Με ανάπτυξη πρωτογενούς τομέα, πολιτιστική δράση, ασφάλεια…

Έτσι θα ξεκολλήσει η Ήπειρος από

τον «πάτο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Οι υποψ. ευρωβουλευτές της Ν.Δ. Λευτ. Δημητρίου, Αν. Δημοσχάκης

και Δημοσθ. Δαββέτας προτείνουν μέσω του «Π.Λ.» τρόπους

για να αλλάξει η μοίρα μας...

• Ο πρωτογενής τομέας της παραγωγής μέσω της αξιοποίησης κονδυλίων από τη Νέα Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε. και η ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς που διαθέτει η περιοχή μας, είναι δύο αναπτυξιακές παράμετροι που μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στο να ξεκολλήσει μία και καλή η Ήπειρος από τον «πάτο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να πάψει να χαρακτηρίζεται και να είναι η πιο φτωχή της Περιφέρειας.
Βέβαια, δεν αρκεί να γίνουν βήματα μόνο στους δύο αυτούς τομείς. Απαιτούνται και άλλες προϋποθέσεις, προκειμένου να αλλάξει επιτέλους μοίρα αυτός ο τόπος. Μία εξ αυτών, πολύ βασική, είναι η θωράκιση των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων μας, ώστε να μπει επιτέλους ένα φρένο στην λαθρομετανάστευση που αποτελεί «μάστιγα» για όλη την Βορειοδυτική Ελλάδα και αιτία έκρηξης τα τελευταία χρόνια της εγκληματικότητας στην περιοχή μας, με πρώτη και καλύτερη τη διακίνηση ναρκωτικών. Εξάλλου, χωρίς να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας στην ύπαιθρο, αγροτοκτηνοτροφική ανάπτυξη δεν θα δούμε!

Τρεις υποψ. ευρωβουλευτές
Σε όλα τα παραπάνω εστιάζουν τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. με αποκλειστικές συνεντεύξεις που παραχώρησαν στον «Π.Λ.», λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν ξανά οι κάλπες. Πρόκειται για τους Λευτέρη Δημητρίου, διευθυντικό στέλεχος της Αρχής Πληρωμών στην Κύπρο, με εμπειρία στην διαχείριση Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης, Αναστάσιο Δημοσχάκη, επίτιμο αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και Δημοσθένη Δαββέτα, καθηγητή Φιλοσοφίας, συγγραφέα, ποιητή και σύμβουλο του Πρωθυπουργού σε θέματα πολιτισμού.
Απόψεις και προτάσεις
Ο Λευτέρης Δημητρίου στην συνέντευξή του επισημαίνει ότι η Ήπειρος μπορεί να αναδειχθεί πρωτοπόρος στην παραγωγή τυποποιημένων αγροτικών προϊόντων, διεκδικώντας το δικό της μερίδιο στην διεθνή αγορά.
Ο Αναστάσιος Δημοσχάκης υπογραμμίζει την ανάγκη να τεθεί το θέμα της λαθρομετανάστευσης, που ταλαιπωρεί ιδιαίτερα την Ήπειρο, ψηλά στην Ευρωπαϊκή ατζέντα και κάνει λόγο για ανάγκη πιο αποτελεσματικής προστασίας των συνόρων μας.
Ο Δημοσθένης Δαββέτας από την πλευρά του καταθέτει δύο προτάσεις για την πολιτιστική ανάδειξη της Ηπείρου. Η μία αφορά την υποψηφιότητα των Ιωαννίνων ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης και η άλλη την καθιέρωση ενός διεθνούς συμποσίου με επίκεντρο το Μαντείο της Δωδώνης.