Νέος προσωρινός ανάδοχος από το Δήμο Ιωαννιτών 

30 χρόνια μελέτες … επί μελετών και Πολεοδομικό Δροσιάς «γιοκ

Στο… περίμενε και πάλι μέχρι την έγκριση νομιμότητας της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τον προσυμβατικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο

DROSIA PENTELH

Καλύτερη επιβεβαίωση της λαϊκής παροιμίας «ήμουν νιος και γέρασα» δεν μπορεί να υπάρχει από την εκκρεμότητα που υπάρχει για τη μελέτη του Σχεδίου Δροσιάς- Πεντέλης - Ζευγαριών- Τσιφλικόπουλου του Δήμου Ιωαννιτών και μετρά ακριβώς 30 (!) χρόνια.
Αρχικά η πολεοδομική μελέτη της συγκριμένης ενότητας εγκρίθηκε το 1986, αλλά έκτοτε ακολούθησε ένα «γαϊτανάκι» ακυρώσεων των επανεγκρίσεων που οδήγησε σε στασιμότητα μιας ολόκληρης περιοχής που βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης και στερείται βασικών έργων υποδομής.
Τη λύση στο πρόβλημα επιχειρεί να δώσει, εκ νέου, τώρα ο Δήμος Ιωαννιτών, χρηματοδοτώντας τη μελέτη εξ ιδίων πόρων.
Στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ανέδειξε και τον ανάδοχο της μελέτης, ωστόσο για την έναρξη των διαδικασιών εκπόνησής της θα απαιτηθεί ακόμη αρκετός χρόνος, καθώς πρέπει να προηγηθεί η έγκριση της νομιμότητας της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Σύμφωνα με το Δήμο Ιωαννιτών, η σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί το αργότερο μέχρι το τέλος της χρονιάς.
«Είναι μια σπουδαία μέρα για το Δήμο και ειδικά για τις περιοχές της Δροσιάς, της Πεντέλης, των Ζευγαριών και του Τσιφλικόπουλου. Οι περιπέτειες των κατοίκων της περιοχής μετά από 30 χρόνια σιγά, σιγά τελειώνουν. Αποτέλεσε κεντρική μας πολιτική επιλογή η χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της μελέτης για μια περιοχή που έχει υπομείνει δεκαετίες ολόκληρες για το αυτονόητο», δήλωσε χθες ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.
Δηλώσεις για το ίδιο θέμα έκανε και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θωμάς Γιωτίτσας, ό οποίος ανέφερε πώς: «Η εκπόνηση της μελέτης πράξης εφαρμογής για τις περιοχές Δροσιάς, Πεντέλης, Ζευγαριών και Τσιφλικόπουλου, έχει σκοπό την υλοποίηση των πολεοδομικών μελετών των περιοχών αυτών, την εξασφάλιση των προβλεπόμενων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων καθώς και την τακτοποίηση όλων των εντασσόμενων οικοπέδων ώστε να καταστούν άρτια και οικοδομήσιμα».