Η «Κιβωτός του Κόσμου» δίνει ζωή στην ερημωμένη ακριτική Ήπειρο!

- Η συμμετοχή μας στο σημερινό Τηλεμαραθώνιο της ΕΡΤ θα βοηθήσει τις ανάγκες και των άλλων δομών σε Χίο, Βόλο και Αθήνα

- Αύριο (7.30 μ.μ.) γιορτή στο Πανεπιστήμιο - 23 και 24 Δεκεμβρίου μπαζάρ στη Λ.Α.Φ. Ιωαννίνων

PAPANTONHS KIBOTOS

• Είναι γνωστό, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, το πλούσιο κοινωνικό έργο που επιτελεί η «Κιβωτός του Κόσμου». Πρόκειται για τη φιλόξενη «φωλιά» που ίδρυσε με μεγάλη προσπάθεια και περίσσευμα αγάπης ο π. Αντώνιος Παπανικολάου και περιθάλπει εγκαταλελειμμένα παιδιά, τα οποία γνώρισαν το σκληρό πρόσωπο της ζωής. 
Οι Ηπειρώτες γνωρίζουν από «πρώτο χέρι» την σημαντική δράση της, καθώς τα τελευταία χρόνια λειτουργούν στις ακριτικές περιοχές μας (Πωγωνιανή και Κόνιτσα) δυο από τα πλέον δραστήρια τμήματά της, φιλοξενώντας δεκάδες παιδιά!
Και είναι επίσης γνωστό ότι όλη αυτή η προσπάθεια δεν στηρίζεται σε κρατική χρηματοδότηση, αλλά στην συμπαράσταση και την αγάπη του κόσμου, προσφέροντας ο καθένας – πολλοί και από το υστέρημά τους - ό,τι μπορεί. Είναι μια καθαρά εθελοντική οργάνωση και, όπως πολλές φορές έχει τονίσει και ο π. Αντώνιος, η «Κιβωτός» όπου πηγαίνει ξυπνάει το εθελοντικό κίνημα. 
Όσον αφορά την Ήπειρο, επιλέχθηκε και για έναν ακόμη πολύ σημαντικό λόγο: Να συμβάλλει με τον τρόπο αυτό και στην ανάσχεση της ερήμωσης της ακριτικής υπαίθρου. Ένα μεγάλο ρίσκο για μια τέτοια δομή, που όμως δεν φοβήθηκε ο π. Αντώνιος και σήμερα, με τις όποιες δυσκολίες ανακύπτουν, καταφέρνει και δίνει ζωή στην περιοχή. 

Τηλεμαραθώνιος Αγάπης
Γι’ αυτό λοιπόν είναι καθήκον όλων να ενισχύσουμε το τεράστιο κοινωνικό έργο της «Κιβωτού του Κόσμου», η οποία φροντίζει και περιθάλπει εκατοντάδες παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η ΕΡΤ διοργανώνει σήμερα, Δευτέρα ολοήμερο αφιέρωμα – μαραθώνιο για την προβολή των δράσεων της «Κιβωτού του Κόσμου», με εκτενείς αναφορές και θεματικές ενότητες στις ενημερωτικές εκπομπές και στα δελτία Ειδήσεων του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης.
«Όπως γνωρίζετε στηριζόμαστε αποκλειστικά από την αγάπη του κόσμου και την δική σας και ως εκ τούτου ο τηλεμαραθώνιος είναι μια ευκαιρία να παρουσιάσουμε ξανά το έργο μας και τις ανάγκες που προκύπτουν από αυτό», τονίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Δ/ντρια της «Κιβωτού του Κόσμου» Ηπείρου Ανδριανή Θεοδωρακοπούλου.
Με ζωντανές συνδέσεις από όλα τα σημεία της «Κιβωτού του Κόσμου» - Χίο, Βόλο, Κόνιτσα και Πωγωνιανή- η ΕΡΤ θα ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες για την πολυετή και πολυσχιδή δράση της Κιβωτού.
Το τηλεοπτικό αφιέρωμα της ΕΡΤ θα κορυφωθεί στις 5 μ.μ. στην ΕΡΤ1, με τον τετράωρο Τηλεμαραθώνιο για τη στήριξη του έργου της «Κιβωτού του Κόσμου», τον οποίο θα παρουσιάσουν η Αντριάνα Παρασκευοπούλου, η Λένα Αρώνη, ο Θανάσης Αλευράς και ο Πάνος Μουζουράκης.
Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν στην ενίσχυση του έργου της «Κιβωτού του Κόσμου», μπορούν να καλέσουν από όλα τα σταθερά και κινητά τηλέφωνα στο 19828 (χρέωση 2,48 ευρώ / κλήση) ή να στείλουν μήνυμα στο 19828 (2,48 ευρώ / sms) ή να καλέσουν στο 901 11 170 170 (3,71 ευρώ / κλήση εντός δικτύου ΟΤΕ).

Γιορτή και μπαζάρ
Η χριστουγεννιάτικη γιορτή της «Κιβωτού του Κόσμου» Ηπείρου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα «Λόγου και Τέχνης» του Πανεπ. Ιωαννίνων. Η είσοδος είναι ελεύθερη. 
Παράλληλα τα χριστουγεννιάτικα μπαζάρ της «Κιβωτού» θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 23 και την Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου  στην αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Ιωαννίνων και ώρες 10 π.μ. έως 4 μ.μ. & 6 μ.μ. - 8 μ.μ. και το Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου στον πεζόδρομο της Μιχ. Αγγέλου, στο ύψος της Εθνικής τράπεζας και ώρες 10 π.μ. - 6 μ.μ.
Τα Χριστουγεννιάτικα Bazaar θα περιλαμβάνουν βασιλόπιτες, χειροποίητες σοκολάτες, ημερολόγια, και άλλα προϊόντα φτιαγμένα με αγάπη από τα παιδιά, καθώς και πολύ όμορφα Χριστουγεννιάτικα δωράκια.