Ολοκληρώνεται το 40ο Πανελλήνιο Συνέδριό τους…

Πέφτει σήμερα η αυλαία της κορυφαίας συνάντησης Καρδιολόγων στα Γιάννενα

Απονομές τιμητικών διακρίσεων και βραβεύσεις επιστημόνων στην κεντρική εκδήλωση

KARDIOLOGIKO KOSMOS

Οι νεότερες εξελίξεις στον τομέα της Καρδιολογίας, απασχόλησαν τους πάνω από 2.500 συνέδρους που συμμετέχουν στο 40ο Πανελλήνιο Συνέδριο και το οποίο φιλοξενείται έως και σήμερα, Σάββατο στα Γιάννενα.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη επιστημονική συνάντηση της χώρας, κορυφαίων γιατρών καρδιολόγων και όχι μόνο, με συμμετοχές και από το εξωτερικό, ενώ οι διάφορες συνεδρίες και οι ομιλίες εστιάζουν, μεταξύ άλλων, στα νεότερα δεδομένα της επεμβατικής αντιμετώπισης των καρδιαγγειακών παθήσεων, σε συνδυασμό βέβαια με την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη σημασία της πρόληψης των νοσημάτων.
Εξάλλου, σύμφωνα και με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Καθηγητή Ι. Γουδέβενο η αυξανόμενη συχνότητα, νοσηρότητα και θνητότητα από τα καρδιαγγειακά νοσήματα καθιστούν επιβεβλημένη την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. Γι’ αυτό και η επιμόρφωση των καρδιολόγων και ιδιαίτερα των νέων γιατρών, αποτελεί πρώτιστο μέλημα, με στόχο την ποιοτική παροχή ιατρικών υπηρεσιών.
Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης. Τα μόρια που θα αναγράφονται θα είναι ανάλογα των ωρών παρακολούθησης.
Η επίσημη έναρξη
Το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα η τελετή έναρξης του συνεδρίου, με την παρουσία τοπικών Αρχών.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξ. Καχριμάνης κήρυξε επίσημα την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, ενώ ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Καθηγητής Ιωάννης Γουδέβενος, αφού καλωσόρισε τους συνέδρους στα Γιάννενα, στην ομιλία του ανέδειξε συνολικά τη δραστηριοποίηση της Εταιρείας σε όλους τους τομείς, επιστημονικούς και εκπαιδευτικούς, καθώς και τις πολύπλευρες κοινωνικές δράσεις της.
Ακολούθησε διάλεξη του Καθηγητή Χαράλαμπου Μουτσόπουλου με τίτλο «Ο Ιατρός ως Μέντωρ».
Συγκινητική ήταν η στιγμή της προσφώνησης, με τον κ. Γουδέβενο να χαρακτηρίζει τον κ. Μουτσόπουλο ως τον δικό του μέντορα στην ιατρική.
Στη συνέχεια έγινε τιμητική απονομή σε προσωπικότητες που έχουν προσφέρει στον Έλληνα ασθενή και συγκεκριμένα στους καθηγητές Νικόλαο Κούνη και Χαράλαμπο Μουτσόπουλο.
Τέλος, όπως κάθε χρόνο, ανακοινώθηκαν οι υποτροφίες και βραβεύτηκαν οι επιτυχόντες στις εξετάσεις για το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Καρδιολογίας, οι καλύτερες εργασίες και τα καλύτερα ερευνητικά πρωτόκολλα.

Χαιρετισμό στην κεντρική εκδήλωση απηύθυναν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντ. Αλμπάνης, η Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννα Μπατιστάτου και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Σταυρούλα Τσιάρα.