Βάσιμες ενδείξεις για απόπειρες εμπρησμού…

Σε Ασφάκα - Πέραμα «πρεμιέρα» χθες των φετινών πυρκαγιών!

- Η άνοδος της θερμοκρασίας θέτει σε αυξημένη ετοιμότητα τις Υπηρεσίες

FOTIA PERAMA KAXRIMANHS 1 7 19

• Με μια διπλή πυρκαγιά στις περιοχές Περάματος και Ασφάκας «εγκαινιάστηκε» χθες το μεσημέρι η νέα Αντιπυρική περίοδος. Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα, όμως η εκδήλωση των δύο πυρκαγιών προκαλεί «πονοκέφαλο» στις αρμόδιες Υπηρεσίες (Πυροσβεστική - Πολιτική Προστασία) καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως πρόκειται για έργο εμπρηστών.
Ο προβληματισμός εντείνεται ακόμη περισσότερο εξαιτίας της νέας αύξησης θερμοκρασίας που αναμένεται από αύριο μέχρι και την Παρασκευή, γεγονός που θέτει σε ακόμη μεγαλύτερη εγρήγορση τις υπηρεσίες. Συγκεκριμένα η θερμοκρασία θα ανέβει στους 35 -κατά τόπους ίσως και τους 36- βαθμούς, ενώ κατά το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα θα πνέουν και άνεμοι 4 και 5 μποφόρ, που ευνοούν την επέκταση την ταχεία μετάδοση πυρκαγιών εφόσον προκληθούν για αυτό και η προσοχή των πολιτών πρέπει να είναι ακόμη περισσότερο αυξημένη την περίοδο αυτή.

Ενδείξεις εμπρησμού!
Στην Ασφάκα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι είχε στόχο το δάσος που καλύπτει την πλαγιά πάνω από τον Εθνικό δρόμο. Δεν κινδύνεψαν κατοικίες, ενώ με την εκδήλωσή τους πάρθηκαν έκτακτα μέτρα προστασίας των δύο βιομηχανιών εμφιάλωσης νερού που βρίσκονται στην περιοχή (ΒΙΚΟΣ και ΖΑΓΟΡΙ). Η φωτιά έσβησε λίγες ώρες αργότερα.
Στο Πέραμα η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά σε σωρούς απορριμμάτων, χωρίς όμως να προκύπτει πώς προήλθε από αυτά, αλλά από άλλο σημείο που επίσης παραπέμπει σε υπόνοιες εμπρησμού. Η φωτιά κατασβέστηκε έγκαιρα και πριν προκύψει κίνδυνος για τα σπίτια που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.
Στο σημείο έσπευσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μαυρογιώργος.