Για εθνική μειοδοσία μιλούν Βορειοηπειρώτες

Στην ίδια… στέγη με τους «Τσάμηδες» το ελληνικό κόμμα (ΚΕΑΔ) του Βαγγ. Ντούλε!

- «Φιλοξενούνται» από το Δημοκρατικό Κόμμα του Μπάσα, ο οποίος δηλώνει «δεσμευμένος  απέναντι στους Αλβανούς της Τσαμουριάς»

TSAMHDES3

• Είναι προκλητικό το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα, τόνισε, κατά την παρουσίαση της προσχώρησης των «Τσάμηδων» (PDIU) στο σχήμα της «Ενωμένης Αντιπολίτευσης» ότι «παραμένουμε δεσμευμένοι απέναντι στους Αλβανούς της "Τσαμουρίας", όσον αφορά την ελεύθερη κυκλοφορία τους στη Θεσπρωτία, καθώς και των εγγυήσεων στις ιδιοκτησίες τους».
Μάλιστα στο 4ο σημείο της γραπτής συμφωνίας Δημοκρατικού Κόμματος και PDIU δεσμεύονται να επιλύσουν το ζήτημα των Αλβανών της «Τσαμουριάς» σε όλες τις διαστάσεις του!
Το ελληνικό ΚΕΑΔ του Βαγγέλη Ντούλε και το κόμμα των «Τσάμηδων» ήταν μέχρι τώρα άσπονδοι εχθροί. Όπου πήγαινε ο ένας, από εκεί έφευγε ο άλλος! Τώρα βρίσκονται και τα δύο κόμματα στο σχηματισμό του Δημοκρατικού Κόμματος, απ΄ όπου δεν θα αποχωρήσει, όπως δήλωσε ο κ. Ντούλες.
Για το εάν υπάρχει πρόβλημα στην συνύπαρξη μεταξύ ΚΕΑΔ και PDIU στην ίδια συμμαχία ρωτήθηκε και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και δήλωσε πως η συνεργασία με το PDIU δεν στρέφεται κατά των συμφερόντων της Ελληνικής Μειονότητας! Μπορεί να μη στρέφεται άμεσα κατά των συμφερόντων της Ελληνικής Μειονότητας, στρέφεται, όμως, εναντίον του Ελληνισμού, κομμάτι του οποίου είναι οι Βορειοηπειρώτες.
«Παιχνίδια» Ντούλε…
Παραμένοντας στο συνασπισμό με το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα, αφού πρόκειται, όπως τονίζεται, για συμμαχία, που συμφέρει και τις δύο πλευρές (!), ο Έλληνας βουλευτής του Αλβανικού Κοινοβουλίου και Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγ. Ντούλες δήθεν… κατακεραυνώνει τους «Τσάμηδες» και μετά την προσχώρησή τους στον ίδιο συνασπισμό. Θεωρεί εκτός από ακραία, έξω από κάθε ηθική την πολιτική τους ατζέντα. Στελέχη του ΚΕΑΔ, επιχειρώντας να δικαιολογήσουν τα… αδικαιολόγητα, λένε ότι είναι ξεκάθαρη η διαφορά του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απ' αυτό των «Τσάμηδων». Παρότι το ελληνικό κόμμα εμφανίζεται συρρικνωμένο, για διάφορους λόγους εκλογικά, έχει κύρος και ειδικό βάρος στην πολιτική ζωή της Αλβανίας και η απήχησή του σε ορισμένες περιοχές (Αργυρόκαστρο, Κορυτσά, Αυλώνα) θεωρείται δεδομένη. Ήταν (και τώρα είναι) σταθερή και αξιοσημείωτη η θέση και η στάση, που μάλιστα εκφράζεται μαχητικά, του ΚΕΑΔ εναντίον των Τσάμηδων. Ο πρώην εφοριακός και Πρόεδρος του λεγόμενου «Τσάμικου» κόμματος Σπετίμ Ιντρίζι έμεινε εκτός της Αλβανικής Βουλής κατά τις τελευταίες εκλογές.
Να σημειωθεί ότι η μεταπήδησή του, κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, απ’ το στρατόπεδο του Δημοκρατικού Κόμματος, που είχε συνεργαστεί προεκλογικά, στο Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα, είχε οδηγήσει, για λόγους αρχής, στην παραίτηση απ’ τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής του Βαγγέλη Ντούλε. Τώρα συνυπάρχουν στο ίδιο… μαντρί του Μπάσα, παίζοντας και οι δύο στο ίδιο θέατρο. Με τη διαφορά ότι ο ρόλος του Ντούλε είναι εθνικός και σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να συνυπάρχει με τους απογόνους εγκληματιών μουσουλμάνων, που σ΄ όλα τα μέτωπα, πολέμησαν και συνεχίζουν να πολεμούν κάθε τι το ελληνικό. Πρέπει να ντρέπεται ο Ντούλε, λένε μέλη της ελληνικής μειονότητας, αποτρέποντάς τον να ζητήσει την ψήφο τους στις προσεχείς εκλογές. «Να παραιτηθεί και να μη τολμήσει να εμφανιστεί μπροστά μας», λένε αγανακτισμένοι Βορειοηπειρώτες.
Παρέμβαση «Ομόνοιας»
Το αρνητικό κλίμα που δημιουργείται στους κόλπους της Ελληνικής Μειονότητας για τον Βαγγέλη Ντούλε, αλλά και για τη στάση της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» (το Γενικό Συμβούλιο της οποίας φέρεται ευθυγραμμισμένο με τον κ. Ντούλε), οδήγησε χθες βράδυ την Οργάνωση να εκδώσει- μια «άνευρη» και «άχρωμη»- ανακοίνωση. Σε αυτή εκφράζει την ανησυχία της για τις εξελίξεις στο μέτωπο της Αντιπολίτευσης, υπό την προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος σημειώνοντας πως: «Το πολιτικό προφίλ του Δημοκρατικού Κόμματος, συνδεδεμένο με την πρόοδο της διαδικασίας ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωατλαντική οικογένεια έχει προσβληθεί απ΄ την υιοθέτηση ατζέντας που δυναμιτίζει την ήρεμη σχέση με τη γείτονα Ελλάδα, συνεπή υποστηρικτή της πραγματικής ανάπτυξης της Αλβανίας και του Αλβανικού λαού».
Καταλήγοντας καλεί το ΚΕΑΔ να επαναπροσδιορίσει (!) τις πολιτικές του σχέσεις, χωρίς να ζητά καθαρά την αποχώρηση Ντούλε από το Συνασπισμό της Αντιπολίτευσης ή ακόμη και την παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα.