O Γιαννιώτης πρ. Υπουργός ΚΩΝ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ τονίζει στο ΑΠΕ:

 

Το 12ο Συνέδριο της Ν.Δ. θεμέλιο για ν’ αλλάξει τη μοίρα της Ελλάδος

Βαρυσήμαντη η ομιλία χθες βράδυ του Κ. Μητσοτάκη με συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την οικονομική ανάταξη της χώρας

MHTSOTAKHS 12o SYNEDRIO2

• Με τη βαρυσήμαντη ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη άρχισε χθες βράδυ το 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο διεξάγεται σε μια κομβική περίοδο για τη χώρα.
«Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα των πολλών, είναι η παράταξη που ενώνει τους Έλληνες και γεφυρώνει τα ρήγματα που η κρίση προκάλεσε στην Ελληνική κοινωνία», τόνισε καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα και την Κυβέρνησή του να φύγουν μια ώρα αρχύτερα.
Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη -που έγινε δεκτός με θερμές εκδηλώσεις από τους συνέδρους-, περιελάμβανε και συγκεκριμένες δεσμεύσεις με στόχο την ανάπτυξη, την φορολογική ελάφρυνση των πολιτών, τη στήριξη των αδυνάτων, αλλά και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
Κ.Τασούλας: Συνέδριο-θεμέλιο
Το 12ο Συνέδριο, έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας, καθώς είναι το τελευταίο προ των επικείμενων βουλευτικών εκλογών. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. και πρώην Υπουργός Κώστας Τασούλας, είναι ο «κομματικός προπομπός της κυβερνητικής μας θητείας, με μήνυμα τεκμηριωμένης αισιοδοξίας για την αυριανή Ελλάδα, ένα μήνυμα που ωστόσο δεν μας διαφεύγει απευθύνεται στη σημερινή απαισιόδοξη Ελλάδα».
Σύμφωνα με τον κ. Τασούλα, το 12ο Συνέδριο της Ν.Δ. έχει αποκτήσει βαρύνουσα πολιτική σημασία, καθώς βάζει τα ιδεολογικά, πολιτικά και κυρίως προγραμματικά θεμέλια μιας Ελλάδας που μπορεί επιτέλους να αλλάξει τη μοίρα της.
Ο γιαννιώτης βουλευτής, έκανε επίσης και μια ουσιαστική και ρεαλιστική προσέγγιση της σημερινής πολιτικής πραγματικότητας που ζει η Ελλάδα και την οποία πρέπει να αντιμετωπίσει η Νέα Δημοκρατία ως Κυβέρνηση: «Δεν παραγνωρίζω – είπε- ότι η τελική αναμέτρηση ανάμεσα στη δυσπιστία των πολιτών και την αυτοπεποίθηση της Ν.Δ., την αυτοπεποίθηση της εμπέδωσης μιας ευρωπαϊκής κανονικότητας στη χώρα, που εκπέμπει ο Κ. Μητσοτάκης, θα δοθεί επί κυβερνητικής μας θητείας κι όχι επί προεκλογικών εξαγγελιών. Και θα κερδηθεί, ώστε η χώρα, απαλλαγμένη απ΄ τα οικεία δεσμά της, του κρατικισμού και του λαϊκισμού, να επιχειρήσει με επιτυχία το παραγωγικό άλμα προς τα μπρος».
Η ομιλία Κ. Μητσοτάκη
Αυτό είναι το τελευταίο μας συνέδριο πριν την μεγάλη πολιτική αλλαγή που περιμένει η ελληνική κοινωνία και θα επισφραγίσουν οι επόμενες εκλογές, τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του στο 12ο συνέδριο του κόμματος
«Η ΝΔ είναι ένα κόμμα που αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ηθικές αξίες… Είμαστε η παράταξη που έχτισε την μεταπολίτευση και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη σε πείσμα πολλών» ανέφερε» και σε άλλο σημείο τόνισε πως: «Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνία λέει στους ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ: «φύγετε» και μας καλεί να προχωρήσουμε μπροστά. Να τελειώσει η παρακμή και να πάει η Ελλάδα μπροστά».
Όχι στη συμφωνία των Πρεσπών
Οξύτατη ήταν η επίθεση του κ. Μητσοτάκη κατά του πρωθυπουργού με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών.
«Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα φράση επειδή είπε “ναι” εκεί που έξι πρωθυπουργοί είπαν “όχι”, δηλαδή στην αναγνώριση δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας».
Και πρόσθεσε: «Και ναι κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί ποτέ με μία μείζονα εθνική υποχώρηση. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, ούτε τώρα ούτε στην επόμενη Βουλή, ούτε πότε».
«Να γεφυρώσουμε τα ρήγματα…»
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ΝΔ έρχεται να ενώσει τους Έλληνες και όχι να τους διχάσει, «όπως επιχειρεί χρόνια τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε:
