Ταυτοποιήθηκαν ληστές, συνελήφθησαν διακινητές μεταναστών κ.α…

Η ΕΛ.ΑΣ. παίρνει «άριστα» στις εξιχνιάσεις υποθέσεων στην Ήπειρο!

- «Λερναία Ύδρα» η μικροεγκληματικότητα που μόνο με την πρόληψη μπορεί να περιοριστεί και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών

ELAS OMADA DIAS

• Διαδοχικές επιτυχίες ως προς την εξιχνίαση σοβαρών εγκληματικών πράξεων σημειώνουν τις τελευταίες ημέρες οι Υπηρεσίες της Αστυνομίας της Ηπείρου, οδηγώντας στη Δικαιοσύνη τους επικίνδυνους δράστες. 
Οι επιτυχίες ασφαλώς δείχνουν τη μεθοδικότητα με την οποία διεξάγεται το ανακριτικό έργο εκ μέρους της Αστυνομίας, κάτι που αναγνωρίζεται από τους πολίτες, δε παύει όμως τα συνεχή περιστατικά απάτης, ληστειών, κλοπών  διαρρήξεων,  να προβληματίζουν την κοινή γνώμη για την επέκταση και διάχυση της μικροεγκληματικότητας σε όλη την Ήπειρο, που θυμίζει «Λερναία Ύδρα»: Μια υπόθεση εξιχνιάζεται, άλλη προκύπτει αμέσως. Στον τομέα αυτό η ΕΛΑΣ παίρνει «άριστα» και εκείνο που περιμένουν οι πολίτες είναι να υπάρξουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στην πρόληψη και την αποτροπή εγκληματικών πράξεων.   

Νεαροί οι ληστές της Ν. Σαμψούντας
Μια πρώτης τάξης επιτυχία των αστυνομικών υπηρεσιών, είναι η εξιχνίαση ένοπλης ληστείας που είχε γίνει τον Σεπτέμβριο του 2018 σε επιχείρηση στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας. 
Εκεί τρεις άνδρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, είχαν εισέλθει στο χώρο της επιχείρησης, παραβιάζοντας την είσοδο, και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν την 21χρονη κόρη  του ιδιοκτήτη, αρπάζοντας από ντουλάπι το ποσό των 14.800 ευρώ. 
Μετά από έρευνες που κράτησαν σχεδόν 18 μήνες οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Πρέβεζας, ταυτοποίησαν τους τρεις αυτουργούς, αλλά και τον ηθικό αυτουργό και εγκέφαλο της ληστείας. 
Πρόκειται για νεαρά άτομα ηλικίας 25, 26, 22 και 26 ετών. Εξ αυτών ο 25χρονος ήταν εκείνος που είχε οργανώνει με κάθε λεπτομέρεια τη ληστεία, ενώ οι άλλοι τρεις συμμετείχαν στην «επιχείρηση». Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση για ληστεία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. 

Είχε ρημάξει σπίτια…
Στη γειτονική Άρτα, η Αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει τα στοιχεία ενός 30χρονου Έλληνα, ο οποίος τον περασμένο Αύγουστο είχε «ξαφρίσει» σπίτια, αλλά και ένα πρατήριο υγρών καυσίμων. Συγκεκριμένα από σπίτι στις Συκιές Άρτας είχε κλέψει μια τσάντα με χρήματα, από το σπίτι στο Γλυκόριζο έκλεψε κοσμήματα και χρήματα και από πρατήριο υγρών καυσίμων στην Καμπή, έκλεψε χρήματα από την ταμειακή μηχανή. Ο εντοπισμός του έγινε σε συνδυασμό έρευνας του Τμήματος Ασφάλειας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών. 

Και δεύτερη κλοπή από τη συμμορία
Εν τω μεταξύ από τις έρευνες της Ασφάλειας Άρτας, διαπιστώθηκε πως η τριμελής συμμορία (δύο ανδρών 21 και 15 ετών και μιας 29χρονης γυναίκας) που παραμονή πρωτοχρονιάς είχε διαπράξει κλοπή από σπίτι στην Άρτα, την ίδια μέρα είχε κάνει και δεύτερη κλοπή. 
Συγκεκριμένα εισήλθαν σε άλλο σπίτι από το οποίο έκλεψαν κοσμήματα. Μετά από την εξέλιξη αυτή, σε βάρος τους σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία η οποία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας. 
Συνελήφθη και ο δεύτερος «μεταφορέας» 
Χθες το πρωί στην Πρέβεζα συνελήφθη ένας ημεδαπός από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πρέβεζας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πρέβεζας για την παράνομη διακίνηση  33 μεταναστών από την περιοχή της Λυγιάς με προορισμό την Κάτω Ιταλία.   Πρόκειται για τον δεύτερο Έλληνα που αναζητείτο, καθώς ο πρώτος είχε συλληφθεί επίσης με ένταλμα του Ανακριτή την περασμένη Κυριακή επίσης στην Πρέβεζα. Να σημειωθεί ότι οι δύο Έλληνες- σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε εκδώσει το Λιμενικό Σώμα- αναζητούνταν ως εκείνοι που είχαν μεταφέρει με Ι.Χ. αυτοκίνητα τους 33 μετανάστες στη Λυγιά, από όπου θα τους παρελάμβανε το ιστιοπλοϊκό σκάφος με το όνομα ''SELANIK 1'' που έφερε σημαία Τουρκίας. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που έγινε στη θαλάσσια περιοχή  των Αντιπαξών είχαν συλληφθεί και οι δύο αλλοδαποί χειριστές του σκάφους, ηλικίας 22 και 28 χρόνων αντίστοιχα. 

Κλεμμένο όχημα, κρυμμένα χιλιάδες ευρώ…
Με κλεμμένο όχημα επιχείρησαν δύο άτομα να περάσουν από την Αλβανία στην Ελλάδα. Στην Κακαβιά όμως  διαπιστώθηκε η παρανομία και ταυτόχρονα ανακαλύφθηκε πως ο Αλβανός συνεπιβάτης είχε κρύψει στο αυτοκίνητο 70900 ευρώ τα οποία δεν είχε δηλώσει στις αρχές. Ο έλεγχος έγινε από την αστυνομία και τη δύναμη της Frontex, από τον οποίο διαπιστώθηκε πως είχε παραποιηθεί ο αριθμός πλαισίου του οχήματος, το οποίο οδηγούσε 21χρονος που διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα.