Ο υποψ. ευρωβουλευτής Χριστοδ. Στεφανάδης τονίζει στον Π.Λ.»:

«Η Ελλάδα στάθηκε στα πόδια της

και κοιτάει πλέον μόνο μπροστά…»

Υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιμελώς αποκρύπτει το μοντέλο

διακυβέρνησης που θα ακολουθήσει, αν ποτέ βρεθεί στην

εξουσία και λέει ότι ο ίδιος δεν είναι… καιροσκόπος της πολιτικής

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΗ

• «Η αντιπολίτευση επιμελώς αποφεύγει να προτείνει στον Ελληνικό Λαό ποιό μοντέλο διακυβέρνησης και ποιάς υπαρκτής χώρας θα ακολουθήσει σε περίπτωση που κληθεί να κυβερνήσει τη χώρα και να προβεί σε διάρρηξη των σχέσεών μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση», τονίζει στον «Π.Λ.» ο διακεκριμένος Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και υποψ. ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Χριστόδουλος Στεφανάδης.
Ο κ. Στεφανάδης επισημαίνει ότι δεν υπάρχει σήμερα καλύτερος δρόμος για να λυθούν τα προβλήματα της χώρας μας απ’ αυτόν που ακολουθεί η Κυβέρνηση, σημειώνει πως το πραγματικό διακύβευμα των ερχόμενων ευρωεκλογών είναι το «η Ελλάδα στην Ευρώπη ή το χάος» και δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον, αναφέροντας ότι η Ελλάδα κοιτάει πλέον μόνο μπροστά.

Η συνέντευξη
• Κύριε Στεφανάδη, γιατί κατεβαίνετε στον πολιτικό στίβο και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη για κυβερνητικό κόμμα χρονική συγκυρία;
- Γιατί δεν είμαι καιροσκόπος! Δεν θα επιχειρούσα ποτέ να εκμεταλλευτώ ευκαιρίες για να τρυπώσω σε κάποια θέση εξουσίας. Ευκαιρίες είχα πολλές, αλλά η Ιατρική στη δημόσια υγεία είναι και προσφορά  και  ανθρωπιστικό καθήκον. Επειδή όμως είναι εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για τη χώρα μας και όχι για τα κόμματα, θεώρησα χρέος να προσθέσω τις δυνάμεις μου.

• Σ’ αυτή την προσπάθεια δεν υπάρχει καλύτερος δρόμος απ’ αυτόν που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία που είναι στην κυβέρνηση;
-Μακάρι να υπήρχε μια καλύτερη πρόταση, ένας καλύτερος δρόμος για να λυθούν τα προβλήματα της χώρας και θα τον ακολουθούσα και εγώ. Αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει.

• Γιατί λέτε «δυστυχώς» και γιατί δεν είναι καλύτερες οι αντιμνημονιακές προτάσεις των άλλων κομμάτων;
-Το να πει κανείς «δεν μου αρέσει ένα φάρμακο γιατί είναι πικρό» δεν είναι πρόταση για να γίνω καλά ως ασθενής. Είναι απλά διαπίστωση. Πρόταση είναι να  δοθεί είτε άλλο φάρμακο το ίδιο αποτελεσματικό και χωρίς πικρή γεύση, είτε με κάποιο… μαγικό τρόπο να γίνω καλά. Όλοι μας βρίσκουμε το μνημόνιο πικρό. Αλλά άλλη εναλλακτική λύση δεν υπάρχει.

• Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης λένε όμως ότι υπάρχει…
-Το πρόβλημα είναι ότι η αντιπολίτευση επιμελώς αποφεύγει να προτείνει στον Ελληνικό Λαό ποιό μοντέλο διακυβέρνησης και ποιάς υπαρκτής χώρας θα ακολουθήσει σε περίπτωση που κληθεί να κυβερνήσει τη χώρα και να προβεί σε διάρρηξη των σχέσεών μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και κατά την άποψή μου αυτό το κάνει εσκεμμένα. Γιατί, εάν προτείνει το μοντέλο της Αργεντινής, όλοι γνωρίζουμε τα δεινά που υπέστη ο λαός της χώρας αυτής μετά την άτακτη χρεοκοπία: στάση πληρωμών, έλλειψη στοιχειωδών αγαθών διατροφής, φαρμάκων κλπ. Τα ίδια ισχύουν και για την πρώην Σοβιετική Ένωση και τους τότε δορυφόρους της. Το δίλημμα επομένως που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ ως διακύβευμα των επερχόμενων Ευρωεκλογών , το «εμείς ή η Μέρκελ», στην ουσία είναι «η Ελλάδα στην Ευρώπη ή το χάος....».
Αλλά εκτός από την οικονομική κατάρρευση σε ένα τέτοιο εφιαλτικό σενάριο πιθανότατα θα τεθεί σε κίνδυνο και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Δέστε τι γίνεται τις ημέρες αυτές στην Ουκρανία όπου το αίμα ρέει.

• Πέρα από τα αρνητικά εντοπίζετε και κάποιο θετικό στοιχείο στα κόμματα της αντιπολίτευσης;
-Κατ’ αρχήν, λειτουργούν δημοκρατικά, παρά τις κάποιες υπερβολές στη Βουλή. Πολλά στελέχη τους είναι αξιόλογοι επαγγελματίες και επιστήμονες. Η συνολική κομματική πρόταση όμως είναι εκτός της ελληνικής και ευρωπαϊκής πραγματικότητας. Θέλετε να ανοιχτούμε στον ωκεανό με μια βάρκα και κουπιά, μήπως και φτάσουμε κάποτε στη Γη της Επαγγελίας, για την οποία κανείς δεν γνωρίζει αν υπάρχει;

• Και τι γίνεται με τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Εκεί δεν υπάρχουν αρνητικά στοιχεία;
-Αρκετά, αλλά κρίνοντας από το σαρωτικό κύμα αλλαγών που προωθούνται την τελευταία διετία, πιστεύω ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ θετικό.

• Είστε αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας μας που έχει περάσει τόσα πολλά τα τελευταία χρόνια;
-Είμαι φύσει αισιόδοξος. Αλλά και λόγω ιατρικού επαγγέλματος θεωρώ ότι, εάν κάποιος δεν είναι αισιόδοξος, δεν μπορεί να επιτελέσει με επιτυχία το λειτούργημά του.
Όσον αφορά στο μέλλον της Ελλάδας, επίσης είμαι αισιόδοξος. Η χώρα μας στάθηκε στα πόδια της, αφήνει το κακό παρελθόν και τα μνημόνια πίσω και κοιτάει μπροστά στον ανοδικό δρόμο της προόδου και της ευημερίας.

Μια λαμπρή πορεία…


• O καθηγητής Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Χριστόδουλος Στεφανάδης κατέχει ένα ρεκόρ αξιοζήλευτο. Είναι ο γιατρός με τις περισσότερες επιστημονικές δημοσιεύσεις στα πλέον έγκυρα έντυπα του χώρου της Ιατρικής  διεθνώς!
Από την έδρα του χιλιάδες γιατροί πήραν μαθήματα, ενώ από τις κλινικές που κατά καιρούς διευθύνει βγήκαν άριστοι καρδιολόγοι που ήδη διαπρέπουν στη δημόσια και ιδιωτική υγεία.
Ο ίδιος πάντως δεν θα... ανασάνει ούτε μετά την εξάντληση κάθε χρονικού ορίου παραμονής στην καθηγητική έδρα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Πολύ πρόσφατα, το φημισμένο Πανεπιστήμιο της Ατλάντα των ΗΠΑ Emory University έσπευσε να πάρει την υπογραφή του για την έδρα του τακτικού καθηγητή Καρδιολογίας.
Ο ίδιος ποτέ δεν απέφυγε την δημόσια έκθεση με θετικό τρόπο, καθώς αρθρογραφεί χρόνια για μεγάλα κοινωνικά και ιατρικά θέματα στα μεγαλύτερα έντυπα της χώρας.
Το όνομά του είχε ακουστεί έντονα για τη θέση του Υπουργού Υγείας το 2012, αλλά τελικά βρέθηκε στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές, μετά από πρόταση που του έκανε ο Αντώνης Σαμαράς.