Αν και η κίνηση στους δρόμους της Ηπείρου ήταν αυξημένη…

Δεν… πτοήθηκαν οι κακοποιοί και έδρασαν Πασχαλιάτικα!

Πάραυτα όμως κινήθηκαν οι αστυνομικοί και στις πιο πολλές περιπτώσεις συνέλαβαν τους δράστες

• Όχι μόνο δεν… πτοήθηκαν από τις γιορτές του Πάσχα, αλλά αντίθετα κάθε είδους παράνομοι το θεώρησαν σαν καλή ευκαιρία να εισβάλλουν στην Ήπειρο και να διαπράξουν σωρεία εγκληματικών πράξεων (ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών και λαθρομεταναστών κ.α.) το τελευταίο τετραήμερο.
Και κατάφεραν να δράσουν οι κακοποιοί την ώρα που στα χωριά μας υπήρχαν πολλοί απόδημοι και εκατοντάδες επισκέπτες, τα μαγαζιά και τα καφενεία ήταν ανοιχτά, οι πλατείες γεμάτες, ενώ στους δρόμους τα περιπολικά της Αστυνομίας συχνά πηγαινοέρχονταν και μπλόκα υπήρχαν παντού. Γι’ αυτό εξάλλου, οι δράστες στις περισσότερες των περιπτώσεων συνελήφθησαν, αλλά και μόνο η γνωστοποίηση των θλιβερών αυτών συμβάντων δημιούργησε για ακόμη μια φορά, κυρίως στους επισκέπτες, αίσθημα ανασφάλειας.
Πάντως αναμένεται, μόλις τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το νέο διοικητικό οργανόγραμμα που προβλέπει ειδικό κλάδο ασφάλειας συνόρων, να βελτιωθεί η σημερινή εικόνα στα παραμεθόρια χωριά της Ηπείρου.

Τα περιστατικά
Πιο αναλυτικά, τα σημαντικότερα κρούσματα των ημερών ήταν τα εξής;
• Αντιμέτωπος με τον διαρρήκτη του ήρθε ένας νεαρός στα Γιάννενα, μόλις εισήλθε στο σπίτι του το βράδυ της Δευτέρας γύρω στις 11. Ο Έλληνας δράστης κατάφερε να τον ακινητοποιήσει και αφού του προκάλεσε σωματικές βλάβες αφαίρεσε κοσμήματα και προσωπικά του έγγραφα. Όπως προέκυψε από την έρευνα,  τον δράστη, ανέμενε με Ι.Χ. κοντά στο σπίτι συνεργός του, ένας 20χρονος Έλληνας. Όμως. άμεση ήταν η κινητοποίηση της Αστυνομίας, η οποία κατάφερε  λίγο αργότερα να συλλάβει και τους δυο, ενώ διερευνάται πλέον η εμπλοκή τους και σε άλλες κλοπές.  
• Μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων, ξημερώματα δυο Έλληνες 37 και 59 ετών συνελήφθησαν γιατί μαζί με άλλους τρεις, τους οποίους αναζητά η Αστυνομία, λήστεψαν 37χρονο,  αφού τον χτύπησαν με μεταλλικό αντικείμενο! Στην κατοχή του 37χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα σπρέι πιπεριού.
• Στο Σουλόπουλο Ιωαννίνων συνελήφθη ένας 34χρονος Αλβανός να μεταφέρει 186 κιλά χασίς.  Πιο συγκεκριμένα, στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών βρέθηκαν στο πορτ – παγκάζ και στα πίσω καθίσματα 176 δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους  186  κιλών και 450 γραμμαρίων.
Ο 34χρονος οδηγός και ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία  για διακίνηση και μεταφορά  ναρκωτικών ουσιών. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.
• Στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας συνελήφθησαν δύο Αλβανοί διακινητές παράνομων αλλοδαπών. Ειδικότερα, οι δύο διακινητές κατελήφθησαν από τους αστυνομικούς να μεταφέρουν με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, δύο 21χρονες λαθρομετανάστριες, εκ των οποίων η μία συνόδευε και το ανήλικο παιδί της, με τελικό προορισμό τη Λαμία, έναντι χρηματικής αμοιβής. Κατασχέθηκαν το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, τα χρηματικά ποσά των 250 ευρώ και 2.000 λεκ Αλβανίας που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.  
• Στο Κεφαλοχώρι Ιωαννίνων συνελήφθη ένας 30χρονος Αλβανός, γιατί  οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους, εντόπισαν σε δύσβατο ορεινό μονοπάτι στο Κεφαλοχώρι Ιωαννίνων τον 30χρονο να κινείται πεζός και να έχει στην κατοχή του ένα άλογο. Μετά από αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν επίσης στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:
- ένα κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα), που έφερε δύο φυσίγγια στη θαλάμη
- μία φυσιγγιοθήκη με 13 φυσίγγια
- ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 19 εκατοστών
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 30χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ διαπιστώθηκε ότι  το κυνηγετικό όπλο είχε κλαπεί κατά το χρονικό διάστημα από 31-08-2013 έως 01-09-2013 από οικία ηλικιωμένου ημεδαπού στο Κεφαλοχώρι Ιωαννίνων.
• Στην Κακαβιά συνελήφθη ένας 28χρόνος Αλβανός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημ/κείου Αθηνών, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ, για πλαστογραφία πιστοποιητικών.