«Βροχή» οι καταγγελίες από Ν. Γκόντα για την απερχόμενη Δημ. Αρχή

Εντείνεται ο προβληματισμός στην παράταξη Θ. Μπέγκα!

Νέα ατελέσφορη «χείρα βοηθείας» χθες  από τον Φ.Φίλιο

• Ανεβαίνει το προεκλογικό θερμόμετρο στο Δήμο Ιωαννιτών, εντείνεται και ο προβληματισμός στο στρατόπεδο της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής των Φ. Φίλιου – Θ. Μπέγκα.
Η  εκδήλωση της περασμένης Κυριακής, στην οποία στηρίζονταν πολλές ελπίδες, από το επιτελείο της παράταξης Μπέγκα για δημιουργία θετικού κλίματος, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα,    ενώ ούτε  και οι συνεχείς περιοδείες  του υποψήφιου Δημάρχου και των υποψήφιων συμβούλων του προσδίδουν δυναμική, που θα την οδηγήσει  στο β’ γύρο των εκλογών.
Οι διαπιστώσεις αυτές, αναγκάζουν τον νυν Δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο σε καθημερινές φιέστες διαφήμισης έργων,  βάζοντας συνεχώς «πλάτη» στον διάδοχό του. Χθες ήταν σειρά να προβάλλει τη λειτουργία ενός αντλιοστασίου στην Πλατεία Μαβίλη, το οποίο εντάσσεται στο αποχετευτικό έργο της παραλίμνιας ζώνης που ακόμη κατασκευάζεται.  

Κάνει «πέτρα την καρδιά του»!
Σήμερα, αλλά και τις επόμενες ημέρες οι «φιέστες» του Φ. Φίλιου αναμένεται να συνεχιστούν.   Ο  απερχόμενος Δήμαρχος, καίτοι  κατ΄ επανάληψη στο πρόσφατο παρελθόν είχε αμφισβητήσει τις πολιτικές ικανότητες του διαδόχου του στην ηγεσία της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» να τον διαδεχθεί στη Δημαρχία, εν τούτοις… «κάνει πέτρα την καρδιά του» και προσπαθεί να τον στηρίξει με όσες πολιτικές δυνάμεις του έχουν απομείνει.
Ο βασικός λόγος, όπως ήδη έχει επισημάνει ο «Π.Λ.»,  είναι ο φόβος που του προκαλεί το ενδεχόμενο εκλογής του Νίκου Γκόντα και της παραπομπής στη Δικαιοσύνη των ζητημάτων που έχουν σχέση με τα φαινόμενα κακοδιοίκησης και διαφθοράς (κυρίως για το έλλειμμα του 1,5 εκ. ευρώ), τα οποία επικαλείται στις προεκλογικές του  παρεμβάσεις  ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας. Το αποτέλεσμα των εμφανίσεων Φ. Φίλιου μένει να αποδειχθεί στην πράξη, ωστόσο οι πρώτες εντυπώσεις για την πλειοψηφία των δημοτών είναι αρνητικές, καθώς το «νέο» που υποτίθεται επιχειρεί να φέρει στα δημοτικά πράγματα ο Θ. Μπέγκας, είναι παλιό, συνδυασμένο απόλυτα, με τη σημερινή παρακμή του Δήμου.
Το «πανηγυρικό κλίμα» των εγκαινίων και των παρουσιάσεων – ημιτελών και μη – έργων στην πόλη, έρχονται σιγά- σιγά να επισκιάσουν οι συνεχιζόμενες δημοσιοποιήσεις των τεράστιων προβλημάτων που κρύβονται πίσω από τη «βιτρίνα», τόσο εντός πόλης, όσο κυρίως στις τοπικές κοινότητες.

Διαπιστώσεις Ν. Γκόντα
Χαρακτηριστικές είναι οι διαπιστώσεις που έγιναν στη διάρκεια περιοδείας του Νίκου Γκόντα σε Μανολιάσσα, Μπιζάνι και Κολονιάτι, όπου επιβεβαιώθηκαν όσα λέγονταν και γράφονταν όλα αυτά τα χρόνια περί παντελούς εγκατάλειψης των χωριών του Δήμου.
Στη Μανολιάσα και στο Μπιζάνι οι κάτοικοι κατήγγειλαν τη Δημοτική Αρχή των Φ. Φίλιου –Θ. Μπέγκα, ότι δεν διέθεσαν ούτε ένα ευρώ για την ύδρευση,  ενώ στη Μανολιάσα δεν αποδόθηκαν ούτε καν τα έσοδα από την ενοικίαση του χώρου στον οποίο είναι εγκατεστημένες οι τηλεοπτικοί αναμεταδότες.
Ένα άλλο δείγμα αθέτησης των προεκλογικών εξαγγελιών της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, είναι τα περί ανάδειξης των οχυρών του Μπιζανίου σε συνδυασμό με την λειτουργία του Μουσείου Βρέλλη. Προβλήματα που σε άλλες περιπτώσεις η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, δεν θα δίσταζε να τα «χρεώσει» και αυτά στις προηγούμενες, αλλά το «εμπόδιο» για αυτή είναι ότι οι συγκεκριμένες περιοχές ενσωματώθηκαν στο Δήμο Ιωαννιτών επί θητείας της…
Ο κ. Ν. Γκόντας επισκέφθηκε επίσης το Πνευματικό Κέντρο Τσακάλωφ και το Λύκειο Ελληνίδων.

