Αντεπίθεση κατά της ΔΑΚΕ Π.Γ.Ν.Ι. επιχείρησε χθες ο Β. Τσίκαρης

Νόμιμο ίσως, ηθικό όμως… όχι να προσληφθεί ο γιος του Διοικητή στο Πανεπ. Νοσοκομείο!

- Για... επιχείρηση ηθικής του εξόντωσης και απομάκρυνσης της παρούσας Διοίκησης έκανε λόγο χθες σε συνέντευξη τύπου

- Στον αέρα προκήρυξη για 210 συμβασιούχους - Πιστοποίηση έλαβαν 14 Κλινικές του ιδρύματος…

DOYROYTH

• Δριμεία αντεπίθεση κατά της ΔΑΚΕ Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων επιχείρησε χθες ο Διοικητής του ιδρύματος Βασίλης Τσίκαρης σχετικά με το επίμαχο ζήτημα της πρόσληψης του γιου του στην Οικονομική Υπηρεσία του Π.Γ.Ν.Ι., την οποία εκείνη κατήγγειλε. Την κατηγόρησε για επιχείρηση ηθικής του εξόντωσης με απώτερο σκοπό την απομάκρυνση της παρούσας Διοίκησης (  δημοσιεύεται στη σελίδα 4).
Ο κ. Τσίκαρης μίλησε για νόμιμη και αδιάβλητη διαδικασία που έγινε υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, όμως από την άλλη, φάνηκε να… παραγνωρίζει την λεγόμενη «ηθική» πλευρά του πράγματος, δηλαδή το αν είναι θεμιτό τελικά ο γιος του Διοικητή ενός μεγάλου δημόσιου οργανισμού να διεκδικεί και να καταλαμβάνει θέση εργασίας σ’ αυτόν, ανεξαρτήτως του αν διαθέτει τα προσόντα ή όχι!
Κατά τα άλλα, ανακοινώθηκε χθες αφενός η προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού φύλαξης και καθαριότητας στο ίδρυμα, καθώς οι συμβάσεις των σημερινών υπαλλήλων σύντομα θα λήξουν και αφετέρου η ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης 14 Κλινικών του.

Επίθεση στη ΔΑΚΕ
Επίθεση στη ΔΑΚΕ Π.Γ.Ν.Ι. εξαπέλυσε χθες ο Βασίλης Τσίκαρης σχετικά με το ζήτημα της πρόσληψης του γιου του ως λογιστή στην Οικονομική Υπηρεσία του Νοσοκομείου.
Έκανε λόγο για προσπάθεια ηθικής απαξίωσης της Διοίκησης ώστε εκείνη να υποχρεωθεί τελικά σε αποχώρηση από το ίδρυμα υπενθυμίζοντας ότι η θητεία της λήγει κανονικά στις αρχές Απριλίου του 2020.
«Προσπαθούν να εκβιάσουν αλλαγή Διοίκησης. Δεν μας συγχωρούν την αποφασιστικότητα που δείξαμε προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία η τέταρτη πτέρυγα του Νοσοκομείου που την προόριζαν για ιδιώτες, ούτε το γεγονός ότι για δεύτερη φορά προχωρούμε σε προκήρυξη 210 θέσεων συμβασιούχων για την καθαριότητα, τη σίτιση και τη φύλαξη αποκλείοντας τους εργολάβους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Νόμιμη ναι, αλλά…
Ο Διοικητής του Π.Γ.Ν.Ι. επανέλαβε αρκετές φορές χθες ότι η διαδικασία προσλήψεων στην οποία συμμετείχε και ο γιος του ήταν καθ’ όλα νόμιμη, καθώς έγινε με την έγκριση και υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ με ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων και δικαιολογητικών. Διαδικασία στην οποία, όπως ισχυρίστηκε, δεν χωρούν παρεμβάσεις!
Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι η Οικονομική Υπηρεσία ζητούσε τέσσερις λογιστές, οι υποψήφιοι ήταν οκτώ και καλύφθηκαν τελικά τρεις θέσεις καθώς τα δικαιολογητικά που κατέθεσαν οι υπόλοιποι πέντε δεν ήταν πλήρη! Άρα, όπως πρόσθεσε, έμεινε κενή μία θέση, ενώ έκανε γνωστό ότι ο γιος του δεν ήταν άνεργος όταν έκανε την αίτηση.
«Θέλω να ενημερώνω όσους εκτοξεύουν λάσπη ότι στη μέχρι τώρα διαδρομή μου όποιος επιχείρησε να με εκβιάσει, πέτυχε το αντίθετο αποτέλεσμα», κατέληξε ο κ. Τσίκαρης και… αντιστρέφοντας κατά κάποιο τρόπο τα ήθη, πρόσθεσε πως «ανήθικο είναι να αφαιρεί κανείς το δικαίωμα από συγγενείς ανθρώπων που έχουν δημόσια θέση να διεκδικούν δουλειά»!

