Όπως τα απαριθμεί σε επιστολή του στον «Π.Λ.» ο Βασ. Χαβέλας

Πολλά τα χτυπήματα που δέχθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ οι συνταξιούχοι!

Εχθρική και απάνθρωπη αποδείχθηκε η Κυβέρνηση Τσίπρα…

SYNTAKSIOYXOI PAGKAKI

• Είναι πολλά τα χτυπήματα που έχουν δεχθεί και τα δεινά τα οποία έχουν υποστεί όλοι ανεξαιρέτως οι συνταξιούχοι τα τελευταία χρόνια, από μία κυβέρνηση που θέλει να χαρακτηρίζεται ως αριστερή και άρα… «ευαίσθητη» σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας και ευημερίας!
Η κατάργηση των Βιβλιαρίων Υγείας και εκείνων του Ταμιευτηρίου που ουσιαστικά δεν τους επιτρέπει να παρακολουθούν τις κουτσουρεμένες αποδοχές τους, οι διαρκείς και αθόρυβες αυξήσεις σε φαρμακευτικά σκευάσματα απολύτως απαραίτητα για την επιβίωσή τους, αλλά και η απουσία ελέγχων για τα Μη Συνταγογραφούμενα, η καταγγελλόμενη αλλοίωση του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου απονομής σύνταξης, οι χιλιάδες «παγωμένες» αιτήσεις συνταξιοδότησης και η… κοροϊδία της περίφημης πια «13ης σύνταξης», είναι οι βασικότεροι λόγοι που ανεβάζουν στα… κάγκελα τους «απόμαχους» της εργασίας.
Χαρακτηριστικά, του πώς νιώθουν οι συνταξιούχοι σήμερα για την άδικη μεταχείρισή τους από την κυβέρνηση Τσίπρα όλα αυτά τα χρόνια, είναι όσα αναφέρει σε επιστολή του προς τον «Π.Λ.» ένας απ’ αυτούς, ο συνταξιούχος του Δημοσίου (γεωπόνος) Βασίλης Χαβέλας, ο οποίος απευθύνεται, όπως γράφει, «σε εκείνους που το 2015 ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και σκέπτονται να τον… ξαναψηφίσουν και σε εκείνους που το… σκέπτονται να τον ψηφίσουν»!

«Ψηφίστε υπεύθυνα…»
«Ψηφίστε υπεύθυνα και με προσοχή» προτρέπει τους συναδέλφους του συνταξιούχους που τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί τα… πάνδεινα, ο κ. Βασίλης Χαβέλας με την επιστολή που ακολουθεί. Συγκεκριμένα αναφέρει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
«Κύριε Διευθυντά,
Συνέχεια προηγούμενης επιστολής μου, θα ήθελα να συνεχίσω σήμερα για την εχθρική και απάνθρωπη συμπεριφορά της πρώτης (και τελευταίας) Κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στους Συνταξιούχους όλων των φορέων (Δημοσίου και Ιδιωτικού). Δεν μπορεί να εξηγήσει κανείς την συμπεριφορά της προς ανθρώπους που εργάσθηκαν και στήριξαν τον Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα για 35 και 40 χρόνια. Είναι ανεξήγητη η εχθρότητά της στην μεσαία τάξη, μέρος σημαντικό της οποίας είναι οι Συνταξιούχοι…
Είναι πολλά τα ύπουλα χτυπήματα και ενδεικτικά αναγράφουμε μερικά που φέρνουν τους απόμαχους της ζωής συνταξιούχους σε δυσκολότερη θέση:
Πρώτον: Καταργήθηκαν τα βιβλιάρια υγείας, χωρίς να δοθούν λεπτομέρειες και με τι θα αντικατασταθούν, με μια λιτή και ξερή ανακοίνωση…
Δεύτερον: καταργήθηκαν τα βιβλιάρια ταμιευτηρίου κλπ. στις Τράπεζες από τις οποίες οι Συνταξιούχοι έπαιρναν την κουτσουρεμένη σύνταξη και τα επικουρικά βοηθήματα. Τώρα δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τι ποσά πιστώνονται στο όνομά τους, τι ποσά πληρώνουν στις υποχρεώσεις τους (φόροι, ΕΝΦΙΑ, εισφορές, κλπ.), εάν τους εμβάζουν τα ενοίκια οι ενοικιαστές κλπ., κλπ. και γενικά να παρακολουθούν την κίνηση του λογαριασμού τους, με μια απλή ενημέρωση του βιβλιαρίου τους.
Τρίτον: Οι αυξήσεις στα λίαν απαραίτητα για τους Συνταξιούχους φάρμακα είναι συνεχείς και αθόρυβες, με την συμμετοχή των Συνταξιούχων πολλές φορές και για ορισμένες κατηγορίες ασθενειών να γίνονται ανυπόφορες. Τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ.) να πωλούνται χωρίς έλεγχο τιμών από τα φαρμακεία, φάρμακα πολύ απαραίτητα στους κουρασμένους οργανισμούς των απόμαχων της εργασίας και της ζωής…
Τέταρτον: Πολύ σοβαρή η καταγγελία που έγινε μόλις πρόσφατα, για την ένοχη σιωπή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και ειδικά της υπουργού κας Αχτσιόγλου, για την αλλοίωση του μητρώου συντάξεων που επιβεβαιώνει τις αυθαιρεσίες, τις καταχρηστικές συμπεριφορές και το χάος που επικρατεί στον τομέα των Συντάξεων και συνεπώς εις βάρος των ανίσχυρων Συνταξιούχων. Η πράξη αυτή είναι παράνομη, πρωτοφανής και απαράδεκτη δηλαδή, η αλλοίωση του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου αιτήσεων συνταξιοδότησης. Έτσι, χιλιάδες Συνταξιούχοι δικαίως ζητούν –απαιτούν μάλλον- να μάθουν ποια είναι η τύχη της συνταξιοδοτικής τους αίτησης και τους λόγους της πολυετούς καθυστερήσεως. Η αλλοίωση αυτή του πρωτοκόλλου, ακόμη και ηλεκτρονικού, είναι παράνομη και ποινικά κολάσιμη με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία. Τις καταγγελίες αυτές τις επιβεβαιώνουν οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Εργασίας και στον ΕΦΚΑ…
Πέμπτον: Έχουν δίκαιο οι Συνταξιούχοι να δηλώνουν ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τους παίρνει 10 και τους δίνει 1 και τους ψευτογελάει υποσχόμενη να τους δώσει 50 ευρώ από 1 Ιανουαρίου 2020, αρκεί να τον ψηφίσουν την 7η Ιουλίου 2019!
Έχουν δίκαιο οι Συνταξιούχοι να διαμαρτύρονται γιατί έχει διαπιστωθεί ότι αποτελούν το 35,4% των φορολογουμένων και τα στοιχεία αποτυπώνουν την δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων τους.
Έχουν δίκαιο οι Συνταξιούχοι να αντιδρούν στην κοροϊδία της Κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ ότι τους δίνει… Πασχαλιάτικη 13η σύνταξη, που κατ’ έθιμο δίνεται τον Δεκέμβριο!
Έχουν δίκαιο οι Συνταξιούχοι να διαμαρτύρονται γιατί 258.000 αιτήσεις συνταξιοδοτήσεως παραμένουν στα συρτάρια του ΕΦΚΑ, λόγω αδυναμίας να συντονιστούν τα λογισμικά των διαφόρων Ταμείων που ενσωματώθηκαν στον ΕΦΚΑ και της σκοπιμότητος διαθέσεως των πιστώσεων (εάν υπάρχουν) στο υπερπλεόνασμα για να χορηγεί ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά μικροποσά σε ασθενέστερους οικονομικά συμπολίτες και πιθανούς ψηφοφόρους του. Οι Συνταξιούχοι ας περιμένουν…
Άλλωστε, ο κ. Τσίπρας το έχει δηλώσει σχετικά πρόσφατα ότι το θέμα -πρόβλημα- θα επιλυθεί με την… βιολογική μείωση – εξαφάνιση των Συνταξιούχων!
Αυτά τα ολίγα για το μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα των Συνταξιούχων, την επιβίωσή τους.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Βασ. Χαβέλας
Γεωπόνος, Συνταξιούχος Δημοσίου

Υ.Γ.: Η παρούσα επιστολή μου, καθώς και η προηγούμενη, αφιερώνεται σε όλους τους Συνταξιούχους. Σε εκείνους που το 2015 ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και σκέπτονται να τον… ξαναψηφίσουν και σε εκείνους που το… σκέπτονται να τον ψηφίσουν! Από όλα τα ανωτέρω ένα συμπέρασμα βγαίνει: Ψηφίστε υπεύθυνα και με προσοχή».