Ένα «ζευγάρι» Ελλήνων με το φορτηγό τους

Με 5.000 ευρώ… αγώι μετέφεραν 800 κιλά χασίς!

- Πιάστηκαν χθες στη Σελεύκεια Θεσπρωτίας με την ποσότητα - «μαμούθ»

- Σε παλιούς αγωγούς νερού έκρυβαν 2 κιλά ηρωίνη στην Άρτα

NARKOTIKA DEMATA 24 2 20

Ούτε δέκα, ούτε είκοσι, ούτε τριάντα κιλά. Σχεδόν 800 κιλά χασίς (!) επιχείρησαν να περάσουν από την Αλβανία στη χώρα μας, δυο Έλληνες, οι οποίοι όμως μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Δίωξης Ηγουμενίτσας, συνελήφθησαν χθες στο πρωί στη Σελεύκεια Θεσπρωτίας, ενώ το φορτίο - «μαμούθ» κατασχέθηκε. 
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα που εντοπίζεται το τελευταίο διάστημα στην Ήπειρο, με τους αστυνομικούς μας να καταφέρνουν καίριο πλήγμα στα διάφορα κυκλώματα που πλημμυρίζουν χασίς τις ελληνικές «πιάτσες». Οι μεταφορείς που συνελήφθησαν, ένας άνδρας και μια γυναίκα, θα έπαιρναν ως αμοιβή 5.000 ευρώ όταν τα ναρκωτικά θα έφταναν σε περιοχή της Αττικής, που ήταν και ο τελικός προορισμός τους. 

Κρυμμένα σε φορτηγό 
Οι δυο συλληφθέντες (οδηγός – συνοδηγός) μετέφεραν τα ναρκωτικά με φορτηγό, μέσα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο κάτω μέρος της καρότσας του οχήματος. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στην εγχώρια παράνομη αγορά. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, χθες νωρίς το πρωί στη Νέα Σελεύκεια ακινητοποίησαν για έλεγχο το φορτηγό. Σε επισταμένη έρευνα που ακολούθησε στο όχημα, βρέθηκαν σε κρύπτη 759 δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 793 κιλών και 770 γραμμαρίων. Εκτός από τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης αναμεμειγμένης με καπνό, που βρέθηκε στην καμπίνα του οχήματος, το φορτηγό, ιδιοκτησίας του δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ κι ένα κινητό τηλέφωνο. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Έκρυβαν 2 κιλά ηρωίνη!
Στο μεταξύ, «φρένο» στη δράση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση σκληρών ναρκωτικών στην πόλη της Άρτας και στην ευρύτερη περιοχή, έβαλαν οι Αστυνομικοί, συλλαμβάνοντας τρεις αλλοδαπούς. 
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, αποθήκευση, εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Η μεθοδική έρευνα και οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, απέτρεψαν τη διάθεση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης σε ουσιοεξαρτημένα άτομα. Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων και έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών εντοπίστηκαν οι τρεις αλλοδαποί και ταυτοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Σε τσιμεντένιους αγωγούς
Πιο συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε, χρησιμοποιούσαν αγροτεμάχιο στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, στο οποίο αποθήκευαν – απέκρυπταν ναρκωτικές ουσίες με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους. Μετά από έρευνα στο αγροτεμάχιο, βρέθηκαν κρυμμένες, σε δύο διαφορετικά σημεία και εντός παλαιών τσιμεντένιων αγωγών νερού, 9 νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 2 κιλών και  402 γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν. Επίσης, στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: δυο οχήματα, χρηματικό ποσό 700 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα.