Βαρυσήμαντη ομιλία του στα Γιάννενα (Du lac, ώρα 7 μ.μ.)

O Κ. Μητσοτάκης «αποδομεί» απόψε ΣΥΡΙΖΑ και Αλ. Τσίπρα

- Αναμένεται «δριμύ κατηγορώ» κατά της Κυβέρνησης για την πολιτική της σε οικονομία και εθνικά θέματα, αλλά και για το χαμένο «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς»...

MHTSOTAKHS 12o SYNEDRIO

• Η αποψινή (7 μ.μ.) ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Γιάννενα (Du lac), είναι η κεντρική στην Ήπειρο ενόψει των ευρωεκλογών και γίνεται στην κορύφωση της πολιτικής αντιπαράθεσης της Νέας Δημοκρατίας, εντός και εκτός Βουλής.
Από χθες συζητείται η πρόταση μομφής που είχε καταθέσει κατά του Αν. Υπουργού Υγείας Π. Πολάκη η Ν.Δ., την οποία μετέτρεψε σε ψήφο εμπιστοσύνης η Κυβέρνηση, στο επίκεντρο όμως βρίσκονται το «πακέτο» προεκλογικών παροχών που ανακοίνωσε ο Τσίπρας, αλλά και οι αποκαλύψεις για τις «χλιδάτες» διακοπές που έκανε πέρυσι το καλοκαίρι ο Πρωθυπουργός, φιλοξενούμενος σε γιωτ εφοπλιστή.
Το πολιτικό κλίμα είναι εκρηκτικό, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάθε ημέρα που περνάει γίνεται πιο διχαστικός και επιτίθεται ολοένα και με πιο σκληρές εκφράσεις στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.
Με δεδομένα όλα αυτά, αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα αναφερθεί σε όλα τα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας. Θα επαναλάβει την κεντρική πολιτική του θέση, πως στις Ευρωεκλογές, πρέπει να ηττηθεί κατά κράτος ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτως ώστε να δοθεί ένα καθολικό μήνυμα ενόψει των βουλευτικών εκλογών και της αλλαγής σελίδας και πορείας της χώρας.
Ενδιαφέρον θα έχει επίσης η τοποθέτησή του για τις «παροχές» που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ορισμένες εκ των οποίων τις περιελάμβανε στο πρόγραμμά της η Ν.Δ., ενώ άλλες που ανακοίνωσε θα πρέπει να υλοποιηθούν από τη νέα κυβέρνηση, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Πυρά αναμένεται να εξαπολύσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για το δήθεν «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς», που σε καθημερινή βάση «εξαϋλώνεται» με αποκορύφωμα τις αποκαλύψεις για τις διακοπές του Αλέξη Τσίπρα σε γιωτ εφοπλιστή, που ανήκει στην «ελίτ», που κατά τα άλλα καταγγέλλει σε κάθε ευκαιρία ο «Ριζοσπάστης» Αριστερός Πρωθυπουργός.

Προγραμματικές θέσεις
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα αναφερθεί και σε ορισμένες προγραμματικές θέσεις της Ν.Δ., τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και για την περίοδο που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Έμφαση αναμένεται να δώσει στην προσέλκυση επενδύσεων και στην αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης, κεφάλαιο που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ήπειρο, η οποία για πρώτη φορά μετά τη δεκαετία του ΄50 αντιμετωπίζει τόσο μεγάλο κύμα φυγής νέων κυρίως προς χώρες του εξωτερικού. Και έχει ιδιαίτερη σημασία, να εξειδικευτεί -όσο είναι δυνατόν σε μια προεκλογική ομιλία- η πρόσφατη τοποθέτησή του πως «Θέλω να ανταμείψω την εργασία, θέλω να δημιουργήσω θέσεις απασχόλησης, θέλω να δώσω κίνητρα στους επιχειρηματίες μεγάλους, μεσαίους, μικρούς να επενδύσουν και πάλι».
Είναι πιθανό επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αναφερθεί και σε άλλα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, μεταξύ των οποίων και τα εθνικά, καθώς λίγο έλλειψε η Κυβέρνηση Τσίπρα, να κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες και τις εκκρεμότητες με την Αλβανία, κινούμενη στο ίδιο πλαίσιο με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν αποκλείεται, ευκαιρίας δοθείσης, να στείλει και ένα αυστηρό μήνυμα προς τον Αλβανό Πρωθυπουργό Έντι Ράμα για τις συνεχείς προκλήσεις σε βάρος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

Αναμένεται κοσμοσυρροή
Στην αποψινή ομιλία του Κ. Μητσοτάκη, αν και ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας, αναμένεται να δώσει το «παρών» πλήθος κόσμου, που θέλει να δει και να ακούσει από κοντά τον μέλλοντα πρωθυπουργό. Στην εκδήλωση επίσης θα παραστούν ο «οικοδεσπότης» βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας, βουλευτές από τους άλλους νομούς της Ηπείρου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, πρώην υπουργοί και βουλευτές, κομματικά στελέχη κ.α..