Τα Γιάννενα… φορούν τα γιορτινά τους περιμένοντας φέτος ρεκόρ επισκεπτών!

- Σε υψηλά ποσοστά οι κρατήσεις - Συνεργασία Δήμου - φορέων για καλύτερο συντονισμό

- Πυρετώδεις προετοιμασίες και στα ορεινά του Νομού…

XRISTOYGENNA 2016 STOLISMOS

• Την... τιμητική τους αναμένεται ότι θα έχουν φέτος τα Γιάννενα, αλλά και τα ορεινά του Νομού αφού, αν και ένας μήνας μας χωρίζει από τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, οι κρατήσεις κυμαίνονται ήδη σε πολύ υψηλά επίπεδα! Σιγά σιγά η πόλη φορά τα γιορτινά της, αφού αρκετά καταστήματα έχουν αρχίσει να στολίζονται, ενώ και τα φωτάκια στα δέντρα των κεντρικών δρόμων, έχουν κάνει την εμφάνισή τους, δημιουργώντας μια γιορτινή ατμόσφαιρα, η οποία θα κορυφωθεί όσο θα περνούν οι μέρες.
Ξεκίνησε η προετοιμασία...
Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων έχει ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες και στόχος της είναι ν’ αποτελέσει η πόλη ιδιαίτερο ελκυστικό Χριστουγεννιάτικο προορισμό. Αυτό εξάλλου τονίστηκε και σε πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με τους οποίους υπάρχει στενή συνεργασία, προκειμένου κάτοικοι και επισκέπτες να βιώσουν το πνεύμα των εορτών και να αισθανθούν το γιορτινό κλίμα σε κάθε γωνιά του Δήμου και του Νομού.
Το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία στις 11 Δεκεμβρίου θα σηματοδοτήσει και την έναρξη των εκδηλώσεων, με το Πνευματικό Κάντρο να έχει τον πρώτο λόγο! Οι προσδοκίες των Γιαννιωτών φέτος είναι αυξημένες σε σχέση με άλλες χρονιές, με τη νέα Δημοτική Αρχή να καλείται να δώσει τις πρώτες εξετάσεις της σε μια περίοδο που το ενδιαφέρον των επισκεπτών θα είναι στραμμένο στην περιοχή μας.
Και οι ορεινοί Δήμοι...
Και μπορεί η πόλη των Ιωαννίνων να είναι το επίκεντρο των γιορτών, καθώς για όλους τους επισκέπτες αποτελεί σημείο προορισμού ή στάση, όμως σε ρυθμούς προετοιμασίας βρίσκονται και όλοι οι Δήμοι του Νομού, κυρίως οι ορεινοί. Μέτσοβο, Ζαγόρι, Κόνιτσα και Τζουμέρκα ετοιμάζονται να φορέσουν τα γιορτινά τους για να υποδεχθούν τους λάτρεις των χειμερινών προορισμών, που μάλιστα εάν ο καιρός σταθεί και σύμμαχός τους θα δημιουργηθεί η ιδανική ατμόσφαιρα για τους επισκέπτες, αλλά και ικανοποίηση για τους επαγγελματίες. Αν και ακόμη είναι νωρίς για ασφαλείς προβλέψεις, οι εκδρομείς που έχουν ήδη επιλέξει την περιοχή μας για τις ημέρες των Χριστουγέννων, ελπίζουν ότι ο καιρός στο τέλος θα τους ανταμείψει και θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν τις γιορτές σε χιονισμένα τοπία...
«Δάσος των Ευχών»..!
Δεν είναι όμως μόνο οι εκδηλώσεις που προγραμματίζει το Πνευματικό Κέντρο για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Τα γιορτινά του θα φορέσει και το Ψυχαγωγικό Πάρκο Φρόντζου, στο οποίο θα φιλοξενηθεί το «Δάσος των Ευχών»!
Οι πύλες του θ’ ανοίξουν στις 6 Δεκεμβρίου και τους επισκέπτες θα περιμένουν εκεί: Το Σπίτι του Αϊ Βασίλη, στο δεντρόσπιτο πάνω από τους «μόνιμους κάτοικους» του Ψυχαγωγικού Πάρκου Φρόντζου, την οικογένεια Ρούντολφ, αλλά και το ταχυδρομείο του Αϊ Βασίλη για τους μικρούς φίλους.
Παράλληλα, θα υπάρχουν δραστηριότητες με ζωγραφική προσώπου για μικρούς και μεγάλους, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν βόλτα με τα πανέμορφα άλογα του Αχέροντα, με την ομάδα του Magic River Acheron και δραστηριότητες όπως τοξοβολία και αναρρίχηση.
Θα λειτουργήσει επίσης χριστουγεννιάτικη αγορά, γεμάτη με ζαχαρωτά και χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, γούρια, τοπικά προϊόντα, καθώς και αναμνηστικά δώρα, θα δοθούν θεατρικές παραστάσεις και παραστάσεις από χορευτικές ομάδες, ενώ θα γίνουν και παρουσιάσεις αθλητικών ομάδων.
Η πρώτη παράσταση που θα δοθεί (6 Δεκεμβρίου) είναι ο «Καρυοθραύστης», ένα έργο που αποτελεί τη διασκευή του διάσημου παραμυθιού του Χόφμαν, το οποίο ενέπνευσε το μουσικό θέμα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι και το μπαλέτο των Πέτιπα-Ιβανόφ. Το σκηνοθετεί ο Νίκος Χρηστίδης σε διασκευή του Αλέξανδρου Δούμα και επιμέλεια κειμένου Φώτη Σπύρου.