Καθημερινή η μάχη με το οργανωμένο έγκλημα

Η Ήπειρος πιο πολύ από τον Έβρο

έχει άμεση ανάγκη αστυνόμευσης!

Ας μην την αποδυναμώνει το Υπουργείο από άνδρες και μέσα…

Εντυπωσιακή η «σοδειά» από στοχευμένους ελέγχους στην περιοχή μας

• «Μάχη» με το οργανωμένο έγκλημα, αλλά και την μικροεγκληματικότητα δίνουν καθημερινά οι Αστυνομικοί της Ηπείρου, στην προσπάθειά τους να εμπεδώσουν το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, κυρίως των πιο απομακρυσμένων περιοχών, που αντιμετωπίζουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα.
Παρόλα αυτά, κι ενώ η Ήπειρος αποτελεί «σταυροδρόμι» ναρκωτικών και πέρασμα επικίνδυνων κακοποιών, οι μεταθέσεις στον Έβρο συνεχίζονται, όπως δήλωσε κατά την διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων Κ. Κίτσιος. Η αποδυνάμωση της Ηπείρου από προσωπικό, και η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, έχει επανειλημμένα τονιστεί και μέσα από τις στήλες του «Π.Λ.», ενώ ενίσχυση της αστυνόμευσης ζητούν επιτακτικά και οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών, που ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις, εάν σύντομα το Υπουργείο δεν λάβει γενναίες αποφάσεις.    

Πρώτη προτεραιότητα
Η καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών βρίσκεται στις πρώτες προτεραιότητες των Αστυνομικών Αρχών της Ηπείρου, γι’ αυτό και οι στοχευμένοι έλεγχοι που γίνονται επί 24ωρου βάσεως εντοπίζουν και συλλαμβάνουν διακινητές «φορτωμένους» με εκατοντάδες κιλά χασίς!  
Ωστόσο η τελευταία περίπτωση κατάσχεσης 10 κιλών χασίς έγινε από… σπόντα και αφού προηγήθηκε τροχαίο ατύχημα. Πιο συγκεκριμένα το απόγευμα της Πέμπτης στο 48ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αντιρρίου (ύψος Παναγιάς), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε άγνωστος οδηγός,  εξετράπη της πορείας του και ανετράπη με αποτέλεσμα το όχημα να ακινητοποιηθεί και ο οδηγός να το εγκαταλείψει.
Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί  του Σταθμού Τροχαίας Φιλιππιάδας,  οι οποίοι βρήκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη (στο σασί του οχήματος), εννέα συσκευασίες που περιείχαν συνολικά ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 9 κιλών και 464 γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν.  

Τον έπιασαν πριν το σκάσει!
Μπορεί τα ναρκωτικά να έπεσαν τυχαία στα χέρια των αστυνομικών, ωστόσο η ετοιμότητα και η εμπειρία που επέδειξαν στην συνέχεια, τους οδήγησαν στην σύλληψη του μεταφορέα, πριν το σκάσει για την Αλβανία. Έτσι, αφού ταυτοποίηθηκε ο δράστης (πρόκειται για έναν 33χρονο Αλβανό) λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη στην Κακαβιά.
Από τον έλεγχο των στοιχείων του οχήματος διαπιστώθηκε ότι, αυτό  ανήκει σε 26χρονη Αλβανίδα, η οποία αναζητείται, ενώ όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα ναρκωτικά θα μεταφέρονταν στην Αθήνα. Πέραν των ναρκωτικών, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Μπαράζ συλλήψεων…
Στο μεταξύ, στο  πλαίσιο των στοχευμένων ελέγχων που γίνονται σε καθημερινή βάση, συνελήφθησαν κατά το τελευταίο 24ωρο συνολικά δέκα  άτομα.  Συγκεκριμένα:
• Συνελήφθησαν στην Άρτα δύο ημεδαποί, ηλικίας 20 και 23 ετών, για παραβάσεις του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.  Στην κατοχή τους μετά από έλεγχο, βρέθηκαν ένα τσιγάρο κάνναβης και μία συσκευασία με κάνναβη, συνολικού βάρους 4 γραμμαρίων.
• Συνελήφθη στην Άρτα, ένας 25χρονος ημεδαπός, για τα αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών και πλαστογραφίας. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν στην κατοχή του, τρεις  αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους 9,68 γραμμαρίων, εννέα ναρκωτικά χάπια και προσωπικά έγγραφα, αμφιβόλου γνησιότητας.
Ακόμη:
• Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός στα Γιάννενα, για κλοπή από φροντιστήριο. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, προέκυψε ότι ο 33χρονος το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας είχε αφαιρέσει χρηματικό ποσό από φροντιστήριο ξένων γλωσσών στα Γιάννενα. Το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε στην κατοχή του δράστη, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια του φροντιστηρίου.
• Συνελήφθησαν, στα Γιάννενα, τρεις ημεδαποί (δύο άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 43, 52 και 62 ετών αντίστοιχα, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο. Σε βάρος των συλληφθέντων, έχουν βεβαιωθεί χρέη, που ανέρχονται σε 297.920,08 ευρώ, 316.617,88 ευρώ και 212.407,45 αντίστοιχα.
•Συνελήφθη στην Ηγουμενί τσα ένας 26χρονος υπήκοος Συρίας, διότι όπως διαπιστώθηκε κατείχε πλαστή ελληνική ταυτότητα και  στερούνταν εγγράφων που νομιμοποιούν την παραμονή του στην Ελληνική Επικράτεια.  
• Συνελήφθη ένας 53χρονος ημεδαπός στην Άρτα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών και χρηματική ποινή 700 ευρώ, για παράβαση της Εργατικής Νομοθεσίας.
• Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, μία 57χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηγουμενίτσας, ποινής φυλάκισης σαράντα ημερών, για υγειονομικές παραβάσεις.