Προκάλεσαν έντονο προβληματισμό στους διοργανωτές

«Αναιμικές» οι χθεσινές κινητοποιήσεις στα Γιάννενα!

 ΧΡ. ΓΡΙΒΑΣ (ΑΔΕΔΥ): Ο αγώνας θα συνεχιστεί…
 Ρεαλιστικές ρυθμίσεις ζητούν εμποροβιοτέχνες και ταξιτζήδες

ADEDY

• Δυο κινητοποιήσεις κατά των κυβερνητικών πολικών έγιναν χθες στα Γιάννενα, χωρίς όμως ιδιαίτερη συμμετοχή, προκαλώντας έντονο προβληματισμό στους διοργανωτές.
Από την μία η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την σκιά της αγωγής που κατέθεσε το ελληνικό Δημόσιο για να κηρυχθεί παράνομη και από την άλλη οι έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τον τοπικό ΟΑΕΕ, ζητώντας ουσιαστικές λύσεις για τις οφειλές τους προς τον Οργανισμό.

Η απεργία της ΑΔΕΔΥ
Η χθεσινή απεργία της ΑΔΕΔΥ, δεν κατέφερε να έχει την ανάλογη συμμετοχή εργαζομένων, οι οποίοι δεν κατέβηκαν μαζικά στους δρόμους των Ιωαννίνων για να διαδηλώσουν. Το θέμα της αξιολόγησης που μετρά και τις περισσότερες αντιδράσεις βρέθηκε στο επίκεντρο της  χθεσινής διαμαρτυρίας, ενώ ανάμεσα στα άλλα αιτήματα περιλαμβάνονταν οι διαθεσιμότητες οι νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων Χρ. Γρίβας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «εμείς είμαστε και παραμένουμε ως συνδικαλιστικό κίνημα, ως ΑΔΕΔΥ υπέρ της αξιολόγησης των δομών των προσφερόμενων υπηρεσιών στη Δημόσια Διοίκηση, γιατί πιστεύουμε ότι αυτό πρέπει να γίνεται». Και αναφερόμενος στην Κυβέρνηση σημείωσε ότι «προσπαθούν με τον νόμο – έκτρωμα να τρομοκρατήσουν τους δημόσιους υπαλλήλους και να βρούνε τη δεξαμενή για τις αυριανές απολύσεις». Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι  η Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, και ανέφερε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί όπως και να ‘χει.

Το ΠΑΜΕ Ιωαννίνων
Ξεχωριστή συγκέντρωση, ως συνήθως, πραγματοποίησε έξω από το Δημαρχείο το ΠΑΜΕ Ιωαννίνων, χωρίς κι εκεί η συμμετοχή του κόσμου να ήταν η αναμενόμενη. Ο Γιώργος Πρέντζας σε δηλώσεις του έκανε λόγο για ένα δύσκολο καλοκαίρι, τονίζοντας, μεταξύ άλλων ότι «οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να πάρουν την απόφαση ότι έχουν μια ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό, απέναντι στους εργαζόμενους, στους ανασφάλιστους και τους άνεργους».

Έξω από τον ΟΑΕΕ
Λίγο νωρίτερα έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες βρέθηκαν έξω από τα γραφεία του τοπικού ΟΑΕΕ, χωρίς όμως να μπορεί να χαρακτηριστεί δυναμική κινητοποίηση, αφού η συμμετοχή ήταν πολύ μικρή.
Κι αυτό την ώρα που χιλιάδες επαγγελματίες βρίσκονται σε δεινή θέση, υπό την απειλή κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων, λόγω οφειλών τους προς τον Οργανισμό.
Όσοι βρέθηκαν χθες το πρωί έξω από τον ΟΑΕΕ επέδωσαν ψήφισμα στον Προϊστάμενο της Περιφερειακής Διεύθυνσης, τον οποίο βεβαίως ενημέρωσαν και για τις μαζικές  αγωγές.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Σωτήρης Χορέβας έκανε λόγο ήδη για 6.500 κατασχετήρια και κάλεσε τους επαγγελματίες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Γιώργος Νταλαμάγκας έκανε λόγο για μια ρύθμιση που θα καταβάλλεται η τρέχουσα εισφορά και ένα μικρό μέρος των παλιών οφειλών. «Με αυτό τον τρόπο και οι συνάδελφοι θα είναι ασφαλισμένοι και ο ΟΑΕΕ θα εισπράξει περισσότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στην χθεσινή κινητοποίηση βρέθηκε και ο Πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Μιχάλης Ψήνας, ζητώντας ρεαλιστικές ρυθμίσεις, δηλαδή να μπορούν οι ασφαλισμένοι να ανταποκριθούν.
Μέλη της ΠΑΣΕΒΕ προχώρησαν στη συνέχεια σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του ΟΑΕΕ, τοποθετώντας πανό με αίτημα δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, ενώ ο Γ. Ευθυμίου εκ μέρους της Γραμματείας έκανε λόγο για πολιτικό πρόβλημα, για το οποίο θα πρέπει να υπάρξει δυναμική αντίδραση από τους αυτοαπασχολούμενους.