Την Τετάρτη θα παραβρεθεί στη συνέλευση της Ν.Ε. Ιωαννίνων

Ο Αλ. Τσίπρας έρχεται στην Ήπειρο για να… αναστηλώσει τον ΣΥΡΙΖΑ!

Μαίνεται ο εσωκομματικός πόλεμος φατριών και «απομονώνονται» τα ΠΑΣΟΚογενή στελέχη

tsipras al

 Τα Γιάννενα είναι ο επόμενος προορισμός του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για να «συγκολλήσει» τα κομμάτια του κόμματός του και κυρίως να επιβάλλει τη συγκατοίκηση των αλληλοσπαρασσόμενων ομάδων και φατριών που άρχισαν πια να κάνουν έντονη την εμφάνισή τους και σε… δημόσια θέα. 
Το αφήγημα της διεύρυνσης και της «Προοδευτικής Συμμαχίας»,  δεν περνάει στον κόσμο της Αριστεράς, οι εγγραφές μελών έχουν παραμείνει σε απογοητευτικά επίπεδα και οι τριβές – που έχουν ξεκινήσει από την Αθήνα- έχουν επεκταθεί και στην Περιφέρεια. 
Ο κ. Τσίπρας σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, θα παραβρεθεί στην ανοιχτή συνέλευση που θα γίνει την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, ώρα 6 μ.μ. στο Du Lac.  
Αλληλοϋπονόμευση
Στην πραγματικότητα η «συνέλευση»  εστιάζεται  στην  πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να στείλει μήνυμα στους διαφωνούντες  για το άνοιγμα προς στελέχη του «παλιού» ΠΑΣΟΚ, αλλά και την ιδεολογική μετακίνηση του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντροαριστερά, να σταματήσουν την αλληλοϋπονόμευση και να συνταχθούν στη «γραμμή» του. 
Αν και είναι δύσκολο να προεξοφλήσει κάποιος την εξέλιξη της συνέλευσης- καθώς συνήθως το ενδιαφέρον αυτών εξαντλείται στις ομιλίες του Προέδρου- εν τούτοις το κυρίως «παιχνίδι» θεωρείται σίγουρο ότι θα παιχθεί στο παρασκήνιο. Η μέθοδος αυτή- για να πέσουν οι τόνοι- είναι δοκιμασμένη, αλλά επιτυχημένη ήταν μόνο ενόσω τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τα ένωνε η Κυβερνητική εξουσία. Σήμερα έχουν αναπτυχθεί φυγόκεντρες τάσεις που είναι δύσκολο να ελεγχθούν, για αυτό και πρώτη φορά ο Αλέξης Τσίπρας αισθάνεται έντονη την  αμφισβήτηση στο πρόσωπό του. 
Ο ρόλος των βουλευτών και των 53+
Στα Γιάννενα και γενικά στην Ήπειρο, οι τέσσερις βουλευτές αποτελούν τη μία όψη του νομίσματος. Γεροβασίλη, Μπάρκας και Κάτσης εκδηλώνονται τουλάχιστον μέχρι σήμερα ως απόλυτα πιστοί στην ηγεσία και στη «γραμμή» Τσίπρα, η Μερόπη Τζούφη των Ιωαννίνων στηρίζει μεν την ηγεσία, ωστόσο φέρεται να έχει και ανοικτή γραμμή με την ομάδα των 53+ στην οποία στα Γιάννενα εκφραστής της είναι ο πρώην βουλευτής Χρήστος Μαντάς. Η ομάδα των 53+ που έχει επικεφαλής τον καταγόμενο από την Πρέβεζα, πρώην Υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο, έχει αποκτήσει σημαντικά ερείσματα στον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ και ιδίως στο λεγόμενο «σκληρό πυρήνα του 3%».  
«Ξένα σώματα…»
Το πρόβλημα που υπάρχει στα Γιάννενα, μεταξύ παλιών και νέων στελεχών, είναι εμφανές και  «Πασοκογενείς» που εντάχθηκαν τους τελευταίους μήνες στον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μέσω της Επιτροπής Ανασυγκρότησης κλπ, αισθάνονται και αντιμετωπίζονται ως «ξένοι». Ήδη τα παράπονά τους έχουν φτάσει μέχρι τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ και αυτός είναι ένας από τους λόγους που ώθησαν τον κ. Τσίπρα να θέσει σε προτεραιότητα την επίσκεψη της ερχόμενης Τετάρτης στα Γιάννενα. 
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικό  στήριγμα από τους πρώην βουλευτές έχει τον Γιάννη Στέφο, ο οποίος παραμένει πιστός στη «γραμμή» στήριξης του εγχειρήματός του.   Ο τέταρτος μέχρι πρότινος βουλευτής Γιάννης Καραγιάννης, έχει αποχωρήσει οριστικά από το ΣΥΡΙΖΑ και από την πολιτική και αυτό οι πρώην σύντροφοί του δεν του το συγχωρούν. Αυτό φάνηκε και στην πρόσφατη παρουσίαση του βιβλίου του από τον πρώην ΥΠΕΞ (της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) Ν. Κοτζιά,  από την οποία απείχαν επιδεικτικά στελέχη του Κόμματος, ενώ υπήρχαν και κάποια που  παρασκηνιακά  έκαναν ό, τι περνούσε από το χέρι τους για να αποθαρρύνουν την παρουσία  άλλων  στην εκδήλωση. 
Τελευταία «παράσταση»;
Η κρίση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι όμως μόνο ανάμεσα στα στελέχη του. Είναι  ευδιάκριτη και ανάμεσα στα μέλη και τους πρώην ψηφοφόρους του, που βλέποντας το κόμμα να κινείται χωρίς πυξίδα και χωρίς σχέδιο, απογοητευμένοι αποστασιοποιούνται, συμπληρώνοντας έτσι «τα συντρίμμια» στα οποία έχει μετατραπεί το μέχρι πρότινος κυβερνητικό κόμμα. Με διαμορφωμένη έτσι την κατάσταση, για στελέχη που κινούνται περί τον ΣΥΡΙΖΑ οι εμφανίσεις του Αλέξη Τσίπρα ανά την Ελλάδα,  μοιάζουν σαν  τις τελευταίες τονωτικές ενέσεις  «λοχαγού» πριν τη διάλυση του «λόχου» του…