ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η χώρα δεν αντέχει άλλες περιπέτειες…

Καινοτόμο και άμεσα εφαρμόσιμο  το πρόγραμμα διακυβέρνησης της Ν.Δ.

Τα βασικά σημεία του παρουσίασε χθες ο Πρόεδρος του κόμματος,  παρουσία υποψ. βουλευτών απ’ όλη την Ελλάδα (και την Ήπειρο)

MHTSOTAKHS OMILIA

• Παρουσία των υποψηφίων βουλευτών από όλη την Ελλάδα (και από την Ήπειρο), ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε ειδική εκδήλωση χθες το μεσημέρι στην Αθήνα ανέπτυξε τους βασικούς άξονες του σχεδίου που θα ακολουθήσει μόλις αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.
Κατά την ομιλία του χαρακτήρισε το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματός του ως «Συμφωνία Αλήθειας» τονίζοντας ότι η Ν.Δ. «επιμένει σε έναν προεκλογικό αγώνα με επίκεντρο τον προγραμματικό της λόγο».
Επανέλαβε ότι η χώρα δεν αντέχει άλλες περιπέτειες, τονίζοντας ότι «το πρόγραμμά μας είναι ένα σχέδιο μέτρου, λογικής και αποτελέσματος. Στις Ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι πολίτες έδειξαν να το εμπιστεύονται. Τώρα, όμως, είναι η ώρα να το υπογράψουν με την ψήφο τους. Και είναι δική μας ευθύνη σε τρεις Κυριακές, η προσδοκία να γίνει βεβαιότητα και η ελπίδα χειροπιαστή πραγματικότητα. Ανεξάρτητα από παλαιότερες κομματικές επιλογές, καλώ τους Έλληνες να ενωθούμε σε ένα μεγάλο ρεύμα αναγέννησης…».
Φυλλάδιο 20 σελίδων
Έχοντας ως τίτλο το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα «Ισχυρή Ανάπτυξη, Αυτοδύναμη Ελλάδα, Ενωμένοι μπορούμε», οι βασικές δεσμεύσεις της Ν.Δ. για την εργασία, την φορολογία, την γεωργία – κτηνοτροφία, την ακίνητη περιουσία, την υγεία, την παιδεία, την ασφάλεια, τις υποδομές, το δημογραφικό, την κοινωνική συνοχή, το περιβάλλον κ.α. περιγράφονται σ΄ ένα φυλλάδιο 20 σελίδων.
Όπως είπε ο Κ. Μητσοτάκης αυτό θέλει να φτάσει στο σπίτι του κάθε πολίτη γι’ αυτό και «θα μοιραστεί μαζικά μέσω του Τύπου, θα διανέμεται από τις οργανώσεις μας και θα βρεθεί στα εκλογικά περίπτερα του κάθε υποψηφίου μας. Θα έλεγα ότι είναι η «ταυτότητά» μας στην επαφή μας με τους πολίτες. Αλλά και το «διαβατήριο» για να μας εμπιστευτεί ο πολίτης την ελπίδα και τελικά την ψήφο του».
Δικαιότερη φορολογία…
«Μειώνουμε τους φόρους για κάθε Ελληνίδα και Έλληνα. Δεν είναι δυνατόν η φορολογική επιβάρυνση για πολλούς συμπολίτες μας να αγγίζει τα όρια της εξόντωσης. Η δικαιότερη φορολογία απελευθερώνει την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Παράλληλα, δεσμεύθηκε ότι το κόμμα του θα ακυρώσει την καταστροφική πολιτική των υπερπλεονασμάτων, σημειώνοντας ακόμη ότι η ΝΔ είναι «το κόμμα της μεσαίας τάξης και θα τη στηρίξουμε και θα την εκφράσουμε πολιτικά. Θα δώσουμε κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα να οικοδομήσει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο εργαζόμενων, κράτους και επιχειρήσεων».
Τα βασικά σημεία
Μεταξύ άλλων, ο Κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε:
- Την αναστολή για 3 χρόνια του φόρου υπεραξίας στις αγοραπωλησίες [ακινήτων] και του ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα
- Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός μιας διετίας για όλους τους ιδιοκτήτες.
- Μείωση του φόρου επιχειρήσεων από 28% σε 20%, εντός μιας διετίας και του φόρου μερισμάτων από 10% σε 5%, αμέσως.
- Την αύξηση του ορίου αφορολογήτου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί
- Επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται
- Πρόγραμμα απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων για 50.000 μακροχρόνια ανέργους, ώστε να επανενταχτούν.
- Μέτρα για τα ΑμεΑ όπως η θεσμοθέτηση ειδικότητας του προσωπικού βοηθού και η ενίσχυση της ανεξάρτητης διαβίωσης.
- Την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου
- Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους
«Να μην μείνει κανένας πολίτης αβοήθητος όταν το έχει ανάγκη. Δεν νοείται ανάπτυξη χωρίς κοινωνική συνοχή, ούτε κοινωνική συνοχή χωρίς αλληλεγγύη. Η καλύτερη πολιτική κατά της φτώχειας δεν είναι τα επιδόματα, είναι οι νέες θέσεις εργασίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
Αναφερόμενος στην ασφάλεια ο Πρόεδρος της Ν.Δ. επισήμανε πως είναι δημοκρατικό δικαίωμα του πολίτη, και έκανε λόγο για επαναφορά της ομάδα ΔΕΛΤΑ, για ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και για πρόσληψη 1.500 νέων αστυνομικών. Ακόμη προανήγγειλε την κατάργηση του Νόμου Παρασκευόπουλου, ενώ είπε ότι θα εφαρμοστεί αυστηρά ο νόμος για τη φθορά δημόσιας περιουσίας. Για το μεταναστευτικό ανέφερε πως θα επανέλθουν τα κλειστά κέντρα προσωρινής υποδοχής και υποστήριξε πως εντός έξι εβδομάδων θα ολοκληρώνεται η διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων ασύλου, τόσο σε πρώτο, όσο και σε δεύτερο βαθμό.