία με σοβαρά αιτήματα αλλά με χαμηλή συμμετοχή!

on .

APERGIA ADEDY 21 5 24

• Μήνυμα κατά της ακρίβειας εξέπεμψε η χθεσινή πανυπαλληλική απεργία που είχε προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Στο πλαίσιό της, κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στα Γιάννενα, στην οποία έλαβε μέρος και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου. Πάντως, το επίπεδο της συμμετοχής ήταν πολύ χαμηλό, γεγονός που προβληματίζει έντονα τους διοργανωτές. 

Οι αυξήσεις στους μισθούς ήταν και πάλι το βασικό αίτημα των συμμετεχόντων καθώς θεωρούν «κοροϊδία» την αύξηση του «ενός ευρώ και τριάντα λεπτών την ημέρα» που τους δόθηκε από την Κυβέρνηση, ενώ στο στόχαστρο της κριτικής βρέθηκε για άλλη μια φορά ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Γιάννενα, αναφορικά με τη λήξη των συμβάσεων δεκάδων εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. 

Μικρή η συμμετοχή

Στη συμμετοχή των εργαζομένων και υπαλλήλων στη χθεσινή κινητοποίηση αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου. 

«Έχω πει κατ’ επανάληψη ότι η συμμετοχή μας είναι ο καθοριστικός παράγοντας για να δημιουργήσει πολιτικό γεγονός να αυξηθεί πίεση στην κυβέρνηση. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Δεν γίνεται κανένας από εμάς να ακολουθηθεί. Από δέκα χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, δυστυχώς είμαι ένας. Όλοι μας οφείλουμε να είμαστε εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, πρόσθεσε: «Έχουμε εξαντλήσει όλα τα μέτρα προετοιμασίας. Στα Γιάννενα έχουμε ενημερώσει όλους τους εργασιακούς χώρους. Όλοι γνωρίζουν. Το να κλαίμε κατά μόνας δεν αρκεί. Όταν έρχεται η ώρα της ευθύνης για να δημιουργηθούν πολιτικά γεγονότα, πρέπει εκεί να αναλάβουμε την ευθύνη και να είμαστε παρόντες. Μόνο με την παρουσία μας στέλνουμε πολιτικά μηνύματα».

Άλλες δηλώσεις

• Ο Βασίλης Παπαγιάννης, συμβασιούχος στο Π.Γ.Ν.Ι,. ρωτήθηκε τι θα γίνει αν φύγουν όλοι οι συμβασιούχοι από τα νοσοκομεία. Όπως είπε, μεταξύ άλλων, «εάν φύγουμε εμείς όλοι, γιατί σε όλα τα νοσοκομεία δουλεύουν συμβασιούχοι, δεν θα έχουν αύριο το πρωί κάποιον εργαζόμενο να δουλέψει».

• Τέλος, ο Γιώργος Πρέντζας, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Ηπείρου, έκανε επίσης σκληρή κριτική στον Υπουργό Υγείας και τις δηλώσεις του για τους συμβασιούχους υπογραμμίζοντας τα εξής: «Όσον αφορά τους συμβασιούχους Ο.Χ., ο Υπουργός έδειξε να μετράει πάρα πολύ προεκλογικά τα κουκιά και την πιθανή φθορά. Είπε ότι θα δώσει μια παράταση και αυτή θα την δώσει μετεκλογικά. Τον φόβο τους πρέπει να εξασφαλίσουμε να τον μεγαλώσουμε».

ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΟΡΤΗΣ