Η εγκληματικότητα ξαναχτύπησε την πόρτα της Ηπείρου

Οπλισμένοι σαν «αστακοί» λήστεψαν τα ΕΛΤΑ

Καναλλακίου

Τέσσερις Αλβανοί (;) με πιστόλια και χειροβομβίδες άρπαξαν

7.000 ευρώ και έφυγαν σαν κύριοι • Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας

• Στο «χορό» των ληστειών,  μπήκε για άλλη μια φορά η Ήπειρος, καθώς χθες τέσσερις αδίστακτοι κακοποιοί, οπλισμένοι με  πιστόλια  και χειροβομβίδες λήστεψαν το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Καναλλάκι Πρέβεζας.
Μπορεί  η λεία τους να είναι μικρή, περίπου 7.000 ευρώ (αυτά υπήρχαν στα ταμεία), ωστόσο τόσο η ληστεία αυτή καθ’ εαυτή, όσο και το γεγονός ότι οι δράστες παρέμειναν ανενόχλητοι επί δέκα και πλέον λεπτά μέσα στο υποκατάστημα και στη συνέχεια έφυγαν σαν... κύριοι προς άγνωστη κατεύθυνση,  σκόρπισαν το φόβο και τον προβληματισμό σε όλους τους κατοίκους της περιοχής.
Το συμβάν, που εντάσσεται στη «σκληρή» εγκληματικότητα,  έρχεται να επιβεβαιώσει το πρωτοσέλιδο άρθρο της ίδιας μέρας του «Π.Λ.», το οποίο επεσήμανε μια πραγματικότητα: ότι η  Ήπειρος, παρά τις προσπάθειες της Αστυνομίας,  βρίσκεται σε «κλοιό παρανόμων», που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στη γειτνίασή της με την Αλβανία.  Αν οι συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών, λαθρομεταναστών κλπ., έχουν καταντήσει ρουτίνα, δεν συμβαίνει το ίδιο με τις  ληστείες τέτοιου επιπέδου-  που αν και σπάνιες σχετικά με άλλες περιοχές της Ελλάδας- η εξιχνίασή τους  είναι  ιδιαίτερα δύσκολη και χρονοβόρα.

Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με μαρτυρίες και στη χθεσινή  εγκληματική ενέργεια, οι  δράστες, από όσα μπόρεσαν να συγκρατήσουν οι αυτόπτες μάρτυρες,   εκτιμάται ότι είναι Αλβανικής καταγωγής. Η  Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους, χωρίς μέχρι χθες βράδυ να έχουν υπάρξει θετικά αποτελέσματα.
Αστυνομικές πηγές, πάντως εξέφραζαν συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξιχνίαση της ληστείας, τονίζοντας ότι εξετάζονται όλα τα πιθανά ενδεχόμενα για τους δράστες και για τυχόν συνεργούς τους.

Καλά πληροφορημένοι
Η ληστεία έγινε στις 9.30 το πρωί. Οι δράστες, όπως φαίνεται, ήταν καλά πληροφορημένοι για την αραιή κίνηση που παρατηρείται τις πρωινές ώρες στο συγκεκριμένο κατάστημα των ΕΛΤΑ, αλλά και την έλλειψη επαρκούς αστυνομικής δύναμης και έτσι σχεδίασαν και εκτέλεσαν με απόλυτη ψυχραιμία το σχέδιό τους.
Οι δύο έμειναν να φυλάνε «τσίλιες» έξω από το κατάστημα, μέσα σε Ι.Χ. αυτοκίνητο και οι άλλοι δύο κρατώντας πιστόλια,  ο ένας εξ αυτών έχοντας και  χειροβομβίδες μπήκαν  στα ΕΛΤΑ,  ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και τους πελάτες,  και αμέσως άρχισαν να ψάχνουν τα συρτάρια για χρήματα. Μάλιστα περίμεναν περισσότερα από 10 λεπτά- κατ’ άλλους έφτασαν και τα 15’  μέχρι να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο που  λειτουργεί με χρονοκαθυστέρηση προκειμένου να πάρουν και όσα χρήματα υπήρχαν μέσα σε αυτό.
Στη συνέχεια, έφυγαν ανενόχλητοι, μπήκαν στο αυτοκίνητο στο οποίο τους περίμεναν οι άλλοι δύο συνεργοί τους και σύμφωνα με μαρτυρίες έφυγαν με κατεύθυνση τη Θεσπρωτία.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, στο Καναλλάκι μετέβησαν και αστυνομικοί από την Πρέβεζα και άρχισαν να στήνονται μπλόκα, με τις έρευνες, όπως προαναφέραμε, να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα
Η είδηση της ληστείας, όπως ήταν αναμενόμενο, «μούδιασε» τους κατοίκους του Καναλλακίου, αλλά και του συνόλου της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας. Στο Καναλλάκι, από μια άποψη, θεωρούνται και τυχεροί, καθώς σε πιθανή εμπλοκή θα μπορούσε να υπήρχαν και αθώα θύματα, καθώς το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, βρίσκεται στο κέντρο της κωμόπολης και ανάμεσα σε σπίτια.
Στην παραθαλάσσια ζώνη, ο προβληματισμός συναρτάται και με την τουριστική κίνηση, καθώς τέτοιου είδους συμβάντα, είναι δυνατόν να επιφέρουν πρόσκαιρες «αναστολές» στους υποψήφιους επισκέπτες.