Απαγορεύουν την πρόσβαση σ’ αυτές

Επιχειρηματίες θεωρούν τις
ακτές της Ηπείρου…τσιφλίκι τους!

 Παρέμβαση των Αρχών ζητά ο Συμπαραστάτης του Πολίτη

PARALIA HPEIROTIKH

• Νοοτροπία που δεν συνάδει ούτε με την δύσκολη περίοδο που διανύουμε ούτε με την προσπάθεια τουριστικής ανάπτυξης της Ηπείρου διακατέχει ακόμα αρκετούς επιχειρηματίες απ’ αυτούς που δραστηριοποιούνται στις παραλίες της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας.
Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι ορισμένοι επαγγελματίες των ακτών της Ηπείρου φέρονται λες και αυτές είναι… ιδιοκτησία τους, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες, κάτι που είναι φυσικά παράνομο!

Καταγγελίες πολιτών
Το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας μετά από επανειλημμένες καταγγελίες που έγιναν το τελευταίο διάστημα από πολίτες προς το γραφείο του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, οι οποίες στρέφονται εναντίον επιχειρηματιών που εκμεταλλεύονται καταστήματα και ξαπλώστρες στις παραλίες της Ηπείρου.
Συγκεκριμένα, στις καταγγελίες επισημαίνεται ότι αρκετοί επιχειρηματίες του τουρισμού θεωρούν... κτήμα των καταστημάτων τους τις ακτές στις οποίες δραστηριοποιούνται και παρεμποδίζουν την ελεύθερη και άνευ περιορισμών πρόσβαση και χρήση τους από τους πολίτες!

Ζητάει μέτρα
Η αντίδραση του Συμπαραστάτη του Πολίτη στα παράπονα που δέχθηκε για το θέμα ήταν άμεση. Με έγγραφο που απέστειλε προς τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, καθώς και προς το Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας ζητάει να επιληφθούν του προβλήματος, κάνοντας συστάσεις προς τους παρανομούντες επιχειρηματίες και  υπενθυμίζοντάς τους ότι «η πρόσβαση και χρήση των πλαζ είναι δημόσιο αγαθό, συνταγματικά κατοχυρωμένο και δεν επιδέχεται περιορισμούς από κανέναν», όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στο έγγραφο.