Ημερίδα στα Γιάννενα, στα πλαίσια του προγράμματος VERSO

Η «Κιβωτός του Κόσμου» Πωγωνιανής

οδηγός στο… ταξίδι του εθελοντισμού!

Προσφορές αγάπης όλη την επόμενη εβδομάδα

με συγκέντρωση ρούχων και ειδών πρώτης ανάγκης…

• Το πιο φωτεινό παράδειγμα που θα μπορούσε να οδηγήσει την κοινωνία της Ηπείρου να νιώσει πιο έντονα και δημιουργικά την έννοια του εθελοντισμού, αποτελεί αναμφίβολα για την περιοχή μας, το παράρτημα της  «Κιβωτού του Κόσμου» στην ακριτική Πωγωνιανή.
Εδώ και περίπου έξι μήνες που ξεκίνησε να λειτουργεί αυτή η εστία στοργής και ελπίδας, η οποία φιλοξενεί παιδιά που έχουν βιώσει το αίσθημα της εγκατάλειψης στην πιο τρυφερή τους ηλικία, έχει «αγκαλιαστεί» όχι μόνο από τους εδώ Ηπειρώτες, αλλά και από τους απόδημους, οι οποίοι με κάθε τρόπο συνεισφέρουν για να συνεχιστεί το ανθρωπιστικό αυτό έργο.  Έτσι λοιπόν στα πλαίσια ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα, καθ’ όλη την διάρκεια της επόμενης εβδομάδας, θα «τρέχει» προσφορά αγάπης με την συγκέντρωση ειδών για την Κιβωτό στην Πωγωνιανή.

Ημερίδα στα Γιάννενα
Μιλώντας λοιπόν για εθελοντισμό και προσπάθεια διάδοσής του, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος VERSO, η Περιφέρεια Ηπείρου διοργανώνει ημερίδα με θέμα «ένα ταξίδι στον κόσμο του εθελοντισμού» την ερχόμενη Πέμπτη 5 Ιουνίου στο ξενοδοχείο «Du Lac». Την παρουσίαση του προγράμματος θα κάνει η συντονίστρια του έργου VERSO κ. Ελένη Καλαμπόκα και στην συνέχεια ο κ. Σπύρος Νάκος Κοινωνικός Επιστήμονας Ε.Ε., ειδικός εμπειρογνώμονας, Μέλος της Ομάδας «Ευρώπη» θα μιλήσει για τον εθελοντισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση: τρέχουσα κατάσταση και εργαλεία.
Ακόμη στην ενδιαφέρουσα αυτή ημερίδα θα παρουσιαστούν οργανώσεις, οι οποίες με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες.
Η κ. Ελένη Γαζή, θα παρουσιάσει την «ΕΛΙΞ», η κ. Μαρία Βαφέα θα παρουσιάσει την εθελοντική οργάνωση Χριστιανική Ένωση Νεανίδων (ΧΕΝ), ο καθηγητής του Πανεπ. Ιωαννίνων κ. Παναγιώτης Αντωνόπουλος θα μιλήσει για τις δραστηριότητες της τοπικής Λέσχης Λάιονς Ιωαννίνων «Σελλοί» και τέλος τις δραστηριότητες του οργανισμού «Κιβωτός του Κόσμου» θα παρουσιάσει η κ. Ανδριανή Θεοδωρακοπούλου, Δ/ντρια του παραρτήματος στην Πωγωνιανή.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του έργου VERSO Οδυσσέας Πότσης.

Συγκέντρωση ειδών
Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας (από Δευτέρα, 2 έως Παρασκευή 6 Ιουνίου, ώρες 9:00-2:00 μ.μ.) θα «τρέχει» προσφορά αγάπης για την «Κιβωτό του Κόσμου» της Πωγωνιανής.
Στην παρούσα φάση, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, υπάρχει ανάγκη για καλοκαιρινά ρούχα για ηλικίες 5,5 έως 18 ετών για αγόρια και για κορίτσια, είδη προσωπικής υγιεινής (π.χ. αφρόλουτρα, σαμπουάν, κτλ.) καθώς επίσης και απορρυπαντικά γενικής χρήσης.  Επίσης είναι ευπρόσδεκτα παιχνίδια για παιδιά.
Ο χώρος συγκέντρωσης των ειδών θα είναι στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης  Ηπείρου που εδρεύει στην οδό Ναπολέοντος Ζέρβα 28-30 στον 2ο όροφο - τηλέφωνο επικοινωνίας 2651034054, Ελένη Καλαμπόκα, Συντονίστρια του Έργου VERSO.

Η «Κιβωτός του Κόσμου»
Ως γνωστόν, η «Κιβωτός του Κόσμου» πρόκειται για μια Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση μέριμνας και προστασίας της μητέρας και του παιδιού που δραστηριοποιείται στον Κολωνό της Αθήνας, με σημαντικά αποτελέσματα στους τομείς αυτούς από το 1998 έως και σήμερα. Στις πιο πρόσφατες ενέργειές της συγκαταλέγεται και η δημιουργία ενός ακόμη κέντρου της, στην ακριτική Πωγωνιανή, στις πρώην Σχολές Λάτση.
«Η συνδρομή των πολιτών στη λειτουργία της Κιβωτού του Κόσμου αποτελούσε πάντα την κινητήρια δύναμή της. Με τον ελάχιστο αυτό τρόπο ο καθένας μας μπορεί να δώσει τη μέγιστη χαρά σε αυτούς που το έχουν ανάγκη», τονίζεται σχετικά.

Προσφορές αγάπης
Οποιαδήποτε προσφορά είναι αποδεκτή με επίσκεψη στις εγκαταστάσεις στην ακριτική Πωγωνιανή (τηλ. 2657031251) ή με κατάθεση στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς με όνομα δικαιούχου «Κιβωτός του Κόσμου».
Τραπεζικός Λογαριασμός: EUROBANK: 0026 0178 870100 872073 / ΙΒΑΝ: GR37 0260 1780 0008 7010 0872 073, SWIFT / BIC: EFGBGRAA (για εξωτερικό) και ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5023 032595 870 / ΙΒΑΝ: GR38 0172 0230 0050 2303 2595 870.  
Αριθμοί Τηλεβοήθειας: Ενισχύστε τους σκοπούς της «Κιβωτού» καλώντας τους παρακάτω αριθμούς 14849 2,46€/κλήση (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) από όλα τα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας. 54232 2,46€/κλήση (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) από όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. 901 11 170 170 3,67€/κλήση (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ – μόνο εντός δικτύου ΟΤΕ).