Συλλήψεις για ναρκωτικά, κλοπές, λαθρομεταφορές κ.α.

Οι Αστυνομικοί μας ήταν… ανήσυχοι και τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου!

 Αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας

• Συνελήφθη ένας εκ των δραστών της ένοπλης ληστείας κοσμηματοπωλείου στο Μέτσοβο

SYLLYPSH XEIROPEDES

• Πλούσιο ήταν το… μενού του Αστυνομικού Δελτίου και τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, αφού οι Αρχές βρίσκονταν επί ποδός, κάνοντας την ζωή των παρανόμων… δύσκολη.
Μπορεί να πίστεψαν ότι τις ημέρες αυτές τα μέτρα θα ήταν κάπως πιο χαλαρά και ότι όλη η προσοχή θα δίνονταν κυρίως στη μετακίνηση των εκδρομέων, ωστόσο οι αστυνομικοί σε όλη την Ήπειρο αποδείχτηκαν… ετοιμοπόλεμοι και εξιχνίασαν διάφορα δύσκολα περιστατικά, συλλαμβάνοντας μάλιστα τους δράστες.

Ραγδαίες εξελίξεις…
Ωστόσο εκτός από τρέχοντα περιστατικά, τις τελευταίες μέρες υπήρξαν εξελίξεις και σε άλλα πολύ σοβαρά ζητήματα, όπως αυτό της αρχαιοκαπηλίας που καίει το Νομό Ιωαννίνων. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες σύντομα θα υπάρξουν νέα δεδομένα για το κύκλωμα αρχαιοκαπήλων που είχε ρημάξει τις εκκλησίες και τα μοναστήρια μας, αφού τις επόμενες μέρες θα αρχίσουν οι πρώτες καταθέσεις ανθρώπων που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα ή θεωρούνται ύποπτοι. Εξάλλου η διαλεύκανση της πολύκροτης αυτής υπόθεσης αποτελεί αίτημα ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας, ενώ στο θέμα επανειλημμένα έχει αναφερθεί και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, κάνοντας λόγο για κωλυσιεργία από πλευράς Δικαιοσύνης.

Η ληστεία του Μετσόβου
Στο μεταξύ, οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται πολύ κοντά στην πλήρη εξιχνίαση της ένοπλης ληστείας που έγινε πριν από δυο περίπου χρόνια σε κοσμηματοπωλείο στο Μέτσοβο.
Ήδη συνελήφθη ένα άτομο Αλβανικής καταγωγής που φέρεται να είχε πάρει μέρος τότε στην πολύκροτη ληστεία, ενώ οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για την πλήρη εξιχνίαση του περιστατικού που συγκλόνισε τότε την ορεινή κωμόπολη.

Είχε τα πάντα!
Προχθές συνελήφθη ένας 50χρονος ημεδαπός στο 1ο χιλιόμετρο της Περιφερειακής Οδού Ιωαννίνων, γιατί μετέφερε δυο παράνομους Αλβανούς, 30 και 35 ετών, με το αυτοκίνητό του. Ωστόσο κατά την έρευνα οι αστυνομικοί ανακάλυψαν κι άλλα ενδιαφέροντα που είχε στην κατοχή του ο 50χρονος, όπως κλοπιμαία και ναρκωτικά!

Με πολύπλευρη δράση…
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 50χρονος και διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε τους δύο παράνομους αλλοδαπούς.
Μέσα στο αυτοκίνητο των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα τα οποία αποτελούν προϊόντα κλοπής καθώς και διάφορα εργαλεία.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 50χρονου δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• εννέα δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2,50 μέτρων, τα οποία βρέθηκαν στην αυλή του σπιτιού
• ποσότητα κάνναβης, βάρους 62,1 γραμμαρίων

Έκλεψε 10 τόνους ξύλα!
Στα Γιάννενα συνελήφθη ένας 26χρονος Αλβανός, γιατί όπως προέκυψε από την έρευνα κατά το χρονικό διάστημα από 27-7 έως 16-08-2014, έκλεψε σταδιακά δέκα τόνους ξυλείας από επιχείρηση εμπορίας ξυλείας. Επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων ταυτότητας του 26χρονου, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα, λόγω διοικητικής απέλασης.

Δεν πρόλαβε…
Στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθη ένας 33χρονος ημεδαπός, γιατί αποπειράθηκε να διαρρήξει τη μπαλκονόπορτα διαμερίσματος 2ου ορόφου στην πόλη της Άρτας, ωστόσο έγινε αντιληπτός από περιπολούντες αστυνομικούς και συνελήφθη.
Στο μπαλκόνι του διαμερίσματος και στο αυτοκίνητο του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια και ένας σιδερολοστός.