Προκήρυξη για προσωπικό
Στις 30 Νοεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις του προσωπικού καθαριότητας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και λίγο νωρίτερα, στις 15 Νοεμβρίου, λήγουν εκείνες του προσωπικού φύλαξης.
Για το λόγο αυτό το Νοσοκομείο έχει βγάλει προκήρυξη για την πρόσληψη νέων συμβασιούχων, η οποία θα είναι ανοιχτή έως τις 27 Σεπτεμβρίου.
Ο Β. Τσίκαρης τόνισε χθες ότι το σχετικό αίτημα είχε αποσταλεί στον ΑΣΕΠ εγκαίρως, όμως καθυστέρησε η έγκρισή του, γι’ αυτό και η προκήρυξη εκδόθηκε την τελευταία στιγμή. Συνέστησε δε στους ενδιαφερόμενους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά που καταθέτουν, τα οποία πρέπει, όπως είπε, να αποδεικνύουν τα προσόντα που εκείνοι δηλώνουν.

Πιστοποίηση κλινικών
Ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες η πιστοποίηση με ISO 14 κλινικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, η οποία έρχεται εμτά την πιστοποίηση 13 εργαστηρίων, μονάδων και τμημάτων του που έγινε τον περασμένο Ιούνιο.
Η πιστοποίηση, όπως τόνισε χθες ο Διοικητής του ιδρύματος, έρχεται να αποτυπώσει τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας από το Νοσοκομείο, το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Τσίκαρη, «αναδεικνύεται και σε βασικό μοχλό στήριξης και της τουριστικής δραστηριότητας της περιοχής καθώς η ύπαρξη πιστοποιημένων ιατρικών μονάδων εντάσσεται σιγά – σιγά ως βασικό προαπαιτούμενο στα τουριστικά πακέτα». Δεν παρέλειψε δε να συγχαρεί όλους τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στη σχετική διαδικασία.
Σημειώνεται εδώ ότι πιστοποίηση έλαβαν οι εξής κλινικές του Π.Γ.Ν.Ι.: Αναισθησιολογική, Γαστρεντερολογική, Α’ Καρδιολογική, Β’ Καρδιολογική, Α’ Παθολογική, Β’ Παθολογική, Νεφρολογική, Νευροχειρουργική, Ογκολογική, Ορθοπεδική, Ρευματολογική, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.

* * * 

Η απάντηση του κ. Τσίκαρη στη ΔΑΚΕ

Ακολουθεί παρακάτω, όπως ακριβώς δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης – απάντησης του Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Βασίλη Τσίκαρη στη ΔΑΚΕ ΠΓΝΙ αναφορικά με όσα εκείνη κατήγγειλε για την πρόσληψη του γιου του στο ίδιο ίδρυμα. Πιο αναλυτικά, ο κ. Τσίκαρης αναφέρει τα εξής:

Δεν απέφυγε τελικά τον πειρασμό η ΔΑΚΕ ΠΓΝΙ να συμμετάσχει στην εκστρατεία λάσπης, ψέματος και ηθικού εκβιασμού μου προκειμένου να πετύχει αλλότριους στόχους. Δεν μπορούν φαίνεται να μας συγχωρήσουν ότι με την αποφασιστικότητα που επέδειξε η Διοίκηση κατάφερε το ΠΓΝΙ να θέσει σε λειτουργία την 4η πτέρυγα του Νοσοκομείου που την προόριζαν για τους ιδιώτες, ούτε φυσικά το γεγονός ότι για δεύτερη φορά το ΠΓΝΙ προχωρά σε προκήρυξη για την καθαριότητα, τη σίτιση, και τη φύλαξη αποκλείοντας τους εργολάβους. Ορισμένοι μάλιστα ποντάροντας στην μη έγκριση της προκήρυξης από τον ΑΣΕΠ είχαν ήδη στήσει τους μηχανισμούς ρουσφετολογικών εξυπηρετήσεων μέσω εργολάβου. Δεν λυπάμαι που τους χαλάσαμε τα σχέδια. Χρειάστηκε να δοθεί μάχη με τις υπηρεσίες του ΑΣΕΠ προκειμένου να γίνει το αυτονόητο. Κάποια στιγμή θα μιλήσουμε και γι΄αυτό.
Οι συντάκτες της ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΠΓΝΙ και αυτοί που κρύβονται πίσω τους, παίζουν τα τελευταία τους χαρτιά εκθέτοντας ανεπανόρθωτα μια συνδικαλιστική παράταξη. Πιστεύουν ότι μπορούν να με θίξουν ηθικά προβάλλοντας την πρόσληψη του γιού μου ως επικουρικό προσωπικό. Μια πρόσληψη που έγινε μέσα από διαδικασίες αδιάβλητες, ύστερα από δημόσια πρόσκληση με την έγκριση του ΑΣΕΠ, η οποία αφορούσε όλες τις δομές υγείας πανελλαδικά, με ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών, θέμα για το οποίο έχω απαντήσει δημόσια. Ελπίζουν να προκαλέσουν την παραίτησή μου για να διαχειριστούν με άνεση και παλαιοκομματικού τύπου πρακτικές το ΠΓΝΙ. Τους ενημερώνω ότι στη μέχρι τώρα διαδρομή μου όποιος επιχείρησε να με εκβιάσει πέτυχε το αντίθετο αποτέλεσμα. Πολύ περισσότερο δεν μπορούν οι λασπολόγοι να με αγγίξουν ηθικά, γιατί ότι έπραξα στη ζωή μου το έπραξα δημόσια και με εντιμότητα.
Η αναφορά των συντακτών σε «καμένη γη» και υπονόμευση της λειτουργίας του νοσοκομείου προκειμένου να φορτωθούν οι δυσλειτουργίες στη νέα κυβέρνηση κλπ έχει προφανή στόχο να αγγίξει ευαίσθητες χορδές και να προκαλέσει κεντρική πολιτική παρέμβαση. Λυπάμαι κύριοι συντάκτες της ανακοίνωσης αλλά θα πρέπει να σας θυμίσω ότι εκτός από Διοικητής είμαι και ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ και τον τίτλο αυτό τον έχω τιμήσει με όλο μου το ΕΙΝΑΙ σε όλη μου τη διαδρομή. Τη μάχη για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου θα τη δίνω μέχρι και την τελευταία στιγμή αλλά και μετά την αποχώρησή μου. Όσο για την «καμένη γη» σας αφήνω στην κρίση των πολιτών. Απλά αποκαλύπτεστε και εκτίθεστε.
Αφού δεν σας βγήκε το παραμύθι που ήθελε να έχουν αποκλειστεί όλοι οι άλλοι υποψήφιοι για να προσληφθεί ο γιός μου, καθώς μια θέση έμεινε ΚΕΝΗ, καταφεύγετε σε χονδροειδή ψεύδη και αντιστροφή των πραγματικών περιστατικών. Σας προκαλώ λοιπόν να απαντήσετε δημόσια:
- Πόσα κονδύλια και από ποιους λειτουργικούς κωδικούς μεταφέρθηκαν για την μισθοδοσία του επικουρικού προσωπικού; Τα αρχικά κονδύλια που προβλεπόταν για υγειονομικό υλικό, ορθοπεδικό υλικό, αντιδραστήρια, υλικά καθαριότητας κλπ. όχι μόνο δεν αγγίχτηκαν αλλά γίνεται συνεχώς προσπάθεια από τις υπηρεσίες και τη διοίκηση να ενισχυθούν. Τα στοιχεία του Προϋπολογισμού στη διάθεσή σας.
- Προφανώς γνωρίζετε κύριοι ότι ο προϋπολογισμός για το φάρμακο είναι κλειστός, που σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποιος να αφαιρέσει ούτε να προσθέσει κονδύλια. Γιατί ΨΕΥΔΕΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ασύστολα προκειμένου να δημιουργήσετε εντυπώσεις του τύπου «κόβουν από το φάρμακο να δώσουν στα ρουσφέτια»;
- Ποιος ινστρούχτορας έκρινε ότι δεν απαιτείται η ενίσχυση των οικονομικών υπηρεσιών με προσωπικό στο ειδικό γνωστικό αντικείμενο και ότι είναι «πλασματική ανάγκη» όταν:
1. Οι ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κατά τον έλεγχο που διενήργησαν από 8-16/10/2018 εντόπισαν, πρότειναν και το σημειώνουν και στην έκθεση τους την ελλειπή στελέχωση του Λογιστηρίου με ειδικούς του γνωστικού αντικειμένου; Δεν αντιληφθήκατε τίποτα εσείς, για το Γολγοθά της σύνταξης, ελέγχου και τροποποίησης των προϋπολογισμών, και πολλά άλλα;
2. Οι ανάγκες των οικονομικών υπηρεσιών καλύφθηκαν πρόσκαιρα με τρεις εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί μέσω ΟΑΕΔ για ένα χρόνο και τότε δεν υπήρχε προοπτική ανανέωσης; Μήπως πρέπει να σας θυμίσω την ειδικότητά τους; Ή πρέπει να σας θυμίσω τις υπερβάσεις που κάναμε ως διοίκηση και πολιτική ηγεσία του υπουργείου για να βρεθεί λύση;
3. Για την κάλυψη των αναγκών απαιτούνταν επιπλέον άτομα και τελικά μετακινήθηκε από το γραφείο κίνησης μέσα στο 2019; Θυμάστε μήπως πότε κατέληγαν να συντάσσονται οι προϋπολογισμοί και οι τροποποιήσεις του; Δεν μπορεί, κάτι θα πήρε το αυτί σας για το πότε ολοκληρώθηκε και υπό ποιές συνθήκες η τελευταία τροποποίηση του Π/Υ το 2018.
4. Από 1/1/2019 σταματούσε ο προληπτικός έλεγχος του Επιτρόπου και αυτό σήμαινε αυξημένη επαγρύπνηση, έλεγχο και περισσότερη δουλειά; Μήπως θέλετε να σας θυμίσω και δημόσια τα εντάλματα που στάλθηκαν από την υπηρεσία και σταμάτησαν στον Επίτροπο εκθέτοντας Προϊσταμένους και Διοίκηση;
5. Για την αναλυτική λογιστική, παρόλο που το Νοσοκομείο πλήρωσε σε προηγούμενα έτη, δεν υπάρχει προσωπικό με το κατάλληλο υπόβαθρο και γνώση να την εφαρμόσει; Και αυτό συμβαίνει σε έναν Οργανισμό του μεγέθους του Νοσοκομείου. Επιθυμείτε μήπως να ανοίξουμε δημόσια αυτή την κουβέντα; Στη διάθεσή σας.
6. Το Νοσοκομείο έχει ενταχθεί στα 18 πιλοτικά Νοσοκομεία που θα αναπτυχθούν τα DRGs (Σύστημα Διαγνωστικά Ομοιογενών Ομάδων) και το οποίο προαπαιτεί την εφαρμογή της αναλυτικής λογιστικής; Να στηρίξουμε τη διαδικασία των DRGs ή να την αγνοήσουμε; Προσέξτε την απάντηση γιατί θα χάσετε το δικαίωμα να με καταγγείλετε ότι υπονομεύω τη νέα Κυβέρνηση.
7. Πόσα χρήματα πλήρωσε το Νοσοκομείο και πόσα καλείται να πληρώσει ΤΩΡΑ για να λάβει υπηρεσίες αναλυτικής λογιστικής από ΙΔΙΩΤΕΣ; Μήπως τελικά αυτός είναι ο στόχος σας; ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ;
- Γνωρίζετε ότι από 12/10/2018, πολύ πριν ακόμα κλείσει η πρόσκληση για κατάθεση αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του επικουρικού προσωπικού, η διοίκηση με τα έγγραφά της 29229 και 29230/12-10-2018 ζήτησε από τις υπηρεσίες τον ετήσιο προγραμματισμό τους για επικουρικό προσωπικό; Τέτοια απέχθεια πια για τις συμμετοχικές διαδικασίες επειδή σας αμφισβητούν το ρόλο του τοπικού κομματάρχη που οικοδομήσατε χρόνια;
- Γιατί δεν μπαίνετε στο κόπο να διαβάσετε την τεκμηρίωση της απόφασης του ΔΣ στις 17/1/2019, ύστερα από εισηγήσεις των υπηρεσιών (ΑΔΑ:ΩΣ6346906Η-6Χ9) σχετικά με τα αιτήματα τους για τις ανάγκες σε επικουρικό προσωπικό; Γιατί απαξιώνετε και συκοφαντείτε τις υπηρεσίες και τους συναδέλφους σας;
- Γιατί εμπλέκετε τον κ. Νικολόπουλο στη βρώμικη λασπολογία σας όταν γνωρίζετε πολύ καλά ότι κανείς δεν μπορεί να αλλοιώσει, προσθέσει ή αφαιρέσει δικαιολογητικό από την ηλεκτρονική πλατφόρμα; Μήπως θεωρείτε ως πιο διαφανείς διαγωνισμούς αυτούς που δεν ανακοινώνουν ούτε τα μόρια;
- Γιατί αποκρύπτετε το γεγονός ότι από τη Μεγάλη Εβδομάδα που υποβλήθηκαν τα αιτήματα για έγκριση στο Υπουργείο Υγείας, η έγκριση ήρθε στις αρχές Ιουνίου λίγες μέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών με αποτέλεσμα μόνο οι μισοί σχεδόν να προσληφθούν τότε, ενώ η πρόσληψη συνεχίστηκε μετά τις εκλογές και συνεχίζεται ακόμη και τώρα; Για να μπορείτε να το παρουσιάσετε ως ρουσφέτι; Μήπως τελικά πρέπει να μιλήσουμε για το ρόλο υψηλόβαθμων υπηρεσιακών παραγόντων κατά την προηγούμενη διακυβέρνηση; Στη διάθεσή σας και με στοιχεία.
- Γιατί δεν ρωτάτε τις Υπηρεσίες να σας ενημερώσουν πόσους Επικουρικούς Νοσηλευτές προσέλαβε το Νοσοκομείο και αν υπάρχουν ελλείψεις; Μήπως και στην περίπτωση αυτή διαψεύδεστε και είστε εκτεθειμένοι για την επίθεση ενάντια στη λειτουργία της ΜΕΠΚ της 4ης πτέρυγας, η οποία παρεμπιπτόντως είναι σε πλήρη ανάπτυξη και καλά στελεχωμένη; Μήπως μπορείτε να ενημερώσετε τους πολίτες πόσες διακομιδές θα γινόταν το καλοκαίρι και τι θα σήμαινε αυτό για τους ασθενείς και τους συγγενείς τους αν δεν επέμενε και δεν φρόντιζε να εξασφαλίσει τα απαραίτητα η Διοίκηση;
- Ποια υπηρεσία ήταν αυτή και με ποιο έγγραφο ενημέρωσε το γιό μου για την πρόσληψη του στις 27/7/2019, πριν ακόμα υπογραφεί η απόφαση από την 6η ΥΠΕ στις 8/8/2019!!! Προς τι αυτά τα χοντροκομμένα ψέματα; Τι εντυπώσεις προσπαθείτε να δημιουργήσετε;
Αλήθεια δεν γνωρίζατε πότε ενημερώθηκε και πότε ανέλαβε υπηρεσία ο γιός μου;
Στη διάθεσή σας να σας ενημερώσω, καθώς και για την ηθική και υλική βλάβη που προκαλέσατε στην οικογένειά μου και συνεχίζετε να μας προκαλείτε όλοι εσείς που συνασπιστήκατε σε μια επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρων. Η ηθική των μηχανισμών και της ρουσφετολογίας που υπηρετήσατε χρόνια και συνεχίζετε να υπηρετείτε στο ΠΓΝΙ δεν μπορεί να συγκριθεί σε τίποτα με τη δική μου διάφανη Δημόσια διαδρομή.
Να είστε σίγουροι ότι θα πνιγείτε στη λάσπη που παράγετε και πετάτε.
Όσο για τα μεγάλα έργα κύριοι, για μια ακόμα φορά προσπαθείτε να οικειοποιηθείτε το έργο άλλων. Άλλοι έτρεξαν, άλλοι ενέκριναν τη χρηματοδότηση τους. Η Περιφέρεια απλώς διαβίβασε τα αιτήματα προς το Υπουργείο και την ευχαριστούμε γι’ αυτό. Δεν μας χρηματοδότησε από δικά της κονδύλια για τα μεγάλα έργα. Τα έργα αυτά εντάχθηκαν ως πρόσθετα από το Υπουργείο στο ΠΔΕ της Περιφέρειας. Μας χρηματοδότησε όμως για άλλα μικρότερα.