«Στόχος της πολιτικής μας δεν είναι μόνο η ανάπτυξη της χώρας, αλλά να γεφυρώσουμε αυτά τα ρήγματα, να άρουμε τις διαιρέσεις, να μειώσουμε τις ανισότητες. Να δουλέψουμε δηλαδή για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της μεσαίας τάξης στη χώρα μας.
Τη μεσαία τάξη που έφτιαξαν οι πατεράδες και οι παππούδες μας, οι μητέρες και οι γιαγιάδες μας, από το τέλος του τραγικού Εμφυλίου, περνώντας από τη μεταπολεμική ανασυγκρότηση, την ταχύτατη πολιτική σταθεροποίηση και τον εκδημοκρατισμό της Μεταπολίτευσης και φτάνοντας στην Ελλάδα της Ευρώπης».
Στήριξη της Οικογένειας
Ο Κ. Μητσοτάκης, θεωρώντας ως εθνικό το πρόβλημα της υπογεννητικότητας, ανακοίνωσε επίδομα 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες, το οποίο θα προβλέπεται στον πρώτο κιόλας προϋπολογισμό που θα καταθέσει η ΝΔ. Πρόκειται για ένα ποσό που έχει ως στόχο να καλύψει τα αναγκαία έξοδα το πρώτο διάστημα μετά την γέννηση του κάθε παιδιού και θα δοθεί με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια στη συντριπτική πλειονότητα των νέων οικογενειών. Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύεται ότι όλα τα βρεφικά είδη και τα είδη πρώτης ανάγκης των νέων μητέρων θα υπαχθούν στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, ενώ το αφορολόγητο όριο για κάθε παιδί θα προσαυξάνεται στις οικογένειές τους κατά 1.000 ευρώ. Επίσης ανακοίνωσε πρόγραμμα για τις άδειες των νέων μητέρων, αλλά και χρηματοδότηση όλων των παιδιών για ένταξη τους σε παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Κυβερνητικές δεσμεύσεις
Ο Κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε την αύξηση του κατώτατου μισθού με διπλάσιο ρυθμό από εκείνον της οικονομικής ανάπτυξης. «Το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία, ώστε να προχωράμε όλοι μαζί μπροστά και να μη μένει κανείς πίσω», υπογράμμισε.
Όσον αφορά το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, αυτό ενδεικτικά περιλαμβάνει:
• Μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους κατά 30% εντός διετίας
• Καθιέρωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα 9%, από 22% που είναι σήμερα.
• Μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%
• Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για όλους στο 15%, από 20%, εντός της τετραετίας.
• Καθιέρωση δύο συντελεστών ΦΠΑ 11% και 22%, (από 13% και 24% σήμερα).
• Μείωση του ΦΠΑ σε όλο το τουριστικό πακέτο (διαμονή και εστίαση) στο χαμηλό συντελεστή.
• Ειδική ρύθμιση 120 δόσεων για όλους τους πολίτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
• Νέο αποτελεσματικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, ώστε να σταματήσει η ομηρία 130.000 οικογενειών.
• Μείωση των λογαριασμών του ρεύματος για όλα τα νοικοκυριά με τον περιορισμό των χρεώσεων που επιβάλλει το κράτος
• Σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
• Αξιοπρεπείς συντάξεις με βιώσιμο ασφαλιστικό / συνταξιοδοτικό σύστημα τριών πυλώνων
• Αύξηση της δαπάνης για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στο €1 δισ. ετησίως, για την κάλυψη 800.000 συμπολιτών μας.
• Αύξηση του προϋπολογισμού για τα επιδόματα ανεργίας κατά €200 εκατ. και διπλασιασμός του αριθμού των δικαιούχων.
Η ομιλία Μεϊμαράκη
«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη για τιμή και το δώρο που μου έκανε να προεδρεύσω σε αυτή τη γιορτή της Δημοκρατίας. Το συνέδριο μας είναι γιορτή της δημοκρατίας», ανέφερε στις πρώτες του κουβέντες ο Βαγγέλης Μεϊμαρακης ανοίγοντας τις εργασίες του 12ου συνεδρίου της ΝΔ.
«Όλοι και όλες μαζί ενώνουμε δυνάμεις για να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Ενώσαμε απόψεις, τάσεις, συνθέσαμε πολιτικές, υποδεχτήκαμε νέα πρόσωπα», πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης κάνοντας αναφορά και στο μητρώο στελεχών, ενώ μίλησε και για πολυσυλλεκτική πανστρατιά με σεβασμό στη διαφορετική άποψη.
Το συνέδριο θα συνεχιστεί σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο.