Η «ΟΜΟΝΟΙΑ» ξεσκεπάζει την προπαγάνδα του Αλβανού πρωθυπουργού…

Ο Έντι Ράμα επιδιώκει τον αφελληνισμό της Β. Ηπείρου!


Τον καταγγέλλουν ότι στερεί θεμελιώδη δικαιώματα της Ελληνικής Μειονότητας
Δίωξη κατά της μητέρας του Κων. Κατσίφα για υποκίνηση βίας!

XIMARA DIAMARTYRIA

 

• «Πυρά» κατά του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα για όσα δήλωσε στην πρόσφατη συνέντευξή του στο Euronews για το σεβασμό των Δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας, εξαπολύει με ανακοίνωσή της η «ΟΜΟΝΟΙΑ», η οποία τον κατηγορεί για «διγλωσσία», «ψέματα» και έλλειψη βούλησης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που υπάρχουν.
Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλβανός πρωθυπουργός επιχειρεί να ωραιοποιήσει την πολιτική του ως προς την Ελληνική Μειονότητα, ωστόσο αυτή τη φορά οι δηλώσεις του έχουν διαφορετική βαρύτητα, καθώς οι ισχυρισμοί του διατυπώθηκαν λίγες μόλις ώρες πριν τη συνάντησή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να προλάβει τον όρο που έθεσε η Ελληνική Κυβέρνηση «για σεβασμό στα δικαιώματα των Ομογενών μας», ώστε να συγκατατεθεί στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.
Στη συνέντευξή του στο Euronews επιχείρησε να παρουσιάσει περίπου ως ειδυλλιακή την κατάσταση στην Ελληνική Μειονότητα, απέρριψε τους ισχυρισμούς περί υφαρπαγής περιουσιών, ενώ δεν δίστασε να επιτεθεί και κατά του δολοφονηθέντος Κων. Κατσίφα, τον οποίο χαρακτήρισε εξτρεμιστή και δικαιολόγησε πλήρως την επίθεση της Αστυνομίας, που κατέληξε στον θάνατό του.
Τα όσα υποστήριξε στη συνέντευξη αυτή, έρχεται να τα αποδομήσει με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Ένωση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ», η οποία τονίζει πως οι δηλώσεις Ράμα προκαλούν και τον καταγγέλλει για διγλωσσία και για έλλειψη βούλησης να λύσει τα προβλήματα που απασχολούν την Ελληνική Μειονότητα.

Με νοοτροπία «στρουθοκαμηλισμού»!
«Ο κ. Ράμα -τονίζει η «Ομόνοια»- με νοοτροπία στρουθοκαμηλισμού έχει την αίσθηση ότι θα συνεχίσει την πολιτική στέρησης θεμελιωδών και κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των μελών της ΕΕΜ ώστε να διαιωνίσει την καταπίεση και εν τέλει εγκατάλειψη των προσπαθειών για την προώθηση άλλων πολιτικών που θα προσεγγίζουν τα ευρωπαϊκά πρότυπα και όσα υποδεικνύουν οι διεθνείς πρακτικές. Γελώντας τον εαυτό του έχει την αίσθηση μάλλον ότι θα ξεγελάσει και τους φορείς της ΕΕΜ και την πολιτική της εκπροσώπηση».

