Ποικίλες εκδηλώσεις έγιναν στα Γιάννενα για την έλευση του 2020

Υποδοχή νέου χρόνου με την ελπίδα πως κάτι θ’ αλλάξει προς το καλύτερο! 

Δοξολογία στη Μητρόπολη, δεξίωση στην Περιφέρεια Ηπείρου, συναυλία με κλασικές μελωδίες στο Πνευματικό Κέντρο και… «Santa Fly»  • Μ. Ελισάφ: Πρέπει ν’ αλλάξουμε νοοτροπία…

PROTOXRONIA 2020

Μία νέα χρονιά ξεκίνησε, την οποία τα Γιάννενα υποδέχθηκαν, όπως κάθε φορά, με κέφι, ανταλλαγές ευχών και με την ελπίδα ότι όλα θ’ αλλάξουν προς το καλύτερο και η ζωή μας θα γίνει λίγο πιο όμορφη. Κάτι που είναι ζητούμενο σε κάθε νέο ξεκίνημα. 

Μετά τα γλέντια και τα τραπέζια της Παραμονής που έχουν γίνει πλέον θεσμός, ακολούθησαν ανήμερα της Πρωτοχρονιάς η καθιερωμένη δοξολογία στη Μητρόπολη και οι επίσημες εκδηλώσεις που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών με αφορμή την έλευση του καινούριου έτους, ενώ ακόμα και Αι Βασίληδες πέταξαν με αλεξίπτωτα πλαγιάς απ’ τους Λιγγιάδες!
Είναι δύσκολο να πει κανείς από τώρα πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στον τόπο μας και ιδίως στην πόλη. Πάντως, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων στον χαιρετισμό του πριν την έναρξη της συναυλίας στο Πνευματικό Κέντρο περιέγραψε τα προβλήματα και υποσχέθηκε πολλή δουλειά με ευθύνη για βελτίωση της καθημερινότητας. Η συνέχεια θα δείξει αν οι δεσμεύεις γίνουν πραγματικότητα…
Δοξολογία - δεξίωση
Με την καθιερωμένη επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος γιορτάστηκε η υποδοχή του νέου έτους ανήμερα το πρωί της Πρωτοχρονιάς. Παρέστησαν, μεταξύ άλλων,  ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Σταύρος Καλογιάννης, Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας.
Ακολούθησε δεξίωση στο Διοικητήριο της Περιφέρειας, όπου ο Αλ. Καχριμάνης και η σύζυγός του Έλενα υποδέχθηκαν και αντάλλαξαν ευχές με τις Αρχές της πόλης, εκπροσώπους φορέων και δεκάδες απλούς πολίτες.
Συμφωνική συναυλία
Ο Δήμος Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο «έκαναν ποδαρικό» στο 2020 με μία μεγάλη συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου η οποία γέμισε τον χώρο με κλασσικές μελωδίες και καταχειροκροτήθηκε. Αρχές, εκπροσώπους φορέων και πολίτες υποδέχθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και τα μέλη της Δημοτικής Αρχής ανταλλάσσοντας ευχές για το νέο χρόνο.
Στην Πρωτοχρονιάτικη γιορτή, μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι βουλευτές Σταύρος Καλογιάννης και Μερόπη Τζούφη, ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, οι επικεφαλής των παρατάξεων «Ενότητα Πολιτών» Θωμάς Μπέγκας, «Ιωάννινα 2023» Τατιάνα Καλογιάννη, «Γιάννενα - Πολίτες για την Ανατροπή» Λάζαρος Νάτσης, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων
Ο Δήμαρχος καλωσόρισε όλους και ευχήθηκε η νέα χρονιά να φέρει υγεία και ευτυχία. Στον χαιρετισμό του πριν την συναυλία ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Το 2019 ήταν η χρονιά που μας εμπιστευτήκατε. Σε μία κομβική στιγμή για την πατρίδα μας και τον τόπο μας. Σήμερα λίγους μήνες μετά τις εκλογές και ακόμη λιγότερους από την ανάληψη των καθηκόντων μας, μία υπόσχεση σας δίνουμε. Την εμπιστοσύνη σας θα την τιμήσουμε! Κι αυτό θα το κάνουμε με σκληρή δουλειά, με θέληση για δημιουργία, με όραμα για τη νέα εποχή. Για τη νέα δεκαετία».
Συνεχίζοντας, ο κ. Ελισάφ σημείωσε: «Σήμερα ξέρουμε καλά τα προβλήματα του Δήμου μας. Δεν είναι τα λίγα χρήματα. Δεν είναι τα λίγα έργα και οι πολλές απαιτήσεις. Δεν είναι η ανάγκη για καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες. Δεν είναι η υποχρέωση για πιο καθαρή πόλη, για βελτίωση της καθημερινότητας. Αυτό που καλούμαστε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε τη νοοτροπία. Τη νοοτροπία που θέλει λίγη δουλειά, αποποίηση της ευθύνης, αναβολή και αδιαφορία! Οφείλουμε να εμπνεύσουμε μία άλλη λογική. Τη λογική της οργάνωσης, της δουλειάς, της αποδοτικότητας. Να είμαστε όλοι χρήσιμοι για τους πολίτες».
Ιπτάμενοι Αι Βασίληδες!
Με διάφορες δράσεις γιορτάστηκε στα Γιάννενα η έλευση της νέας χρονιάς. Από τις πιο πρωτότυπες και πιο εντυπωσιακές, που θα μπορούσαν να καθιερωθούν ώστε να γίνονται κάθε χρόνο, ήταν το πρώτο «Santa Fly» που έγινε από τοπικούς πιλότους αλεξίπτωτου πλαγιάς. Οι Άγιο Βασίληδες (φωτό) απογειώθηκαν από τους Λιγγιάδες και προσγειώθηκαν στην παραλίμνια περιοχή των Λογγάδων.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με τους διοργανωτές της, «αφενός για καλό σκοπό μιας και τα έσοδά της θα δοθούν σε κοινωφελές ίδρυμα της πόλης και αφετέρου για να ενισχύσει το εορταστικό κλίμα των ημερών καθώς και να αναδείξει την φυσική ομορφιά της περιοχής».