ΩΡΑ 3.30 πρωινή

Στο Δήμο Ιωαννιτών, μεταξύ 7 συνδυασμών…

Η ΠΡΩΤΙΑ ΓΚΟΝΤΑ (35%)

ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΥ!

Θ’ αναμετρηθεί την Κυριακή με τον δεύτερο

Θ. Μπέγκα ( 32,13%)

Λ. ΝΑΤΣΗΣ 15,71%, Α. ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ  8,22%,

Δ. ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ 5,29%, ΣΤΕΦ. ΣΚΟΠΟΥΛΗΣ  2,03%

και ΧΡ. ΠΑΤΣΟΥΡΑΣ  1,83%

• Με σαφές και ευδιάκριτο προβάδισμα του Νίκου Γκόντα έναντι της παράταξης  του Θωμά Μπέγκα έκλεισε η χθεσινή πρώτη εκλογική αναμέτρηση στο Δήμο Ιωαννιτών, όπου την «μάχη» της κάλπης έδωσαν συνολικά επτά συνδυασμοί. Η πρωτιά αυτή του Ν. Γκόντα αποτελεί προάγγελο για ένα θριαμβευτικό αποτέλεσμα την ερχόμενη Κυριακή, αφού πολύ δύσκολα ο κ. Μπέγκας θα μπορέσει να αντλήσει δυνάμεις αρκετές προκειμένου να καλύψει τη διαφορά και να περάσει μπροστά!
Στις 3.30 σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του Υπ. Εσωτερικών, η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» του Ν. Γκόντα συγκέντρωνε ποσοστό 35% των ψήφων με καταμετρημένα 76 απ’ τα 139 εκλογικά τμήματα του διευρυμένου Δήμου Ιωαννιτών. Στην δεύτερη θέση βρίσκονταν η «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα –Κοινωνία Πολιτών» του Θ. Μπέγκα με ποσοστό 32,13%. Στην τρίτη θέση ο Λάζαρος Νάτσης και η παράταξη «Γιάννενα – Πολίτες για την Ανατροπή» με 15,71%, τέταρτη ήρθε η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» του Άρη Μπαρτζώκα με ποσοστό ψήφων 8,22% και ακολουθούν οι Δημήτρης Τασιούλας (Λαϊκή Συσπείρωση) με 5,29%, Στέφανος Σκοπούλης (ΔΡΑΣΥ) με 2,03% και Χρήστος Πατσούρας (Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα) με ποσοστό 1,83%.

Πανηγυρικό κλίμα
Πανηγυρικό ήταν το κλίμα χθες το βράδυ στο εκλογικό κέντρο του Νίκου Γκόντα, όπου από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί υποψήφιοι του συνδυασμού, μέλη και φίλοι της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας», οι οποίοι πανηγύρισαν την πρωτιά κι έδωσαν αγωνιστικό ραντεβού για την ερχόμενη Κυριακή, προκειμένου να ολοκληρωθεί η νίκη.
Ο υποψ. δήμαρχος έφτασε στο κέντρο γύρω στις 10 το βράδυ καταχειροκροτούμενος απ’ τους παρισταμένους. Σε δηλώσεις του ο Ν. Γκόντας σημείωσε ότι «η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία αναδείχθηκε πρώτη και κυρίαρχη δύναμη. Η πρωτιά μας αυτή αποτελεί εγγύηση και προμήνυμα μεγάλης νίκης την ερχόμενη Κυριακή. Ευχαριστούμε όλους όσους μας στήριξαν και καλούμε όλους τους πολίτες να ψηφίσουν την Κυριακή που έρχεται και να γιορτάσουν μαζί μας τη νίκη της ίδιας της πόλης μας».
Ο κ. Γκόντας ψήφισε χθες στο «Μαρούτσιο» σχολείο. Κατά την έξοδό του ανέφερε ότι «καταθέσαμε τις προτάσεις μας και είπαμε όλη την αλήθεια στους συμπολίτες μας, οι οποίοι σήμερα καλούνται να αποφασίσουν για την τύχη και το μέλλον της πόλης μας. Απομένει σε όλους μας σε αυτές τις εκλογές με την ψήφο μας να γυρίσουμε σελίδα όλοι μαζί για τα Γιάννενα της προκοπής και της δημιουργίας».

Η πλευρά Θ. Μπέγκα
Αρκετοί υποψήφιοι και οπαδοί της «Ενότητας Πολιτών» είχαν συγκεντρωθεί χθες το βράδυ και στο εκλογικό κέντρο του Θωμά Μπέγκα, όπου όμως η ατμόσφαιρα ήταν «παγωμένη» και ο προβληματισμός γινόταν όλο και πιο έντονος όσο προχωρούσε η ανακοίνωση αποτελεσμάτων και αποκρυσταλλωνόταν η υπεροχή του Νίκου Γκόντα.
Ο υποψ. δήμαρχος σημείωσε σε δηλώσεις του ότι «η παράταξή μας απευθύνθηκε στους Γιαννιώτες με το τρίπτυχο ανανέωση, συμμετοχή και συνεργασία. Η συντριπτική πλειοψηφία τίμησε τις αντιλήψεις μας. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να δώσουμε τη μάχη την επόμενη Κυριακή και να νικήσουμε».
Στο 13ο Δημοτικό Σχολείο στο Βοτανικό ψήφισε χθες ο Θ. Μπέγκας, ο οποίος αμέσως μετά τόνισε ότι «οι πολίτες θέλουν να πάει η πόλη μας μπροστά. Γι’ αυτό είμαστε αισιόδοξοι. Πιστεύουμε ότι η παράταξή μας θα είναι η πρώτη δύναμη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Δήμου Ιωαννιτών».

Ο Λάζαρος Νάτσης
Στο 13ο Δημοτικό Σχολείο στο Βοτανικό ψήφισε χθες το μεσημέρι και ο υποψ. δήμαρχος Λάζαρος Νάτσης.
Σε δηλώσεις του μετά την ψηφοφορία τόνισε ότι οι συνδημότες ήρεμα, ψύχραιμα και αποφασιστικά θα στείλουν με την ψήφο τους ένα δυνατό μήνυμα αλλαγής στο Δήμο.

Ο Άρης Μπαρτζώκας
Γιορτινό ήταν το κλίμα και περίσσευαν τα χαμόγελα χθες στο εκλογικό κέντρο του Άρη Μπαρτζώκα, καθώς το ποσοστό που συγκέντρωσε ο συνδυασμός του κρίνεται ως ιδιαίτερα ικανοποιητικό για νεοσύστατη παράταξη.
Ο κ. Μπαρτζώκας σε δηλώσεις του διαβεβαίωσε ότι «θα είμαστε παρόντες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο και θα συμβάλλουμε με την παρουσία μας στην εύρυθμη λειτουργία του». Για την επόμενη Κυριακή δήλωσε ότι οι ψηφοφόροι του συνδυασμού του είναι ελεύθεροι να ψηφίσουν κατά συνείδηση.