Τον διαψεύδουν οι διεθνείς εκθέσεις
Στη συνέχεια η Οργάνωση, υπενθυμίζει ότι για τα όσα αρνητικά συμβαίνουν σε βάρος της Ελληνικής, αλλά και των άλλων Μειονοτήτων, τον διαψεύδουν οι διεθνείς εκθέσεις.
«Ενδεικτική -συνεχίζει- είναι η πρόσφατη της Επιτροπής Επίβλεψης Εφαρμογής της Σύμβασης Πλαίσιο για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Εκεί δεν χωρούν οι προπαγάνδες του τύπου της συνέντευξής του και ούτε οι διακηρύξεις μάλλον για εσωτερική κατανάλωση».
Η «ΟΜΟΝΟΙΑ» εστιάζει την προσοχή της σε δύο επίκαιρα ζητήματα: Την υφαρπαγή ακίνητης περιουσίας στα παράλια και σ΄ αυτό του αυτοπροσδιορισμού.
«Ο ίδιος -τονίζει- αυτοαναιρέθηκε λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη. Εάν ως ισχυρίζεται αυτά έχουν τακτοποιηθεί γιατί μετά τη συνάντηση με Έλληνα ομόλογο του δηλώνει ότι θα εξετάσει τα προβλήματα να βρεθούν λύσεις με αναφορά στα αιτήματα της ΕΕΜ; Πετάει βέβαια τη γνωστή λάσπη ότι υπάρχουν ορισμένοι που μεγεθύνουν τα προβλήματα προκειμένου να κάνουν πολιτική. Έχουμε συνηθίσει στον πόλεμο αυτό αλλά δεν αποτελεί όνειδος, απεναντίας είναι υποχρέωση να φέρνουμε στην επιφάνεια τα προβλήματα και τις αδικίες εις βάρος των Ελλήνων».

Ακόμη ο νόμος για την απογραφή
Αναφερόμενη στην επικείμενη απογραφή η «ΟΜΟΝΟΙΑ» κατηγορεί τον Ράμα πως καθυστερεί την έκδοση του σχετικού νόμου, τονίζοντας ότι «έως τώρα η υποχρέωση για σεβασμό του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού είναι ανεκπλήρωτη και οι υποσχέσεις για εφαρμογή στην Απογραφή 2020 νομικά έωλη».
Χαρακτηρίζει τον νεοϊδρυθέντα φορέα για τις Επενδύσεις ως «βίαιο μέσο δήμευσης των ακινήτων περιουσιών μεγάλης τουριστικής αξίας» και επισημαίνει τη σύληση με κρατική ευθύνη ορθόδοξων χριστιανικών ναών.
Τέλος επισημαίνει πως η διατήρηση των μειονοτικών ζωνών που καταγγέλλεται και από την Αμερική, αποτελεί τον βασικό παρεμποδιστικό παράγοντα στις πρακτικές στέρησης σειράς δικαιωμάτων (χρήση μητρικής γλώσσας, Ελληνικής εκπαίδευσης κ.α.) για μεγάλες ομάδες Ελλήνων, εκτός αυτών.

Δεινός ψεύτης!
«Αυτή είναι η κατάσταση την οποία ο κ. Έντι Ράμα αρνείται να αντικρίσει ή που ενδεχομένως να είναι συνέπεια δικών του πολιτικών λογικών και επιδιώξεων για τον αφελληνισμό των πατρογονικών μας εστιών. Η πραγματικότητα δεν μπορεί να ωραιοποιείται τεχνητά όσο και δεινός ψεύτης να είναι κανείς», καταλήγει η «ΟΜΟΝΟΙΑ».

Δίωξη κατά της μάνας Κατσίφα!
Η συνέντευξη Ράμα, «παράγει» ήδη αποτελέσματα. Λίγες ώρες μετά τα όσα ανέφερε για τον Κων. Κατσίφα, τον οποίο πότε χαρακτήριζε εξτρεμιστή και πότε επικίνδυνο άτομο, σχηματίστηκε δικογραφία κατά της μητέρας του Βασιλείας, με την κατηγορία της υποκίνησης βίας και διεθνικού μίσους, για την οποία μπορεί να τις επιβληθεί ποινή φυλάκισης από 2 έως 10 έτη.
Η δικογραφία κατά της Κατσίφα, έφθασε χθες από τα Τίρανα στην εισαγγελία πρωτοδικών Αργυροκάστρου. Στη διάρκεια του μνημόσυνου, η 67χρονη γυναίκα ξέσπασε κατά των αλβανικών Αρχών, που ένα χρόνο μετά τον φόνο του γιου της δεν έχουν εκδώσει το δικαστικό πόρισμα για τα αίτια του θανάτου και τους υπαίτιους, ενώ παράλληλα εξέφρασε την αγανάκτησή της για τους διωγμούς που υφίσταται ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός.