Ενώ ο Ν. Γκόντας δίνει τη μάχη πόρτα - πόρτα…

Και επικοινωνιακά χάνει τώρα πόντους

η παράταξη Θ. Μπέγκα

ΣΥΡΙΖΑ και «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ» κρατούν ίσες

αποστάσεις από τους δύο μονομάχους

• Στο τελευταίο κρίσιμο και καταληκτικό 48ωρο για τις εκλογές της Κυριακής, εισήλθαμε από σήμερα το πρωί, με τις διεργασίες να κορυφώνονται στο Δήμο Ιωαννιτών.
Τα επιτελεία των δύο μονομάχων Νίκου Γκόντα και Θωμά Μπέγκα, δίνουν τη μάχη τους για την προσέλκυση των αναποφάσιστων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ο προεκλογικός αγώνας γίνεται πλέον σπίτι- σπίτι.
Στο πεδίο των εντυπώσεων συνεχίζει να χάνει πόντους η παράταξη Μπέγκα, καθώς «ξηλώνεται» η επικοινωνιακή επιλογή των τελευταίων ωρών να εμφανίσουν ότι είτε έμμεσα, είτε άμεσα οι άλλες μεγάλες παρατάξεις που έμειναν εκτός β΄ γύρου τους στηρίζουν.  Κι αυτό βεβαίως όταν ήδη το ΚΚΕ και η Αριστερή Παρέμβαση έχουν ήδη πάρει αρνητική θέση στήριξης για κάποια εκ των δύο παρατάξεων που μετέχουν στο β’ γύρο.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ
Χθες  σε συνέντευξη Τύπου, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Βενέτης, δήλωσε ότι πόλεις όπως τα Γιάννενα, στις οποίες δεν υπάρχουν αριστερά ψηφοδέλτια  ο κόσμος είναι ελεύθερος να ψηφίσει ανάλογα με τα κριτήριά του. «Η θέση μας είναι σαφέστατη, ότι πουθενά δεν δίνουμε κατεύθυνση σε μη αριστερά ψηφοδέλτια», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κ. Βενέτης. Η τοποθέτηση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται να συμπληρώσει την ανάλογη θέση που έχει ήδη εκφράσει, από την περασμένη Δευτέρα, η δημοτική  παράταξη «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή».

Τα «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ»
Μεγαλύτερη επικοινωνιακή ζημιά υπέστη όμως η παράταξη Θ. Μπέγκα, στο «παιχνίδι» εντυπώσεων που επιχείρησε να παίξει μέσω τοποθετήσεων στελεχών της σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα από προχθές, σχετικά με ανακοίνωση που είχε εκδώσει η παράταξη «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ» του Άρη Μπαρτζώκα. Παρά το γεγονός ότι σε αυτή γινόταν ξεκάθαρη αναφορά ότι δεν δίνεται καμία κατεύθυνση στους ψηφοφόρους της για το β΄ γύρο, στελέχη της παράταξης Μπέγκα, επιχειρούσαν να πείσουν, ότι η αναφορά ότι ουσιαστικά με την ανακοίνωση παρείχετο έμμεση στήριξη σε αυτή.
Χθες το σενάριο αυτό και την επιχειρούμενη παραπληροφόρηση κατέρριψε με συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό ο εκλεγείς δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Άρη Μπαρτζώκα, Κώστας Κυριαζής, ο οποίος τόνισε ότι η ανακοίνωση είναι ξεκάθαρη και καμία στήριξη άμεση ή έμμεση δεν δίνεται σε κάποια από τις δύο παρατάξεις.
Παράλληλα και χθες θέμα συζήτησης στην πόλη ήταν η άρνηση του Θωμά Μπέγκα να αποδεχτεί την  πρόταση τηλεοπτικού σταθμού (ΗΠΕΙΡΟΣ TV1), να συμμετάσχει σε συζήτηση με το Νίκο Γκόντα και μάλιστα όπως επισημαινόταν, είναι ο μοναδικός υποψήφιος Δήμαρχος στο Νομό Ιωαννίνων, που αρνείται τη συμμετοχή σε οργανωμένη τηλεοπτική συζήτηση.
Τέλος με την οριστική ανακοίνωση της σταυροδοσίας των υποψηφίων, εντάθηκαν χθες τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες των υποψηφίων που ακολούθησαν τον Παντελή Κολόκα στο «συνοικέσιο» με τον Θ. Μπέγκα.  Στο σύνολό τους  «πάτωσαν» και πλέον  αναφέρονται με ιδιαίτερα επικριτικά λόγια, τόσο κατά του επιτελείου Μπέγκα το οποίο θεωρούν ότι τους αντιμετώπιζε με αρνητική προδιάθεση, όσο κυρίως κατά του Π. Κολόκα για τον οποίον, όπως λένε, φρόντισε να εξασφαλίσει στήριξη μόνο για τον εαυτό του!

Ο Β. Χήτος
Την εκτίμηση, ότι βάση της σταυροδοσίας στο Δήμο Ιωαννιτών υπάρχει τάση προς τους νέους ανθρώπους και κυρίως σε αυτούς που έχουν διατελέσει έργο στην έως τώρα ζωή τους εξέφρασε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων με την Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία Βασίλης Χήτος μιλώντας στη Βίλιαν Στασινού. Όπως ανέφερε, «υπάρχει προβάδισμα της παράταξής μας. Το μεγαλύτερο το έχουμε στα Γιάννενα. Η μεγάλη μου απορία είναι η Παμβώτιδα. Σε μια περιοχή που ο δήμος είχε μηδενική παρουσία,  εκεί καρπώθηκε τα πιο σημαντικά ποσοστά».
Υπογράμμισε πως «την Κυριακή ψηφίζουμε για δήμαρχο και πως αυτοί που θα αναλάβουν πρέπει να είναι έτοιμοι την επόμενη ημέρα να κάνουν έργο. Έργο την τελευταία 10ετία στα Γιάννενα μόνο ένας έχει κάνει, ο Ν. Γκόντας».
Παράλληλα, ο κ. Χήτος σημείωσε πως στην παράταξη του κ. Μπαρτζώκα υπάρχουν "άνθρωποι ικανοί και είναι καλοδεχούμενοι. Ουδείς όμως μπορεί να πει σε όσους τον εμπιστεύτηκαν πηγαίνετε εκεί. Δεν είναι πρόβατο ο κόσμος".
Για την παράταξη στην οποία ανήκει, ο κ. Χήτος σημείωσε πως "ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε και πού πονάει η πόλη. Έχουμε λύσεις, είναι συγκεκριμένες και υπάρχουν και άλλες. Ήρθε η ώρα να επιλέξουμε. Το αύριο ή το πίσω. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για το πίσω, μετά από 3μιση χρόνια με προβλήματα διαχειριστικά και απίστευτα ελλείμματα". Είπε, τέλος, πως η καθημερινότητα δεν θέλει κόστος αλλά οργάνωση, ενώ την Κυριακή θα συγκρουστούν δυο επιλογές: η ανάπτυξη με τη μη ανάπτυξη.