Εκδήλωση απόψε του Αρ. Μπαρτζώκα
Εκτός όμως από την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» στροφές ανεβάζει και η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» η οποία απόψε (ώρα 8.00)  στο ξενοδοχείο Du Lac πραγματοποιεί εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων και του προγράμματός της. Ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος Άρης Μπαρτζώκας, δήλωσε ότι το πρόγραμμά του «κρύβει μια μεγάλη έκπληξη για όλους».

Οι περιοδείες Θ. Μπέγκα
Χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα- Κοινωνία Πολιτών» Θωμάς Μπέγκας, επισκέφθηκε την ΕΛΕ­ΠΑΠ και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, δηλώνοντας ότι στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας.

Ο Λάζαρος Νάτσης
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λάζαρος Νάτσης επισκέφθηκε διαδοχικά το Εργατικό Κέντρο, το νοσοκομείο «Χατζηκώστα» ενώ χθες παρουσίασε το πρόγραμμα για τον Πολιτισμό. Στους σημαντικούς στόχους της παράταξης, συγκαταλέγεται η καθιέρωση ενός Βαλκανικού φεστιβάλ και η αναβίωση με νέο νόημα των «Ηπειρωτικών».
• Σήμερα ο κ. Νάτσης θα επισκεφθεί το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

Ο Στέφανος Σκοπούλης
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Στέφανος Σκοπούλης επισκέφθηκε τα χωριά Δαφνούλα, Χαροκόπι και Πλάτανο, στα οποία επισημάνθηκε η εγκατάλειψη που έχουν από το κεντρικό κράτος και τις τοπικές αρχές.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Χθες βράδυ ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με την παρουσίαση των υποψηφίων της Π.Ε. Πρέβεζας, ολοκλήρωσε τον κύκλο των παρουσιάσεων ανά Περιφερειακή Ενότητα. Το βράδυ της Δευτέρας, μιλώντας σε αντίστοιχη εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα, υπογράμμισε ότι η παράταξή του στα 3,5 χρόνια της θητείας του απέδειξε ότι μπορεί να σχεδιάζει, να διεκδικεί πόρους και να υλοποιεί προγράμματα και δράσεις. Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα της 18ης Μαϊου.
• Σήμερα το απόγευμα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης θα επισκεφθεί τα χωριά Βασιλικό, Μπουραζάνι, Μάζι, Κόνιτσα,  Καλλιθέα και Κλειδωνιά.
Η υποψήφια Περιφερειάρχης Όλγα Γεροβασίλη  επισκέφθηκε διαδοχικά χθες την Περιφερειακή Διεύθυνση Πυροσβεστικής Ηπείρου (όπου ενημερώθηκε για την προετοιμασία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου), την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου.
• Σήμερα το πρωϊ η κ. Γεροβασίλη θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Δωδώνης και το βράδυ τα εκλογικά κέντρα όλων των υποψηφίων δημάρχων στο Δήμο Ιωαννιτών.
• Κλιμάκιο υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων της παράταξής της το πρωϊ θα επισκεφθούν το Κεφαλόβρυσο και το Βασιλικό.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Ζάψας, σε συναντήσεις που έχει με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και το ΚΠΑ του ΟΑΕΔ, συζήτησε το θέμα της ανεργίας, το οποίο είναι ιδιαίτερα οξυμένο στην Περιφέρεια της Ηπείρου. Ο κ. Ζάψας, δήλωσε πως η παράταξή του έχει έτοιμο το αναπτυξιακό σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα της Περιφέρειας.
Η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο (υπ. Περιφερειάρχης Ν. Ζήκος), με ανακοίνωσή της ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για λαϊκές αγορές.
• Αύριο, ώρα 9 μ.μ.  στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων  θα μιλήσουν  η  υποψήφια περιφερειάρχης Ηπείρου με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης  Όλυ Τσουμάνη και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιωαννιτών με την ίδια παράταξη Τάκης Τασιούλας.

ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Δήμος Μετσόβου: Την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Νέα Εποχή για τον Δήμο Μετσόβου», στα οποία απηύθυνε χαιρετισμό ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Τσόδουλος.
Δήμος Κόνιτσας: Επιτυχημένη χαρακτηρίζει, η παράταξη «Ο τόπος που θέλω να ΖΩ», την εκδήλωση με τίτλο «Μικρές ιστορίες για μεγάλες ιδέες» που οργάνωσε στην Κόνιτσα.
Δήμος Πωγωνίου: Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης περιόδευσε χθες σε Μαυροβούνι, Άνω Ραβένια, Δολιανά. Σήμερα (7.30 μ.μ.) θα επισκεφθεί τη Λάβδανη και αργότερα (8.30 μ.μ.) την Αγία Μαρίνα.