Ψηφοδέλτιο και πρόγραμμα παρουσιάζει την ερχόμενη Κυριακή

ΝΙΚΟΣ ΓΚΟΝΤΑΣ: Όχι στην οξύτητα, αλλά δε θα δώσουμε και πολιτική… ασυλία!

- Η Δημοτ. Αρχή επί πέντε χρόνια έκανε μόνο… σχέδια επί χάρτου, τόνισε ο πρ. Δήμαρχος, προσθέτοντας πως μεγάλο στοίχημα είναι η καθημερινότητα

- Αιχμές για κομματικές παρεμβάσεις στα Γιάννενα

GKONTAS NIKOS 4 4 19

• Η καθημερινότητα είναι το μεγάλο στοίχημα που καλείται να κερδίσει η πόλη με έργα τα οποία θα οδηγήσουν στη βελτίωσή της. Όσο για τον μεγάλο αντίπαλο όλων των υποψηφίων, δεν είναι άλλος απ’ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα Γιάννενα!
Αυτό τόνισε χθες, ο υποψ. δήμαρχος Νίκος Γκόντας, ο οποίος κατηγόρησε την παρούσα Δημοτική Αρχή ότι το μόνο που έκανε την τελευταία πενταετία ήταν… σχέδια επί χάρτου, όμως εμφανίστηκε συναινετικός όσον αφορά στην επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές του Μαΐου.
Ο κ. Γκόντας, ο οποίος θα παρουσιάσει συνδυασμό και πρόγραμμα σε εκδήλωση την ερχόμενη Κυριακή, δεν παρέλειψε να σχολιάσει με καυστικό τρόπο τις γαλάζιες παρεμβάσεις στην προεκλογική «σκακιέρα» του Δήμου Ιωαννιτών, αλλά και την περίφημη πια εγκύκλιο περί μη χρισμάτων του γραμματέα της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Κεντρική εκδήλωση
Την προεκλογική της εκστρατεία εγκαινιάζει επίσημα η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» την ερχόμενη Κυριακή, ώρα 7.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Grand Serai». Όπως τόνισε χθες ο Νίκος Γκόντας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει η παρουσίαση του βασικού κορμού του ψηφοδελτίου της παράταξης και των κεντρικών αξόνων του προγράμματός της. Ο πρ. Δήμαρχος δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» μετράει 24 χρόνια παρουσίας στα Γιάννενα, με διαρκείς πρωτιές σε κάθε εκλογικό αγώνα που έδωσε.

Ασκήσεις… επί χάρτου!
«Επιδίωξή μας είναι να επαναφέρουμε την κανονικότητα στην πόλη μας, η οποία τα τελευταία χρόνια εγκαταλείφθηκε πλήρως», τόνισε ο κ Γκόντας και πρόσθεσε πως «η βελτίωση της καθημερινότητας με έργα παντού και κυρίως στις εγκαταλελειμμένες περιοχές είναι το μεγάλο στοίχημα για μας».
Ακολούθως, εξαπέλυσε επίθεση στη Δημοτική Αρχή, προσάπτοντάς της πλήρη απραξία τα τελευταία πέντε χρόνια. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το μηδέν τοις εκατό στην απορροφητικότητα κονδυλίων του ΕΣΠΑ για μεγάλα έργα στην πόλη αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Όλα αυτά τα χρόνια οι συμπολίτες μας παρακολουθούν μόνο… ασκήσεις επί χάρτου»!
Ο υποψ. δήμαρχος ανέφερε ως παράδειγμα το έργο της ΔΕΥΑΙ προϋπολογισμού 49 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο είχε προετοιμάσει η δική του Δημοτ. Αρχή και το οποίο, αφού έγιναν περικοπές 14 εκ. ευρώ, κινδυνεύει με απένταξη στο σύνολό του, πράγμα που χαρακτήρισε ως αποτέλεσμα αδυναμίας της διοίκησης της επιχείρησης και της ίδιας της Δημοτικής Αρχής. Πρόσθεσε δε πως «η παράταξή μας με αίσθημα υπευθυνότητας στήριξε τη Διοίκηση του Δήμου όπου χρειάστηκε, βάλαμε πλάτη, εντούτοις, δεν είδαμε φως. Περιορίστηκαν σε εξαγγελίες, μακέτες και εκδρομές για τα αποτελέσματα των οποίων δεν υπήρξε καμία ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Κοινωνική πολιτική
«Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να επαναφέρουμε στο Δήμο τις κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές προς τους αδύναμους συμπολίτες μας, τα συσσίτια για τους απόρους, να στηρίξουμε αδύναμες ομάδες με τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΙ και τα δημοτικά τέλη», υπογράμμισε ο Νίκος Γκόντας και πρόσθεσε πως προέχει επίσης η αποκατάσταση ήρεμων εργασιακών σχέσεων με τους εργαζομένους σε Δήμο και δημοτικές επιχειρήσεις, όπως η ΔΕΥΑΙ.
Όπως είπε, «αν θέλουμε να πάει η πόλη μας μπροστά πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε για όλα τα Γιάννενα και κυρίως για τα περιφερειακά δημοτικά διαμερίσματα, τα οποία δυστυχώς εγκαταλείφθηκαν στη μοίρα τους τα τελευταία χρόνια. Για μας προέχει η λύση των ‘μικρών’ προβλημάτων, νερό, καθαριότητα, λακκούβες, φωτισμός σε συνδυασμό με μεγάλες παρεμβάσεις για να δημιουργηθούν τα Γιάννενα του μέλλοντος».

Συναινετικός…
Συναινετικός σε γενικές γραμμές εμφανίστηκε ο πρ. Δήμαρχος όσον αφορά στην επόμενη ημέρα για τον Δήμο Ιωαννιτών. «Στο νέο τοπίο που διαμορφώνει ο ‘Κλεισθένης’ το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι πρέπει να συμπορευόμαστε. Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα, ενωμένοι να διεκδικήσουμε αυτό που μας έχουν στερήσει. Μοναδικός μας αντίπαλος είναι τα προβλήματα της πόλης», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Δεν χρειάζεται οξύτητα στην αντιπαράθεση, όχι όμως και να δώσουμε πολιτική ασυλία».

Τα «ξένα κέντρα»!
Ερωτηθείς σχετικά με τα χρίσματα που έδωσε αρχικά το κόμμα της Ν.Δ., τα οποία... ανακλήθηκαν στη συνέχεια με την πρόσφατη εγκύκλιο Αυγενάκη, ο κ. Γκόντας έκανε λόγο για «ξένα κέντρα» που έκαναν παρέμβαση στα πράγματα της πόλης και για προσωπικές επιδιώξεις και τόνισε πως οι πολίτες θα τα κρίνουν όλα αυτά. «Οι διελκυστίνδες εξ Αθηνών αλλά και οι τοπικές έδωσαν την ευκαιρία στην παράταξη να αποδείξει ότι είναι πράγματι ανεξάρτητη. Όσο για τις όποιες παλινωδίες, ας ερωτηθούν αυτοί που τις έκαναν», ανέφερε με νόημα και πρόσθεσε πως «εμείς δεν παρακαλέσαμε καμία κομματική παράταξη για στήριξη».
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δήλωση του Προέδρου της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων ότι η εγκύκλιος Αυγενάκη δεν αφορά τον Δήμο Ιωαννιτών, ο κ. Γκόντας είπε πως «δεν ωφελεί σε τίποτα να υπάρξει επανάληψη του περιβόητου ‘πλην Ιωαννίνων’»!

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